![]() |
|
Peugeot 307 Hdi XR 1,4 yakıt tasarrufu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
gorkemteke ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2011 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gorkemteke
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2011 Saat 16:49 |
merhaba arkadaşlar bu benim ilk dizel ve turbolu aracım netten okuduguma göre bu aracın cok z yakması gerekiyor ama benimki baya bir yakıyor aracımda yol bilgisayarı yok ve göremiyorum yakıt sarfiyatını bu aracın sitede 1,6sı ile bilgi var ama 1,4 ile ilgili bi yorum yok rica etsem bana acaı tasarruz için hangi devirde kullanmam gerektigini vites degişimlerini ve en fazla kac km ile gitmeme gerektigi hakkında bilgi verirseniz cok sevinirim
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba,
Forumuza hosgeldiniz. Asagidaki linkteki gibi kendinizi tanitabilirseniz guzel olur. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7516&title=yeni-yelerin-dikkatine-konu-amadan-okuyunuz Dizel araclarin nasil kullanilacagi hakkinda bilgi arkadaslar zamaninda yazmislar. Isinize yarayacagini dusunuyorum. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=11434&title=d%DDzel-ara-kullanimi Kolay gelsin. |
|
![]() |
|
gorkemteke ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2011 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gorkemteke
![]() ![]() ![]() ![]() |
1.- Adınız, soyadınız: Görkem TEKE
2.- Yaşınız: 26 3.- Aracınız (Markası, modeli): 2004 Peugeot 307 Hdi XR 4.- Hobileriniz: Bisiklet yuzme dalmak internet 5.- Mesleğiniz: Dalgıç 6.- Siteyi nereden duydunuz: arama motorlarından 7.- Kan Grubunuz: Brh + 8.- Burcunuz: Balık 9.- Taraftarı olduğunuz takım: Fenerbahçe 10.- Hangi ilçe yada İldesiniz: Kocaeli / Gölcük 11.- Msn adresiniz: gorkem.teke@hotmail.com |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gorkemteke
dediğiniz topici okudum gercekten faydalı oldu araç çalıştırma ve kapama kopnusunda ve turbonun görevi hakkında ama 1,4 dizel aracımı hangi devirde kulmam gerektigi hakkında bir bilgi cıkaramadım yakıt tasarrufu için bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
|
|
![]() |
|
efsanemurat ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Ağustos - 1980 Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efsanemurat
sendeki aracın aynısı bendede var yakıt konusunda cimri ama kullanıma bağlı dizeller yüksek deviri ve sıcaklığı sever 2500 ve 3200 arası vites değiştirmeye bak 2000 devirin altında uzun süre kullanma yağını ve hava filtresini düzenli değiştir 10000km.de bir yağını hava filtresi ucuz olduğu için 5000 km.de birde değiştirebilirsin ben öle yapıyorum mazot filtresinide her iki yağ değişiminde bir değiştir.yazın sabahları ilk çalıştırmada ortalama 1 dk.rölantide çalıştır kışın ise en az iki dakika rölantide çalıştır.uzun yoldan sonra durduğunda hemen kontağı kapatma torbu yağını süzsün diye 1-2 dk.rölantide çalışsın sonra istop et.yakıtına dikkat et pis yakıt arabaya çok zarar verir bunlara dikkat et uzun süre sorunsuz binersin unutmadan suyunuda düzenli kontrol et |
|
2004 model 307 hdi xr 120000 km de
|
|
![]() |
|
mon ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 339 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sadece uzun yoldan sonra değil marketten geldikten sonra bile en az 1 dk rolantide çalışması gerek. turbonun uzun ömürlü olması isteniyorsa.
|
|
206 2001 1.4 Colorline, Atiker
İlim dahi sanma senindir, Bilim dediğin yalnız Rab içindir. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |