|
|
antipollution fault ve arıza lambası |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
efsanemurat
1. Vites
25 - Ağustos - 1980 Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı efsanemurat
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Konu: antipollution fault ve arıza lambasıGönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 Saat 17:10 |
|
arkadaşlar merhaba bugün ilginç bi problemle karşılaştım hava soğuktu -15 derece hareket ettim her şey normal ama yakıtım azdı yakıt lambası (kırmızı) yandı ve ardından antipollution fault arızası verdi ve motor arıza ışığı yandı araba istop etti tekrar çalıştırdım biraz gittim tabi lamba yanıyor ve araba gitmiyordu kendimi bi benzinliğe attım yakıt aldım araba çekişi gidişi düzeldi ama gene hata veriyor 7000 km oldu hava filtresini değişmedim ondan yaparmı yada yakıt azaldı deponun altındaki pisliğimi çekti bi anlam veremedim ne yapmam gerekiyor kendiliğinden sönermi bu motor arıza ışığı bulunduğum yerde bilgisayar yok bağlatayım ne yapmam gerekiyor arabayı bu şekilde kullansam sıkıntı olurmu
|
|
|
2004 model 307 hdi xr 120000 km de
|
|
![]() |
|
| Sponsor Bağlantı | |
![]() |
|
Serkan
5. Vites
Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 Saat 17:17 |
|
Sıkıntı olmaz hocam kullanın, büyük ihtimalle kendisi söner ışık.
|
|
![]() |
|
efsanemurat
1. Vites
25 - Ağustos - 1980 Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı efsanemurat
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 Saat 17:26 |
|
valla içimi rahatlattın bakalım bi süre kullanalım sönmediyse bi çare bulacaz artık :)
|
|
|
|
|
![]() |
|
aslan85
1. Vites
Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2012 Konum: memur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 Saat 18:43 |
|
merabalar arkadaşlar tekrar başlık açmak istemedim. aracım 2003 model tiptronik vites benzin-lpg geçen gün biraz ucuz bi gaz aldım ve petrol istasyonundan çıkar çıkmaz hemen antipolittion fault hatası verdi ve motor arıza ışığı yanmaya başladı..daha sonra lpg servisine gidip hatayı sildirdim bikaç bu sabah yine aynı arızayı verdi ben gazdan olduğunu düşünüp yaklaşık 5 km gazı kapatıp benzinde gittim ama arıza lambası sönmedi..bu sorun neden kaynaklanabilr..aranın çekişinde ve gidişinde herhangi bi problem yok.
|
|
![]() |
|
bluefire
1. Vites
Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 Saat 21:33 |
|
Merhabalar
Bende 2005 model 307 var. Bir sure once bahsettigin sorunla karsilastim. Ustaya sildiriyordum daha iş yerine varmadan tekrar yanıyordu. 2-3 kere tekrarladı. O sıralar "e-gas" marka eski lpg kiti vardı üstünde. Sorunun kaynağı yakıt açısından zengin hava açısından fakir yakıt oluşması olarak yazıyor yabancı sitelerde. Ustam da bunu doğruladı. "E-gas" lpg kiti ara ara komple kapanıp geri gelmeye de başlamıştı. Arıza da o zamanlar da oluyordu. Yani ECU(Electronic Control Unit) yakıt-hava karışımını ayarlayamıyordu. Sistemi değiştirdikten sonra bir daha hiç bu sorunla karşılaşmadım. Velhasılı çok ciddi bir sorun olmaz şimdilik. Ama lpg sisteminde olsun gözün. Işıklarında anormallikler oluyor mu diye bakar ol. Olmazsa onu bi kontrole götür. Lpg ECUsünde problem olabilir. |
|
![]() |
|
aslan85
1. Vites
Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2012 Konum: memur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 Saat 22:05 |
|
tşkler dostum saol..
|
|
|
2003 model 307 1.6 tiptronik vites benzin-lpg
|
|
![]() |
|
efsanemurat
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı efsanemurat
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 Saat 23:17 |
|
güncel
|
|
|
|
|
![]() |
|
DS002
1. Vites
Kayıt Tarihi: 13 Aralık 2012 Konum: üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 128 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2013 Saat 09:29 |
|
aynı sorun bende de olmuştu turbo yağlama hortumu yırtıkmış arabayı dinlendirdim biraz motor soğudu sonra hortumu değiştirdim söndü arıza ışığı
|
|
![]() |
|
efsanemurat
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı efsanemurat
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2013 Saat 18:45 |
|
arkadaşlar benim sorun kendiliğinden çözüldü :) sabah çalıştırdığımda gene aynı uyarıyı verdi 10 km yol yaptım öğleden sonra çalıştırdığımda hem uyarı gitti hemde arıza lambası söndü çok sevindim inşallah bi daha yapmaz.
|
|
|
|
|
![]() |
|
Semih ÇAVDAR
1. Vites
Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2012 Konum: Izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Semih ÇAVDAR
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2013 Saat 18:53 |
|
Gözünaydın dostum... Muhakkak ki adamın göbeği çatlar o hatayı gördükçe :)) hadi geçmiş olsun...
|
|
|
Eski nick Gallardo...
2000 Model 206 1.6 Roland Garros... |
|
![]() |
|
Serkan
5. Vites
Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2013 Saat 19:00 |
Arada bir yanıp sönebilir dert etme Hocam, sıkıntı yok. |
|
![]() |
|
bluefire
1. Vites
Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2013 Saat 23:32 |
|
Benim durumda olduğu gibi mütemadiyen yanmıyorsa sorun yok
|
|
![]() |
|
ayhanmaraz
1. Vites
Kayıt Tarihi: 11 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ayhanmaraz
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2013 Saat 18:48 |
|
iki gün once yaklasık 20 km yol gittikten sonra aracımı stop ettirdim, 15-20 dakika sonra tekrar çalıştırıp yaklaşık bir km gittikten sonra araç hareket halinde birden gaz kesti ve stop etti..
sonrasında çalıştırdıgım zaman antipolittion faul diye bir uyarı aldım. arabam rolantide çalışıyordu fakat gaza basıncastop ediyordu. bu şekilde hiç gaza basmadan arabayı rolanti gazında yaklasık 1-2 km götürüp kenara cektim.. ertesi gün kaskonun servisiyle ikitelli güngören sanayi sitesine götürdüm. tanıdık bi arkadaşın yönlendirmesiyle gemici dizel diye bi servise bıraktık arabayı.. sıkıntı rail müşürü ve mazot pompa müşüründeymiş.. ikisi değişti.. az önce aldım arabamı.. ve fark ettimki uzun zamandır araba resmen takoz gibiymiş. gaza basında aracın bi şahlanışı varki sormayın :)) sözün kısası, arcınızda antipollition uyarısı varsa, problem mazot pompa müşürü ve rail müşürüyle alakalıdır.. bu arada 680 lira masraf cıktı.. aksaraydan parça fiyatı aldım parçalar 500 lira
|
|
|
Artık demir alma vakti geldi bu limandan...
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |