![]() |
|
206 Orijinal Teyp mi Pioneer mı? + Direksiyon kuma |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 Saat 00:33 |
-Merhaba arkadaşlar. Elimde kullanılmamış Pioneer DEH-2200UB teyp var. 106'm için almıştım fakat araç satılınca kullanamadım. Şuan 206 kullanıyorum. Şimdi teybi satsam aldığım fiyatın çok altına gidiyor. O yüzden kullanmayı düşünüyorum. Fakat direksiyon kumandasını da kullanmak istiyorum. Kumandanın nasıl kullanılacağı ve o aparat ile ilgili detaylı bilgiye ihtiyacım var.
-Aslında orijinaliteyi bozmamak adına orijinal teyple devam etmek isterim ama hem Pioneer elimde patlayacak hem de orijinal teypte sadece audio CD dinleyebiliyorum. -Bir de ses kalitesi olarak hangisi üstündür? Orijinal 206 CD çalar mı Pioneer mı?
|
|
![]() |
|
d3n1s ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 359 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pioneer ile daha güzel ses elde edersin, bende de 206 quik var, standart hoparlörlerle pioneer p4100 kullanıyorum, sesten gayet memnunum, komple sistem varmış gibi net ve cızırtısız ses aldım. Şahsi fikrimi sorarsan, orjinalden yanayım, arabayla gelen teybi kullanmayacağım ama beni audio cd'ye muhtaç bırakmayacak bir PSA grubu teyp ya da RT3 düşünüyorum.
|
|
![]() |
|
dinoco ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Konum: izmir urla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 829 |
cd track mp3 yazılımdan daha iyi bir sese sahiptir
ama cd track 80dk parca alır buda aşşa yukarı 14 parca demek
karar senin
|
|
![]() |
|
pıoneer teyple de track cd sı dınlebılır tabı kı :))
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
mp3'unden mp3'une gore de degisir. mp3 bir sikistirma formatidir. En kaba tabiriyle su sekilde veriyi sikitirir. Insanoglunun kulagi belirli frekans araligini duymaya kabiliyetlidir. Ancak sesler kaydedildigi zaman bu frekans araliginin disindaki frekanslardaki sesleri de kaydeder. mp3'un yaptigi sey de bu frekans araligi haricindeki insanin kulaginin duyamayacagi ama kaydedilen veride var olan kisimlari kesip atmaktir. Bu sayede onemli olcude veri sikistirilmis olur.
Diger taraftan gunluk hayatimizda duydugumuz analog sesler, bilgisayar ortamina tasinirken dijitallestirilir. Dijitallestirme islemi de belirli zaman araliklarinda gercek sinyalden ornekler alinmasi islemidir. Buna orneklendirme denir. Bu ornekleme islemi esnasinda da veri kayiplari olmasi kacinilmazdir cunku sonsuz miktarda ornekleme almak hem amactan saptirir hem de mumkun degildir. Ne kadar cok ornekleme o kadar kalite, o kadar cok veri miktari yani dosya boyutu demektir. mp3'leri actigimizda karsimiza kbps diye bir numara cikar. Bu numara bir saniyede gercek sinyalden alinan ornek boyutunu gosterir mesela 128 kbps, 320 kbps gibi. 320 kbps ile kaydedilmis bir ses, ayni sesin trackl'li olani ile bire bir ayni olmamasina ragmen aradaki farki anlamakta imkansiza yakin cok zordur. Kaynak: Ben ![]() |
|
![]() |
|
dinoco ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Konum: izmir urla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 829 |
valla bu konuda bende kararsızım üst düzey bir teybim var takmakta kararsız kaldım.. |
|
![]() |
|
16GB USB belleği takıcaksın, ondan sonra bir daha CD tak çıkar uğraşma. Orijinal teyple devamlı CD tak çıkar yapmak var. Ve de bir sürü şarkıyı CD'ye yaz falan filan. Uğraş dur..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |