![]() |
|
direksiyon kendini toplamıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2009 Saat 23:59 |
merhaba arkadaşlar umarım tamirciye gitmeden sorunumla ilgili bi ön bilgi sahibi olabilirim.
Araç : Peugeot 206 2002 benzinli Sorun: Aracımın ön tarafından bi ses geliyodu arada bir, servise gittim sağ sol ön salıncak bozulmuş dediler fiyat 800 küsür çıkardılar. bende daha önce triger değiştirdiğim bi özel servis vardı oraya gittim. orada 195 liraya değiştirdiler bir de şanzıman yağı eksilmiş o da 30 lira dediler onu da eklemişler (ne alaka ve nerden bakıp anladılarsa bilemiyorum. daha önce şanzıman yağı eksilmez diye duymuştum). Neyse yapıldı aldım aracı ses yok güzel, hatta alakalımı bilmiyorum ama direksiyon öncekine göre cok cok daha yumuşak ve eskiden 1 tur dönerken şimdi 1,5 tur dönüyor. Amaaaa virajlardan sonra yavaş hızda direksiyon nerdeyse kendisini toplamıyor, biraz hızlıysamda eskisinin yarısı kadar belki hızlı topluyor. eskiden elimle zor tutardım yavaş toplasın diye. tekrar gittim sordum sebebi direksiyon kutusunda boşluk var dedi. eskiden topluyodu dediğimde ön taraf bozuk olduğu için belli etmiyodur orsası üsütüne alıyomuşdur yükü falan dedi ama pek de ikna olamadım acaba yanlış bişeymi yaptılar birbiriyle alakalımı ön salıncaklar ve direksiyonun toplamaması ve daha yumuşak olması? başak bi sorun yolun az bozuk bi yerinde araba sanki savruluyo sanki misketlerin üzerinden geçiyomuş gibi oluyo bu da direksiyonun toplamamasından yada yumuşak olmasındanmı? acaba normali bu da eskiden sert kullanıyo olduğumdan alışıkmı değilim? rot-balans yaptırsam toplamayı yada aracın bozuk yolda dağılmasını engelleyebilirmiyim? ha son bişey daha artık sorunlarla karşılaşa karşılaşa paronayakmı oldum bilmiyorum ama 2. vitesde deli gibi tırmandığım yokuşda bugun yığılmaya başiladı araba bu da bunlarla ilgilimidir? özellikle direksiyon toplama ile ilgili tavsiye edebileceğiniz usta varsa istanbul içi onu da yazabilirsiniz. yazanlara yardm edenlşere şimdiden sonsuz teşekkir. çok bunaldım uzun yazdıım için kusura bakmayın... |
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
direksiyon sorununda direksiyon körüğü veya kutusunda sorun olabilir diye tahmin ediyorum. diğer sorunlarına da yardımcı olmak isterdim ama tam bilmiyorum diğer arkadaşlarımız bildiklerini sana aktarıcaklardır.
|
|
![]() |
|
teşekkür ederim ama ön salıncaklar değişmeden cok güzel topluyodu , dediği gibi ön düzelince ancakmı farkettirdi kendini ne alakaki ama :S
|
|
![]() |
|
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
salıncakları degıstırdıklerı ıcın yınede bı ön düzen ayarına gir.savurmayı sağ aksın yayından yapabılır salıncagı degıstırırken zarar gormus olabılır.eğer salıncakları yan sanayi taktılarsa toplama yıne geç olur cunku yan sanayide rotiller çok sıkı hemen boşluk yaptıgı ıcın pres de basa bıldıklerı kadar sıkı basıyorlar bı sure sonra salıncak bozuldugun da :D sorununuz düzelir diye düşünüyorum
|
|
|
|
![]() |
|
ön düzen ayarı nedir? neleri kapsar rot balans falanmı?
|
|
![]() |
|
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
evet rot ve balans dediğimiz olay
|
|
|
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Fiyata bakılırsa yan sanayi salıncak takılmış. Normaldir. Aracınızı rot balansa sokun. Rotcuya söyleyin kuleleride ölçsün zamanla eğilme yapmış olabilir. 20 - 30 tl ye prese sokup düzelttirebilirsiniz.
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar arabam eskiye döndü :) rot balans tüm derdimi çözdü. demekki artık hiç bi ustaya güvenemicez. bana direksiyonun toplamaması ve cok cok yumuşak olmasının sebebini yolda giderken yolun tüm bozukluğunu direksiyonda hissedip sallamasını direksiyon kutusunda cok az boşluk var ondan diyodu. bi rot balans yaptırdım eskisi gibi biraz daha sertleşdi direksoyon kendine geldi, ekisi gibi topluyoda ayrıca direksiyoon kutusunda da bi boşluk hissetmedim dedi rot balanscı... çn salınca değiştiyse illaki rot balans yaptırman gerekir zaten dedi. demekki o güvendiğimiz yer bunu bile bilmiyo...
herkese teşekkürler... |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |