![]() |
|
307 1.6 HDI xt 110 ilk kalkış ,rampada ses |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mdikici ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2010 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2010 Saat 12:12 |
Merhaba Arkadaslar
Forumunuzu takip ediyorum,emegi gecen herkese teşekkurler,
Gecen hafta 2005 model 307 1.6 hdi xt 110bg 77000 ,arac alip aranıza katıldım,genel olarak konforlu guzel ve temiz bir arac,alirken yetkili servise gittik baktırdık ,kalkışlarda gacırtı geliyordu,debriyaj ve volanin degismesi gerektigini soylediler ,ikisinide orj. sıfırladik.Gayet iyi oldu gaz pedalina dokunmanla fırlamasi bir oluyor.Ama soyle bir sıkıntım var (daha dogrusu sıkıntımıdır problem midir,yada bendemi problem var anlayamadim).Debriyaj ve volan degistikten sonra
ilk kalkışlarda (ekseriye rampalardaki kalkışlarda ortam sessizse gıv gıv gıv diye ıslık sesine benzer bir ses cikartiyor,gittikce ses azalip kayboluyor,3. ve ust viteslerde hız artınca bu ses gelmiyor)Ustaya gosterdik sesi duydu,turbonun ayaklarinin pimlerinin cırıldıgını bundan dolayıda biraz kacirdigini soyledi 2 gun sonra hallettim dedi teslim etti,ama hicbir degisiklik olmadi ,aynen devam ediyor,performansında hicbir düşüş yok fırlayıp gidiyor tutamıyorsunuz araci.Normal trafikte kalkışlarda sesi duymanız cok zor,ama rampa kalkışlarinda duyuluyor.Acaba montaj veya işçilikle alakalı olabilir mi yoksa baska bir problem midir.
Siz ustadlara diger bir sorumda dijital klima ile ilgili klima auto da degilken bile ornegin sogutma da 18dereceye getirdiginizde 3-5 dk sonra kendiliginden kapaniyor 5 dk sonra kendiliginden aciliyor,desekki auto da belli bir dereceye gelince kapanıyor autoda degil ,kaldiki bu hafta hava soguktu 28dereceye ısıtmaya getirdik 5dk sonra kapanıyor 5dk sonra kendiliginden aciliyor.Acemi oldugum icin normal mi bilemedi.
(Son kezde sofor mahallinin kolcagi yok bakaliti kırık, cıkma bulabilirmiyim , servisi orj.bakalit ve kolcaga 300tl istedi,)
Herkese cok tesekkurler
Insallah Peugeota gecmekte dogru karar vermişimdir,hep beraber kazasiz belasizca guzel gunler geciririz,
|
|
![]() |
|
HakanGokdemir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2008 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aramıza hoşgeldiniz, sorunlarınızla ilgili fikri olan arkadaşlar yardımcı olmaya çalışacaklardır. Bu arada sizde, sitemizin kuralları gereği kendinizi kısaca tanıtabilirmisiniz?
Bununla ilgili;
Düzenleyen HakanGokdemir - 05 Ekim 2010 Saat 12:27 |
|
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019 Pendik / İSTANBUL 26.08.1980 A RH + Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir... |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hosgelmıssen...
|
|
![]() |
|
mdikici ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2010 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Tesekkuurler Kendimi uyelerimizi tanıyalımda tanıttım..
|
|
![]() |
|
Herhangi bir fikri olan arkadas yok mudur ?
|
|
![]() |
|
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
teknik olarak bu konuda bir bilgim yok ama kolçağı efe beyden(peugeot çıkma parçacısı) bulabilirsiniz forumda linkleri var
|
|
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|
![]() |
|
haber bekliyorum bakalım inşallah buluruz.Tesekkurler
|
|
![]() |
|
dostum aracın hayırlı uğurlu olsun çok iyi seçimle 110 hp dizel volvo s40 ve ford focus 1.6 motorlu pejo almışsın ama keşke volantı değiştirmeden önce konu açsaydın neyse sağlık olsun
bu araçlarda yaylı volant yani göbek içi yaylı volant vardır debriyaj seti volantı öper ve ikisi birlikte debriyaj setini oluşturur bu volantın özelliği kalkıştaki sarsıntıyı ve istop ilk marş taki sarsıntıyı en aza indirir pamuk gibi olur araç ama bu yaylar bazen 5000 km geçmeden dağılır bazen 40000 km ye kadar gider volantın fiyatı ortalama piyasada 850 set ise 350 dir yani1200 tl değiştikten 1 ay sonra aynı sıkıntıyı yaşayan çok kişi tanıyorum şimdi diyceksin neden bu şekilde oluyor bu da klasik yahudi zekası altın yumurtlayan tavuk ta biz oluyoruz önce volant yayı cik cik diye ses yapıyor sonra kalkış titremesi ve aşırı sarsıntı vuruntu sonuç 1500 tl ve her an bu masraf açma korkusu. bizler buna en güzel çözümü bulduk ömürlük birdaha volnt değiştirme arıza yapma derdi kalmıyor 90 hp dizellerin sabit volantı sanayide LUK marka adı altında satılıyor debriyaj seti ile birlikte 650 tl 100 tlde işçilik 750 tl birdaha taaaki debriyaj setin baskın balatan biterse 300 tl set değiştirirsin işte sonuç bu sana tavsiyem sakın dik yokuşta yarım debriyaj yapma ço k kişi ile aracı kalkışlarda zorlama umarım aynı sorun başına bir daha gelmez |
|
![]() |
|
Gunaydin Arkadaslar
oncelikle geri donusun icin tesekkurler Polatkaptan
,aslina bakarsan bana sabit volan takalım dediler hem ucuz hemde birdaha sıkıntı olmaz dediler ,ama kimi usta motoru sarsıntıdan korur bir nebze motora asiri siddeti keser deyip fabrikasyon mantıgında orjinal takılmasinin daha saglikli olacagini soylediler,Neyse oyle yada boyle degisti ama dedgimin gibi ilk kalkışlarda ve bilhassa rampada kalkışlarda giv giv giv diye giderek azalan ve ust viteslere geciste kaybolan hafif ıslık sesi gelmeye başladi.Bu kafamı bulandiriyor simdide, :-)
Selamlar
|
|
![]() |
|
turbodan gelen ses o ıslık sesi hava çekiş ıslığı normaldir volanta gelince yetkili serviste bile sabit takılması öneriliyor ama sevdikleri kişilere yaylı volantta volant yaylıdır debriyaj sabittir ama sabit volantta volant yaysız debriyaj yaylıdır yani iki gurptada yay mevcut sabit volant takıp yaysız debriyaj takarsan işte o zaman sıkıntı olur senin sorduğun ustalar daha usta olamamışlar:)
|
|
![]() |
|
heffera ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Eylül - 1978 Kayıt Tarihi: 28 Mart 2010 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 142 |
bilgi için tşk..öğrendiğimiz iyi oldu..
|
|
![]() |
|
Fahri ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Arkadaşlar 2005 model Benzinli 1.6 motor 110 beygir xt otomatik vites peugot 307 aldım.arabamı servise götürdüm bütün herşeyi düzgün çıktı sadece akü konjektöründe bir arıza vardı.onuda yaptırdım şu an için allaha şükür bir sorun yok bu arabayı kullananlar varsa yada araba hakkında bilgi sahibi olan varsa yorumlarınızı bekliyorum
|
|
Fren basmaz Gaz kesmez
|
|
![]() |
|
Tesekkurler Polatkaptan;
harbi usta bulmak zor :-)
|
|
![]() |
|
cihan22 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mart 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
selam hayırlısı olsun 307 xt güzel araba bendede aynısı vardı yanlız dijital klimada aynı sorunu bende yaşadım ve kart var dijital klimada onu değiştirdim sanayide 150 tlye maloldu bana ve sorun çözüldü baskı balata volanta gelince 77000kmde bir arac için volant cok erken ben 140binde değiştirdim bu araçların tümünde bu sorun var ama bukadar erken arıza yapmaması gerek km sini bi kontrol etir geri çekilmiş olabilir diye düşünüyorum
|
|
![]() |
|
mkucuk38 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
merhaba arkadaşlar bende 2 ay önce 2005 model 307 1.60 hdı 110 beygir araç aldım. aracımdan gayet memnunum fakat aracı çalıştırıp gaza basmamla beraber ıslık sesi var. gösterdim ve turbo olduğunu öğrendim. sıkıştırdığımda arıza lambası yanıyor ve turbo devreye girmiyor. kontağı kapatıp açınca düzeliyor. servis de 1.500 tl civarında işçilik hariç. alternatif bir çözüm sunan var mı aceba? 2. elede maalesef güvenemiyorum.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |