![]() |
|
Gündüz Farı ve Sislere Follow Me Home Yapımı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
okaNStarss ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mayıs 2014 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 638 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı okaNStarss
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2014 Saat 15:06 |
Ewt arkadaşlar gecen hafta sonu gündüz farımı ve sislere follow me home mmontajımı tamamladım sizlerlede paylaşmaya başlayayım. gündüz farını ben sinyalli olan modellerden aldım ve ole marka röle kullandım rölem zaman ayarlı oldugundan gündüz farımdada follow me home özelliği mevcut ama ben ayriyeten sislerime de ayrı oalrak zaman ayarlı röle ile bu özelliğini ekledim.
ilk olarak malzemelrimiz 1 gündüz farı rölesi elo marka 30 sn zaman ayarlı 1 follow me home rölesi elo marka 30 sn zaman ayarlı 1 adet tek kontak röle ve sigorta 15A 6 adet 6A diyot (bu çok önemli forumda araştırmalarıma göre sistemine çok zarar veren arkadaş olmuş) yeteri kadar kablo mümkünse farklı renklerde olursa işiniz kolaylaşır ve karıştırma olasılıgı düşer. şematik olarak 2 sistem : ![]() gündüz farı şeması ![]() sis farı şeması Uygulama: ![]() kullanacağımız diyot bu arkadaşlar (forumda paylaşan arkadaşdan aldım resmi) ![]() Arkadaşlar işe akü kutup başını sökerek başlayın aman dikkat diyorum şase yaptırısınız !!! ben rölelerin uçlarını daha önce dişi soket yaparak bandlamıştım. bunu daha önce anlatmıştım. rölelerde terminallerine göre renkler verdim sizde kendiniz aynı özelliklere aynı renk verirseniz kolay olacaktır. ![]() sislerimizi yakmak için tek kontak röle ve sigortası (bende sisler sonradan ekleme arkadaşlar arka sisi ön sise dönüştürüldü.) sislerin tesisatı daha önce yapıldı. ![]() Rölelerimizin uçlarını birleiştiriyoruz. kırmızı kablolar pozitif uç siyahlar marş pozitif uç turuncular tetikleyici pozitif uc sarılar şase pembeler ve gri gündüz farı ve sis farı rölesine giriş pozitif uc. şimdi Gündüz farımızı takyıyoruz ben burasını uygun gördüm :) ![]() isteyen farklı yerlerede montajlaya bilir. benim gündüzde sinyalli oldugundan ben sinyalleride bağladım sarı kabloları sinyallerin pozitif uçlarına ekledim. ![]() pozitif ucumuzu aküden aldıgımız ve sigortadan gecirdiğimiz kablodan alıyoruz kırmızı olan kablo. ![]() diyotlarımız uclarına kablo ekleyelim daha kolay montajlanıyorlar unutmayalım.. Buraya dikkat diyottakı gri cizgili olan kısımdan elektirik diyer tarafa gecmiyor yani resimdekine göre sagdan sola elektirik iletimi yok bunu dikkat edin arkadaşlar sistemin zarar görmemesi için koyuyoruz diyotları. !!!! ![]() Ben gündüz farının kapamasını kısa farlara bağladım yani kısalar yandıgında gündüzler sönecek dilerseniz parklara veya uzunlarada bağlaya bilirsiniz benim aracımda kısa farın pozitif ucu turuncu renkli olan kablo soketten 5-6 cm ileriden kabloyu soyarak elektiriği aldım. diyota dikkat edelim arkadaşlar fardan elektirik geliyor ama gitmiyor.(olurda röle arızalanır ters akım verir bsi yanmasın) ![]() siyah kablolar marş konumunda pozitif uç ben bu ucu daha önce torpido gözüne led takmıştım onuda tavandaki lambadan almıştım aldıgım yere kablo cekerek yaptım arkadaşlar ama burayada bir diyot attım ki röleden sıkıntılı bir durum cıkarak tavan lambası devresini yakmasın ayrıca içeriye manuel elle sisleri yaka bilmek için birde buton koydum onun kablosunuda aynı yerden gecirdim fren sisteminin yanında ufak bir delik ver plastik kapalı ordan gecire bilirsiniz. sislerin hem com2000 den hemde manuel calışa bilmesi için com200o den gelen uç ada bir dıyot attım bu sayede manuel actıgımda com 2000 devresine akım gecmeyecem manuel acıkken olurda koldan acarsam da sistem zarar görmeyecek. tabi önce sislere gelen tetik rölesine ekliyoruz bu diyotu ondan sonra o röleyi tetikleyecek ikinci röleyi ekliyoruz. ![]() içeriden aldıgım tavan uçu iç sigorta paneli üstü tavandan nasıl alınacagı forumda başka arkadaşlar paylaştıgı ıçın acmıyorum zaten 3 kablo var şase + kapılar ve lamba burda normalde gündüzleri kısalara bağlayarak açama kapamasını kontrol yaptık sislere de follow me özelliği için buna ihtiyacımız var ben normalde rf uzaktan kumanda ile kapı kilitlerinden almayı düşünüyodum alicilik arkadaşımız yardım ederse onu yapacam ama burda direk olarak kapıların baglı oldugu tavan lambasına bagladım benim aracımda ince mavı kablo (buralar anlatılmış o yüzden direk geciyorum ) tabi bunada diyot attım. işimizi sağlama alalım. kapı otomatığınden hem acma hemde kapama kısmından ucları buluyoruz. allicilik arkadaş şema attı ama karışık bir durumdu ben kendim deneme yaparak ampulle kontrol ederek buldum. ![]() kapı içi kablosunu kontrol ettim turuncu kapama işlemi uçuk sarı ise acma işlemi yapmakta. ![]() kapı söketinde rekler değişmekte gri kablo kapama turuncu kablo açma ilemi yapmakta ![]() diyotlarımız hem acma hem kapamaya yerleştiriyoruzki acma yaparken kapamaya lektirik gitmesin kapama yaparkende açmaya elektirik gitmesin. ![]() röleye giden kabloyuda bağladıkmı tamamdır. ![]() el firenin oraya kadar cektiğim kablonun uçlarını yapıyoruz dileyen lehimde kullana bilir ama sök tak daha kolay oluyor. ![]() ![]() ben küçük bir buton kullandım nerdeyse fark edilmiyor bile en uygun yer olarak burayı gördüm isteğinize göre yere koya bilirsiniz. ![]() Kablolarımızı toplayalım ve röleleri sabitleyelim sağa sola hareket etmesinler bu kadar çok kablo sakıncalı diyotlarında üzerini iyice bandlayalım ve sağlama alalım. ve sonuç: ![]() araçı çalıştırınca ledler yanmaya başlıyor araçı stop ettiğinizde 30 sn yanıyor ve kapanıyor. kapıları kitledigimizde sisler 45 sn yanıyor ve kapanıyor kapıları actıgımızda yine aynı şekilde yanıyor ve kapanıyor. ![]() parklar ledler ve manuel olarak butondan acık sisler. ![]() ![]() dilimizin döndüğünce anlatmaya çalıştım arkadaşlar yanlışlık olduysa dilimiz sürcü lisan ettiyse affola kolay gelsin..
Düzenleyen okaNStarss - 30 Haziran 2014 Saat 00:01 |
|
2006 Model 206 HDI X-Desing 70bg
Kum Gri |
|
![]() |
|
xdesign_206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2013 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 970 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı xdesign_206
![]() ![]() ![]() ![]() |
Paylaşım için teşekkürler güzel bi uygulama olmuş elinize sağlık.
|
|
Peugeot 206 xdesign 1.4hdi(2006)
|
|
![]() |
|
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Emeğine sağlık cok güzel olmuş
|
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Eline sağlık Okan çok güzel iş çıkarmışsın, birde şu resimleri, hızlıresime yüklmeseydin keşke, 6 ay sonra silinyor resimler.
|
|
![]() |
|
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
Güzel iş olmuş tebrik ederim.
|
|
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
|
![]() |
|
okaNStarss ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mayıs 2014 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 638 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı okaNStarss
tsk ederim arkadaşlar serkan bey hangi site daha iyi ise ona cevire bilirim sonucta daha şemada atacam :)
alicilik bana şema verirse insallah kapılara bağlarsam 10 numara vermesse kapıyı acıp kendim bulmam gerekecek uçları :) Düzenleyen okaNStarss - 18 Haziran 2014 Saat 16:44 |
|
Kum Gri |
|
![]() |
|
tongucuk ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
![]() bende bu olayı yapmak istiyorum da elektriksel işlerden hiç anlamam becerememde |
|
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...
2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı okaNStarss
![]() |
|
Kum Gri |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Okan alt linketi siteye yüklersen sen istemedikçe resimler silinmez.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı okaNStarss
saolasın ben likleri oraya göre değiştiririm :)
|
|
Kum Gri |
|
![]() |
|
pejo34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2014 Konum: Peugeot 206 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Parklar ilgimi çekti mavimsi yanıyor model marka çeşidi nedir? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı okaNStarss
parklar normal mavi led dipsiz ampül dostum kurtusunsa u&c 952 yazıyor :)
|
|
Kum Gri |
|
![]() |
|
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
elinize sağlık güzel paylaşım olmuş.
|
|
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı okaNStarss
saolasın dostum.
|
|
Kum Gri |
|
![]() |
|
Mesut48 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1010 |
Maşallah eline sağlık çok başarılı olmuş,
Ben cesaret edemem şahsen :)
|
|
__B0DRUMLU__
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı okaNStarss
Biraz el yatkınlığı var bizde ondan
|
|
Kum Gri |
|
![]() |
|
ALLEX ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mayıs 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1307 |
güncellensin arkadaşlar heveslensin..
ayrıca güzel paylaşım olmuş yapanların eline sağlık.
|
|
MORALİ AĞRIYOR....
|
|
![]() |
|
ALLEX ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mayıs 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1307 |
Guncel arkadaslar.
Bu uygulamalar ile muayeneye giren varsa sonucunu merak ettim.muayenede sorun cikar mi cikmaz mi diye tereddutteyim dogrusu. |
|
MORALİ AĞRIYOR....
|
|
![]() |
|
akundakci ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mart 2016 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 281 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı akundakci
hayrına benim 306 mada yapalım arkadaşlar malzemeyi alırım sevinsin aslanım
![]() |
|
![]() |
|
yunusozkan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mart 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yunusozkan
emegıne sağlık süper paylaşım olmuş kardesım
|
|
Peugeot 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |