![]() |
|
Şamandıra hakkında |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
swordtolga ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Kasım 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı swordtolga
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2015 Saat 14:34 |
|
merhabalar aranızda henüz yeni katıldım bir yanlışım olursa affola.
arkadaşlar aracım 106 xr aracı henüz yeni aldım tam olarak bilgim yok ilk defa peugeot firmasından araba aldım. araçta kontağı tek tık açtığımda benzin pompa kısmında vızzzz diye bir ses geliyor 2-3 saniye bu ses devam edip kesiliyor sonra çalıştırdığımda aynı ses devam ediyor ve benzin göstergesinde sürekli benzin yok diyor ama bazen yokuşdan çıkarken kendi kendine düzeliyor tekrar gidiyor gaz kesme gibi durumuda ara ara oluyor oda benzin bitiyor sanıyorum bu konu hakkında yardımcı olur musunuz ? |
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
öncelikle üye tanıtım bölümünden kısaca bir kendinizi tanıtırsanız memnun olurum. çok aşırı bir şekilde ses gelememesi lazım pompada problem olabilir. eger benzin ibreside sürekli dediğiniz gibi oynuyor şamdırada arızalanmış olabilir. baktırmak gerekli pompa yanarsa benzinle gitmek istediginizde yolda bırakır.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
|
Pompadan belli bir oranda ses gelmesi normaldir. Araç lpgli de olsa pompa sürekli çalışır. Pompanın üstündeki kapak ve koltuk sesin çoğunu engeller. Kapak yerinden çıktı ise ses artar.
|
||
![]() |
||
swordtolga ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Kasım 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı swordtolga
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
merhaba ilk marşı açtığımda 1-2 saniye evet pompadan ses geliyor oda benzini çekme sesidir büyük ihtimal ama sonrasında o ses hiç kesilmeden devam ediyor çok aşırı bir ses değil ama teyb kapalıyken bu ses aşırı rahatsız edici oluyor dün bir ustaya gittim kapağı açtı koltuk altındaki sadece oraya bakarak söylediği şu şamandıra ve pompa değişcek. sökmeden bunu nasıl anlıya bildi onu çözemedim. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı swordtolga
|
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı swordtolga
|
çok yardımcı oldunuz eyvallah
|
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
|
tolga ustan sallamış hemen şamandıra pompa değişecek önce bir kontrol eder orada bulunun parçaları gevşemişmi felan diye benzin filtresini en son ne zaman değiştirdin. ibre takılmasıda şamandıra arada takılıyordur diye düşünüyorum.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı swordtolga
|
Kesinlikle usta salladı zaten ya asıl konu şu daha önce hiç sökülmedi bilmiyorum nasıl söküldüğünü biri anlatsa sökülürde bakılırda yokmu yani 106 xr benzin pompa kısmının nasıl söküldüğünü gösteren kimse |
||
![]() |
||
berbatow ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2015 Konum: Trakya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
|
Merhaba benzin pompasından gelen ses ilk öncelikle pompnanın çalıştıgını işaret ediyor ancak şamandıradan kaynaklı olabilir diye düsünüyorum aracındaki benzin seviyesi ne aralarda.Eger benzin gerçekten az seviyelerdeyse şamdıra takılı kalmış olabilir ki bu durumu yasıyan birden fazla peugeot kullanıcısı var.Benzin seviyenizi birazdaha yükseltip denermisiniz.
< id="kpm_plugin" ="application/x-KPMPlugin">
|
||
![]() |
||
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
|
Pompayi sökmek için özel 3 ayaklı bir aparat var.o olmadan sökemezsiniz. Sökseniz bile takamazsiniz çünkü iyice sıkıştırmak lazım. bence sizin usta sallamış. Çalışan pompayi niye değişeceksiniz.. Söyle yapabilirsiniz kapağı sıkıca kapatın üzerine yalitim yapın sünger olabilir mesela. Benim koltuk açıkken bayağı ses geliyordu koltuğu indirince sesi hiç gelmiyor. Benzin seviyesi de önemli tabi.
Düzenleyen talip206 - 13 Kasım 2015 Saat 16:37 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı swordtolga
|
aracın benzin göstergesi bi geliyor bi gidiyor diye takılı kaldı sandım önce sonra depoyu fullledim düzelir diye ama yok düzelmiyor benim tahminimce artık ne kadar dogru gösterge panelinin arkasında temassızlık var arada sırada gidip gelmesinden dolayı diyorum bunuda. diğer konu ise o gelen ses araba çalışırkende devam ediyor bir sıkıntı varken araçta neden yalıtım yapıp sesi kesiyim ses aşırı geliyor rahatsız edici yani.şamandırayı komple temizletip yeniden taktırsam acaba o ses kesilirmi bi forumda okumuştum temizliyorlarmış doğrumu bu ?
|
||
![]() |
||
|
evet şamdıranın temizligi yapılıyor.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
||
![]() |
||
Mesut48 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1010 |
|
Benzin kokusu var mı koltuğu kaldırınca ?
|
||
__B0DRUMLU__
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı swordtolga
|
genelde dışarı çıkarken pis koku oluyor benzin kokusu binen arkadaşlar pis benzin kokusu olduğunu söyler |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |