![]() |
|
LPG YAKIT |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
ozi033 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 61 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2011 Saat 21:09 |
|
arkadaşlar 40tl lık gaz ile şehiriçi 142 km gittii..araç 2003 307 otomatik ..18.18 litre gaz almıştım . km de harcadığı 280 krşa geliyo..çok fazla değilmi.aslında daha yeni lpg enjeksiyon temizliği yaptırmıştım.filtreler falanda değişmişti önceden. acaba nasıl azaltabilirim.bu arada otomatic gear fault uyarısı bendede çıkıyo o etkilermi yakıtı..ama o uyarıyı verince stop edip yeniden çalıştırıyorum .yani o şekilde kullanmıyorum fazla .ama yinde etki edermi..şimdiden teşşkürler
Düzenleyen GökhaN - 04 Nisan 2017 Saat 01:27 |
||
![]() |
||
coolpixsem ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Kasım - 1988 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı coolpixsem
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Cem abiye sormak lazım ama baya fazla gözüktü gözüme ama 100 km de 12.6 litre yakmışsınız eger ani hızlanmalar yapıyorsanız daha sakin kullanarak düşürmeniz mümkün.hızınız neydi ,trafik varmıydı bunların hepsi etken tabi
|
||
106 Quiksilver
Atiker LPG Fast Sıralı Otogaz Sistemi |
||
![]() |
||
volkan_uysal ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2010 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 356 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı volkan_uysal
|
Çok fazla . Benim LPG de 10 lt cıvarı yakıyor. 2004 307 XT 1.6 110 BG
|
||
307 XT 1,6 110 BG / 81 BF 307 |
||
![]() |
||
sercinho ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bence normal gıbı geldı ınd en fazla 260 kurus olur bence otomatık bı arac sonucta bırde 307 manueller genelde 220 cıvarı yakıyor o kadar takacak bır sey yok kıtın takılma suresı ne kadar oldu
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Otomatik için biraz fazla ama öyle aman aman bir düşüş beklemeyin En fazla 25 kuruşa düşer.
|
||
![]() |
||
|
arkadaslar dırekt olarak cok demeyın. kullanım sartları, yakıt kalıtesı, aracın bakımı vs vs o kadar cok degısken varkı :)) arac duz vıtes olur 10lt yakabılır ama otomatık bır 307 ıcın ortalama olarak normal :)) metın kardesımın aracındada yakıt testı yapıyoruz. onda da 12 nın altına dusmedı :)) bızım otomatık sanzumanlar araclarımızın yakıtını bır haylı artırıyor. yapacak pek bırsey yok... sanzumanda kayıp varsa yakıt daha da artar...
1.4 otomatık 206 lar bıle 10 lt ye dusmuyor genelde... 307 nın 10 lt ye dusmesını beklemek dogru olmaz herhalde :)))))))) Düzenleyen cecoli - 05 Nisan 2011 Saat 10:33 |
||
![]() |
||
volkan_uysal ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2010 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 356 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı volkan_uysal
|
Sn. cecoli ben çok derken aslında fiyat olarak çok dedim, benim araca göre ![]() Arac otomatik olduğunu bilmiyordum ![]()
|
||
307 XT 1,6 110 BG / 81 BF 307 |
||
![]() |
||
ozi033 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 61 |
|
tabi genelde çok kısa mesafelerde ve hızlanmaya bile fırsat olmadan max 50-55 hız olarak kullandım .bu çok etkiler ama yinede daha önce yazılanlara bakarsak yinede biraz fazla gibi..tüp takılalı 3 yıl gibi bişy olmuş.ben taktırmadım.üzerinde vardı .ramses marka .belki markadanda farkediyodur...gerçi fazla bayisi proğramı elinde olan tüpçde yok.çok zor bulunuyor.nese ii akşamlar
|
||
![]() |
||
|
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=9845&KW=&PID=198505&title=aracnz-kilometrede-ne-kadar-yakyor#198505
yukarıdaki adresten aynen kopyalıyorum.
307/1.6 110 beygir Otomatik vites bakımları tam.
Bu gün sırf denemek için fulledim depoyu daha alamayacağım diyene kadar LPG bastık depoya. Sonra yola çıktım geldim. 45 km yol yaptım. Yol düz bölünmüş yol 90kmyi geçmedim. Aheste aheste gittim geri geldim. Yol bilgisayarına göre 6.8lt/100km benzin gösteriyordu. Yine depoyu fulledik sallaya sallaya daha alamıyorum diyene kadar. Sonuç:
4.30 lt lpg aldı. Bu durumda ben 100km için 9.5lt Lpg tüketiyorum. LPG tüketimi litre bazında benzine göre %20 fazla olabilirden hareketle 7 litre desek benzin tüketimimiz 8.4 litre LPG tüketmem gerekiyordu.
Tabii bu düz yol ancak rampa vs denk geldi mi yakıt sarfiyatı artıyor. yukarıda da dediğim gibi 340km ancak gidebiliyorum bir depo LPG ile(Depo 40ltlik). En son uzun yol yaptığımda lt bazında hesaplamadım ama 0.25krş yaktı. Ortalama 90-110 arası sabit hızda daha çok hız sabitleyici ile gittim geldim. Bu değer şehir içi değil şehirler arası
![]() Benzinde denemedim ne kadar yakıyor diye bir ara benzinle deneyeceğim bakalım bir anormallik var mı. Yol bilgisayarı normal gösteriyor ama en sağlıklısı fulle+yol+fulle ile bulunur.
|
||
![]() |
||
|
nedendır anlayamıyorum ama bızım bu sanzumanlarımız yakıtı cok degıstırıyor ne hıkmetse |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
mimitt ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
|
her kullanım koşulun da olduğu gibi her sistemde de yakıt tüketimi değişiyor,ayırca aracınız otomatik vites arızası veriyorsa 4. vitesi kullanmaz en fazla 3 e çıkar buda fazla yakmanıza neden olabilir.
bir örnek vermek istiyorum. 2001 model 406 sv bva(otomatik) 138 hp brc my07 kit ile bir depo ile 540 km yol gidiyor 2001 model 406 sp düz vites 138 hp atiker fast ile 480 km yol gidiyor.(araçların depo kapasiteside aynı) bu test geçtiğimiz yaz iki araç peş peşe tatile giderken yaptığımız bir deneme,aynı yolda aynı hızlarda seyir yaptık.yola çıkmadan önce özellikle depodaki lpg yi tamamen tüketip aynı istasyonda aynı yakıtı aldık(shell).
|
||
![]() |
||
insomnia ![]() 2. Vites ![]() ![]() 27 - Ağustos - 1980 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: B.paşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 404 |
|
konuyla alakalı değil ama itiraf edeyim benim pug litre yada km yada kuruş hesabı yapmadım ama ısınıncaya kadar 1 kevgir benzin yakıyor yola çıkınca km başına kevgirler artıyor efor testine girmeden km kuruş hesabı yapmak istemiyorum allah muhafaza 30 senedir teklemeden çalışan kalp biranda geri vites yapar
|
||
306 1.6 XR şeytan kırmızı
Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass & O RH+ bayariin haa |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |