Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 1.6 HDI xt 110 ilk kalkış ,rampada ses
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 1.6 HDI xt 110 ilk kalkış ,rampada ses

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mdikici Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mdikici Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 1.6 HDI xt 110 ilk kalkış ,rampada ses
    Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2010 Saat 12:12
Merhaba Arkadaslar
Forumunuzu takip ediyorum,emegi gecen herkese teşekkurler,
    Gecen hafta 2005 model 307 1.6 hdi xt 110bg 77000 ,arac alip aranıza katıldım,genel olarak konforlu guzel ve temiz bir arac,alirken yetkili servise gittik baktırdık ,kalkışlarda gacırtı geliyordu,debriyaj ve volanin degismesi gerektigini soylediler ,ikisinide orj. sıfırladik.Gayet iyi oldu gaz pedalina dokunmanla fırlamasi bir oluyor.Ama soyle bir sıkıntım var  (daha dogrusu sıkıntımıdır problem midir,yada bendemi problem var anlayamadim).Debriyaj ve volan degistikten sonra
ilk kalkışlarda  (ekseriye rampalardaki kalkışlarda ortam sessizse gıv gıv gıv diye ıslık sesine benzer bir ses cikartiyor,gittikce ses azalip kayboluyor,3. ve ust viteslerde hız artınca bu ses gelmiyor)Ustaya gosterdik sesi duydu,turbonun ayaklarinin pimlerinin cırıldıgını bundan dolayıda  biraz kacirdigini soyledi 2 gun sonra hallettim dedi teslim etti,ama hicbir degisiklik olmadi ,aynen devam ediyor,performansında hicbir düşüş yok fırlayıp gidiyor tutamıyorsunuz araci.Normal trafikte kalkışlarda sesi duymanız cok zor,ama rampa kalkışlarinda duyuluyor.Acaba montaj veya işçilikle alakalı olabilir mi yoksa baska bir problem midir.
  Siz ustadlara diger bir sorumda dijital klima ile ilgili klima auto da degilken bile ornegin sogutma da 18dereceye getirdiginizde 3-5 dk sonra kendiliginden kapaniyor 5 dk sonra kendiliginden aciliyor,desekki auto da belli bir dereceye gelince kapanıyor autoda degil ,kaldiki bu hafta hava soguktu 28dereceye ısıtmaya getirdik 5dk sonra kapanıyor 5dk sonra kendiliginden aciliyor.Acemi oldugum icin normal mi bilemedi.
(Son kezde sofor mahallinin kolcagi yok bakaliti kırık, cıkma bulabilirmiyim , servisi orj.bakalit ve kolcaga 300tl istedi,)
Herkese cok tesekkurler
Insallah Peugeota gecmekte dogru karar vermişimdir,hep beraber kazasiz belasizca guzel gunler geciririz,
Yukarı Dön
HakanGokdemir Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı HakanGokdemir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2010 Saat 12:27

Aramıza hoşgeldiniz, sorunlarınızla ilgili fikri olan arkadaşlar yardımcı olmaya çalışacaklardır.

Bu arada sizde, sitemizin kuralları gereği kendinizi kısaca tanıtabilirmisiniz?
Bununla ilgili;

Düzenleyen HakanGokdemir - 05 Ekim 2010 Saat 12:27
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019

Pendik / İSTANBUL
26.08.1980

A RH +

Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2010 Saat 12:39
hosgelmıssen...
Yukarı Dön
mdikici Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mdikici Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2010 Saat 12:46
Tesekkuurler Kendimi uyelerimizi tanıyalımda tanıttım..
Yukarı Dön
mdikici Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mdikici Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2010 Saat 16:56
Herhangi bir fikri olan arkadas yok mudur ?
Yukarı Dön
BAHTİYAR Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
16 - Ekim - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı BAHTİYAR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2010 Saat 17:21
teknik olarak bu konuda bir bilgim yok ama kolçağı efe beyden(peugeot çıkma parçacısı) bulabilirsiniz  forumda linkleri var
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.
Yukarı Dön
mdikici Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mdikici Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2010 Saat 17:38
haber bekliyorum bakalım inşallah buluruz.Tesekkurler
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2010 Saat 19:37
dostum aracın hayırlı uğurlu olsun çok iyi seçimle 110 hp dizel volvo s40 ve ford focus 1.6 motorlu pejo almışsın ama keşke volantı değiştirmeden önce konu açsaydın neyse sağlık olsun
bu araçlarda yaylı volant yani göbek içi yaylı volant vardır debriyaj seti volantı öper ve ikisi birlikte debriyaj setini oluşturur bu volantın özelliği kalkıştaki sarsıntıyı ve istop ilk marş taki sarsıntıyı en aza indirir pamuk gibi olur araç ama bu yaylar bazen 5000 km geçmeden dağılır bazen 40000 km ye kadar gider volantın fiyatı ortalama piyasada 850 set ise 350 dir yani1200 tl değiştikten 1 ay sonra aynı sıkıntıyı yaşayan çok kişi tanıyorum şimdi diyceksin neden bu şekilde oluyor bu da klasik yahudi zekası altın yumurtlayan tavuk ta biz oluyoruz önce volant yayı cik cik diye ses yapıyor sonra kalkış titremesi ve aşırı sarsıntı vuruntu sonuç 1500 tl ve her an bu masraf açma korkusu.
bizler buna en güzel çözümü bulduk ömürlük birdaha volnt değiştirme arıza yapma derdi kalmıyor
90 hp dizellerin sabit volantı sanayide LUK marka adı altında satılıyor debriyaj seti ile birlikte 650 tl 100 tlde işçilik 750 tl birdaha taaaki debriyaj setin baskın balatan biterse 300 tl set değiştirirsin
işte sonuç bu
sana tavsiyem sakın dik yokuşta yarım debriyaj yapma ço k kişi ile aracı kalkışlarda zorlama
umarım aynı sorun başına bir daha gelmez
Yukarı Dön
mdikici Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mdikici Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2010 Saat 08:11
Gunaydin Arkadaslar
oncelikle geri donusun icin tesekkurler Polatkaptan
,aslina bakarsan bana sabit volan takalım dediler hem ucuz hemde birdaha sıkıntı olmaz dediler ,ama kimi usta motoru sarsıntıdan korur bir nebze motora asiri siddeti keser deyip fabrikasyon mantıgında orjinal takılmasinin daha saglikli olacagini soylediler,Neyse oyle yada boyle degisti ama dedgimin gibi ilk kalkışlarda ve bilhassa rampada kalkışlarda giv giv giv diye giderek azalan ve ust viteslere geciste kaybolan hafif ıslık sesi gelmeye başladi.Bu kafamı bulandiriyor simdide, :-)
Selamlar
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2010 Saat 00:33
turbodan gelen ses o ıslık sesi hava çekiş ıslığı normaldir volanta gelince yetkili serviste bile sabit takılması öneriliyor ama sevdikleri kişilere yaylı volantta volant yaylıdır debriyaj sabittir ama sabit volantta volant yaysız debriyaj yaylıdır yani iki gurptada yay mevcut sabit volant takıp yaysız debriyaj takarsan işte o zaman sıkıntı olur senin sorduğun ustalar daha usta olamamışlar:)
Yukarı Dön
heffera Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Eylül - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı heffera Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2010 Saat 01:31
bilgi için tşk..öğrendiğimiz iyi oldu..
Yukarı Dön
Fahri Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Fahri Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2010 Saat 11:09
Arkadaşlar 2005 model Benzinli 1.6 motor 110 beygir xt otomatik vites peugot 307 aldım.arabamı servise götürdüm bütün herşeyi düzgün çıktı sadece akü konjektöründe bir arıza vardı.onuda yaptırdım şu an için allaha şükür bir sorun yok bu arabayı kullananlar varsa yada araba hakkında bilgi sahibi olan varsa yorumlarınızı bekliyorum
Fren basmaz Gaz kesmez
Yukarı Dön
mdikici Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mdikici Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2010 Saat 11:01
Tesekkurler Polatkaptan;
harbi usta bulmak zor :-)
Yukarı Dön
cihan22 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cihan22 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mart 2011 Saat 17:35
selam hayırlısı olsun 307 xt güzel araba bendede aynısı vardı yanlız dijital klimada aynı sorunu bende yaşadım ve kart var dijital klimada onu değiştirdim sanayide 150 tlye maloldu bana ve sorun çözüldü baskı balata volanta gelince 77000kmde bir arac için volant cok erken ben 140binde değiştirdim bu araçların tümünde bu sorun var ama bukadar erken arıza yapmaması gerek km sini bi kontrol etir geri çekilmiş olabilir diye düşünüyorum
Yukarı Dön
mkucuk38 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mkucuk38 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mart 2011 Saat 12:17
merhaba arkadaşlar bende 2 ay önce 2005 model 307 1.60 hdı 110 beygir araç aldım. aracımdan gayet memnunum fakat aracı çalıştırıp gaza basmamla beraber ıslık sesi var. gösterdim ve turbo olduğunu öğrendim. sıkıştırdığımda arıza lambası yanıyor ve turbo devreye girmiyor. kontağı kapatıp açınca düzeliyor. servis de 1.500 tl civarında işçilik hariç. alternatif bir çözüm sunan var mı aceba? 2. elede maalesef güvenemiyorum.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Peugeot 206 1. Vitesten 2.vitesen geçerken vuruntu son mesaja git 4195 9 sedatdizin
konu icon DTC P1351 son mesaja git 39994 12 Ebulfeth
konu icon 208 yağ yakma son mesaja git 362 0 barisF
konu icon Otomobil Neden Hararet Yapar.? son mesaja git 18854 8 brs3393brs
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 5886 7 Serdar102
konu icon Atatürk'ün Gölgesi Yeter - Serdar Yıldırım son mesaja git 223 4 Serdar102
konu icon Külbütör yağ sızıntısı ve sesi yardım son mesaja git 564 1 Warcry
konu icon Kapı kilidi son mesaja git 13071 6 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 2 0 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 1 0 brs3393brs
konu icon Merhabalar son mesaja git 5 0 tunakrf
konu icon Peugeot 1.2 Puretech genel bakım ve değerlendirme son mesaja git 1149 0 Dustero59
konu icon 2024 Model Yeni Peugeot 2008 Type-C Sorunu son mesaja git 749 0 ergunasaf
konu icon Peugeot 206 kilit unutma sorunu son mesaja git 1544 0 Sabri45
konu icon 2008 Turbo Hava Hortumu Yağlanması son mesaja git 2998 1 Peugeotturkey123
konu icon 2023 Model Peugeot 208 GT kablosuz şarj hk son mesaja git 1027 0 mhakan71
konu icon 2008 Kedi Çiziği Kırmızı ELIXIR son mesaja git 1156 0 55adige1919
konu icon 2004 1.4 HDI Klima ile ilgili son mesaja git 1159 0 Samet1697
konu icon Lastik basınç sensörü son mesaja git 7 0 DVRM77
konu icon 3008 2022 Far yüksekliği ayarı ve motor titremesi son mesaja git 1004 0 berter
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 SEPTEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 9
brs3393brs 4
Warcry 2
tunakrf 1
barisF 1
Ebulfeth 1
sedatdizin 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English