![]() |
|
Çözüme 1 kala |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
206Quick ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 71 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2008 Saat 22:21 |
S.a öncelikle.. arkdaslar yeni konu açtım kusura bakmayın yaklaşlık 1 aydır sağa sola çekme vs. sorunlarıyla ugrasmaktayım hala bi ton parça değişmesine rağmen ön düzende amörtisörler+akslar haric problemim devam etmekte bugun tekrardan bi rot ayarı yaptırdım rotçuda test etti arabayı araba düz asfaltta sorun yok su an gidişi güzel ama ne zaman bozuk yola yada hafif kasisli yola gireyimsağa sola çekme yapıyo tekerler baska yöne gitmek istiyor yani direksiyon oynuyo sürekli ustaya sordum acaba yeni takılan parçaların yan sanayi olmasındanmıdır diye alakası yok dedi düz yolda da çekerdi dedi bunlar nasıl usta anlamıyom neyse son sorunlara gelirsek arabayla duruyorken direksiyonu az sola çekeyim direksiyon hiç tepki vermiyor mesela dışardan bakıldıgında tekerler düz ama direksiyon sola yatık aynı şey sağa çevirdigimde yok!! Mesela sola dönüyorum arabayla ufak bi dönüş ama direksiyon tam çevirmem gerekiyor aynı durum sağ için geçerli değil !!! bi forum sitesinde okudum kamber kaster ayarı vs. sordum rotcuya onun ayarı yapılmıyo dedi ne yapyım arkdaslar en kötü ihtimal servise mi gideyim...Acaba benim parçaları değiştiridgim usta şaseye falan zarar mı verdi salıncakları falan takarken |
|
![]() |
|
sinan-s ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mart 2008 Konum: Bostancı/S VRJ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2643 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ya sorunun hala düzelmemesine şaşırıyor ve üzülüyorum...Bişeylerde eksiklik var ama neyde..Bi git bakalım yetkili servisine ne diyecekler..Duruma göre uygun yada pahalı bişi ise ona göre haraket edersin..
|
|
![]() |
|
206Quick ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 71 |
Saolasın valla bende anlamadım nerde yalnış yapıyoruz usta yazıyo değişçek parçaları gidip alıyoz takıyoz gene aynı servise gidecemde güvenim 0 arabanın basında durmamada izin vermezler ondan gitmiyorum zaten serviste çalısanlar ile sanayide ustalar arasında hiç fark yok sanayide hiç değilse 20 30 yıldır bu işi yapan sanatkar ustalar bulunabiliyo ama servisteki yaş ortalaması 25 30...İstanbulda olsaydım belki sizlerinde yardımıyla bu işi hallederdik bakalım sorun ne cıkacak.. aklımada amörtisörler geliyo benim cunku kasisli yollarda özellikle çekme yapıyo dedigim gibi son rot ayarından sonra düz yolda çekme yok Hadi okuyan herkes cevaplasın bunuda atlatıcaz az kaldı allahın izni ile inş.
|
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Malesef kerdeş senin sıkıntın için artık yorum yapamıyorum.. Allah yardımcın olsun demekten başka elimden bir şey gelmiyor. Bence senin en büyük sıkıntın fazla titiz olman.. Peugeot arabasında her tıkırtıya, her ışığa, her anormalliğe sanayiye gidersen sanayiden çıkamazsın, salla gitsin. nerde ırak orda bırak..
Benimde en nefret ettiğim şey kavramanın yukarda olması.. tabiki ustanın lafı hazır : acilen baskı baltan değişmesi gerekiyor. Yahu diyorum serviste yeni değişmiş ne baskısı ne balatası, yok değişmesi gerekiyor bu seni yolda bırakır.. Abartmıyorum aradan tam 50.000 km. geçti hala gidiyorum hala aynı laf.. artık bende dalga konusu oldu. gelip gidip dalga geçiyorum ustayla.. Düzenleyen hasimayaz - 27 Ekim 2008 Saat 23:27 |
|
![]() |
|
ya valla tıkırtılara alıştık ama bu direksiyon ihmale gelmez diye düşünüyorum sonuçta benim arabayı kim sürerse sürsün aynı şeyi soluyo yani dedigim gibi en son çare servis...Benimde debriyaj çok yukarda kavrıyor senin gibi 2 3 ustaya gösterdim hepside değişmesi gerek dedi özellikle şehir içi cok kötü oluyo yukarda kavraması onlar halledilirde bizim sorun halledilmicek arabadanda soguduk zaten bu halde arabayıda satamayız |
|
![]() |
|
NU103 ![]() 1. Vites ![]() ![]() NU 103 Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2008 Konum: KoŞuYoLu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 216 |
cok merak ettim acıkcası ist. olsan aracını kullanmak isterdim anladıgım kadarıyla diger konulardanda ön takımı degistirdin ama daha neyde eksik olabilir jantların biri yamuk olabilirmi
|
|
![]() |
|
Valla jantlardan olsa düz yolda da çekme yapardı diye düşünüyorum artık yapıcak bişey yok boyle kullanıcaz arabayı servise gidene kadar... bakalım kaç bin ytl fatura cıkarıcaklar merak ediyorum.Yüksek hızlarda bisey yok direksiyonda ama mesela ufak bi sola dönücem diyelim direksiyonu komple çeviriyoz 1 tur fazladan :)) Çok ilginç buda bizi buldu...En iyisi sanırım 0 araba alıp en az 2 sene kafa rahat gezmek
|
|
![]() |
|
Arkdaslar birisi su soruyu cevaplasın lütfen araba sola dogru 1 tur fazladan dönüyor sağa dogru oyle bir sorun yok bu salıncakların değişiminde montaj hatası mı yapıldı acaba direksiyon merkezleme nasıl yapılır
|
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Salıncak değişiminden dolayı böyle bir sorun oluşmaz. Bahsettiğin şey komperatör ayarı.. Ayrıca her babayiğitin harcı değildir. İşinin ehli bir ustanın yapması gerekir.
![]() |
|
![]() |
|
Ön düzeni yenilemeden önce boyle bi sorun yoktu ama bu sorunda nerden cıktı ki :(:(:( Kaç ytl tutuyo bu ayar ve nasıl yapıyolar bilgin varmı acaba ve bu hatanın nedeni hakkında
|
|
![]() |
|
Arkdaslar ÇOK acil yardım Bir baska örnek vereyim park halinde dururken direksiyonu SOLA doğru Yarım tur çevirsem tekerlere baktıgımda az bisey sola dönük duruyor aynı şey sağ tarafta geçerli degil sorun ne olabilir Bilgisi olan yokmu :(:(:( Kusura bakmayın çok soru soruyoz kafama çok taktım
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Sorularından şikayetçi değiliz fakat sorunun o kadar farklı ki ancak ve ancak yetkili serviste veya rot-balans ustası inceleyerek sonuca varabilir.Forum içinde görmeden kullanmadan çözüm aramak pek sağlıklı olacağına inanmıyorum :)
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
bir de bunlari dene kardesim
Direksiyon titriyorsa nedeni:
|
|
![]() |
|
sedat23 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 07 Temmuz 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
Bende aracı aldığımda araç sola aşırı çekiyordu maslak sanayiye gittim sağ rot başı sola sol rot başı sağa takılmış onan kaynaklanıyormuş bu işlemi yapanda en meşhur pejo servislerinden biri yani
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |