![]() |
|
Lastik Hava Basıncı Acil Yardım |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2011 Saat 17:37 |
Merhaba arkadaşlar. Bugün uzun yola çıkmadan önce lastik havalarına bir bakayım dedim. Lastikleri kış önü aldım, Hankook Winter I-Pike kış lastiği. Yolu çok hissettiriyordu ve araba resmen seke seke gidiyordu. Bir baktım lastik basınçları 38. Çok şaşırdım, acaba kış lastiğine mahsus böyle mi basılıyor dedim ama anlam veremedim. Bastım 32'yi. İstediğim gibi oldu neyse. Peki doğru hava basıncı nedir, sizce kaç olmalı? (Lastikler 175/65/14)
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Surucu kapisini actiginizda arka tarafinda hangi degerlerde hava vurmaniz gerektigi yazar. Burada onemli olan nokta iki farkli cesitte metrik oldugudur. sizin bahsettiginiz 38 ya da 32 psi degeridir. Kapida genellikle bar degeri yazar. Bende 307 var ve onlerin 2.5 bar olmasi gerektigi yazilidir. Eger hava vuracaginiz istasyondaki pompanin gostergesinde bar yaziyorsa ne ala, oradaki degeri vurursunuz ama psi yaziyorsa o degeri 14.5 ile carpmaniz gerekmektedir. Yani bu demek oluyor ki 2.5 bar = 36.25 psi (307 icin)
Düzenleyen koliva - 21 Şubat 2011 Saat 17:50 |
|
![]() |
|
Orijinal lastik boyutum 165-65-14 benimki ise 175-65-14
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Altta ornek bir site var. Oradan ilgili ebati bulup yaninda onerilen lastik basincini gorebilirsiniz. Goreceginiz gibi tablo Golf 1.6 Trendline araci icin yapilmis. Kiyaslamasi size duser. Bu arada, ornek olarak 220 kPa=2.2 bar demektir. http://www.nokiantyres.com/recommended-tyre-inflation-pressures |
|
![]() |
|
O zaman doğru basmışım :) Teşekkürler.
Fakat tabi bu summer tires yani yaz lastiği, kış lastiğinde umarım fark yoktur.
|
|
![]() |
|
Benim arabamın lastik ölçüleri de 175-65 r 14 diye hatırlıyorum Kapı çıtasında ön ve arkalar için 2.4 bar yazıyor. 14,5*2,4=34,8 ediyor. ben 35 basıyorum. sen bir de uzun yola gideceksen 35 basmalısın.
|
|
![]() |
|
tugrahan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
kış lastiğinde birazdaha fazla basılır vakumların açması için
|
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |