![]() |
|
1,4 xr yakıt tüketimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
%106 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2011 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2011 Saat 23:02 |
arkadaşalar 1,4 xr 106 otomatik vites aracım benzindeki ortalama yakıt tüketimi nedir
aracı yeni aldım ama tüketim aşırı yüksek 100 liraya 200 km yol yaptım bu normalmidir |
|
%106
|
|
![]() |
|
sedatdatse ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 216 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedatdatse
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
MERHABA ARKADAŞIM BENDE 206 SI VAR
KIŞIN YAKAR EN FAZLA 100 TL YE 240 KM YOL FALAN YAPARSIN
ODA ŞU YAZDIKLARIMI YAPARSAN
HAVA FİLTRESİ
BENZİN FİLTRESİ
YAĞ FİLTRESİ + YAĞ
BUJİLER FRANSIZ ÇİFT TIRNAK
JANTLAR BÜYÜKSEDE YAPAR
EGZOSUN İÇİ BOŞALMIŞSA DA ÇOK ÇİĞ ATAR
BİRDE FAZLA DEVİRLİ KULLANMADANDA FARKEDER
ARKADAŞ BEN BU YAZDIKLARIMIN HEPSİNİ YAPTIM KIŞ ŞARTLARINDA BENDE ŞU AN KISA MESAFELERDE
ENFAZLA 100 TL YE 260 KM FALAN GİDİYORUM AMA UZUN YOL DEĞİŞİYOR BİLGİN OLSUN
|
|
206 xr 1.4 benzinli 2001
kendime nasıl bakarsam onada öyle |
|
![]() |
|
%106 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2011 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
teşekkürler
ben bu aracı yaklaşık bir ay önce aldım
yağ,yağ filtresini filtresini falan değiştirmedim
sadece açık hava filtresi taktım
belki biraz bu yüzden fark eder ama o kadar çok fark etmez diye düşünüyorum.
|
|
%106
|
|
![]() |
|
sedatdatse ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 216 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedatdatse
aslında hava filtresi yakıt tasarrufu yapar ama sesi güzel diye gaza basınca
tabi geçiyo haliyle pejo benzinde tasarruf yok uzun yola anca
|
|
206 xr 1.4 benzinli 2001
kendime nasıl bakarsam onada öyle |
|
![]() |
|
valla biraz ses olsun dedik aslında ama araç otomatiik olduğu içinde pek ses alamadıım.
|
|
%106
|
|
![]() |
|
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
otomatıkde egzoz atarsan ancak ses alırsın kardesım sanırım |
|
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
|
![]() |
|
egzoz da çok bağırıyor
hem trafikte yakalarsa iyi olmaz
ben biraz tatlı bir ses almak istiyorum
|
|
%106
|
|
![]() |
|
scuderia ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2011 Konum: Marmaris Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
benzinle kastamonu ankara arasında 58 tllik benzinle ile yol gittim 206 1.4cc 250 km...
|
|
![]() |
|
dbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
benzınlı araba turkıyede bitmiştir, devlet sağolsun sorumlusu sadece bu akaryakıtı bu hale getıren sorumsuz yonetımdır...
dizel araç IN benzinli araç OUT |
|
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)
|
|
![]() |
|
Sedat Yıldırım ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sedat Yıldırım
Selamunaleykum.
Ben de yeni aldım 2002 otomatik 206 XR benzinli. Benim aracım en son 63 kuruşa kadar çıktı yakması. Netten hep araştırdım nasıl yaparsam az yakar. Egzoscuya gittim,susturucu bozuk dedi dedğiştirdim. İki ayrıservise gittim,en fazla 50 Kuruşa kadar düşer, aşağı indireyim diye de boşa uğraşma dediler. Bujiler orijinal ve hava filitresi yeni,buna rağmen 63 kuruş yakıyordu şehir içi.Ustanın birisi bana dediki, gittiğin yol 7.5 Km.Marşa basıyorsun,daha motor 90 derece olmadan yolun bitiyor ve istop ediyorsun.Motor soğukken çok aşırı yakar dedi. Hımmm,demek öyle dedim ve arkadaşlar,benki sol şerit yol kullanıcısıyken, bağrıma taş bastım ve bu sitede de bir arkadaşın dediği gibi, gaz pedalının altında yumurta varmış gibi gittim geldim işe. Yolun daima sağını kullandım.Mümkün olduğunca motoru 2000 devirde tutmaya çalıştım.Dedim kiyavaş gidersem en kötü ihmal 5 dakika geç kalırım,eee zaten işe erken gidiyorum,o zaman acelem ne dedim ve bunu uyguladım. 1-Egsoz değişti. 2-2000 deviri aşmamaya çalıştım. 3 -Yine bu sitede bir arkadaşın tavsiyesine uydum ve önümdeki aracı yakınından takip etmedim ki,o her fren yapışında ben de yapmamayayım diye.Böylelikle freni fazla kullanmayarak ta yakıt tüketimini artıtmamış oldum ve böylelikle de aracın km'e şehir içi 36 kuruşa düşürdüm. Demek ki daha da sakin kullansam,kesin 35 kuruşa düşer. 50 Tl benzinle 70-75 Km'e giderken,şimdi 135 kilometrelere çıktı şükür. Demek ki sürüş teknikleri çok önemli. Selam ve Dua ile. |
|
( 2002-206 XR-Otomatik Peugeot )
O' ne derse o olur. O' ne derse o odur. Eğ başını ey gönül. Gerçek dost ancak O'dur... Sedat Yıldırım |
|
![]() |
|
CaLL ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Ağustos 2011 Konum: Yayın Yönetmeni Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
km de 75 krş yakıyorum 97 model 106 xr manuel vites 1,4 motor manifolddan direk çıkış ses çok güzel ama yakıtt fenaaaaA:D
|
|
..........................
|
|
![]() |
|
34sea45 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2011 Konum: Ümraniye / İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1653 |
98 1,4 xr sahibiyim chipli beyin açık hava filtresi sonsusturucu 100 tl 350 km yapıyorum
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |