![]() |
|
Ayıplı Araç Teslimatı Ve Yaşanan Süreç Hakkında |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ferhat bey ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 13 Saat 10 Dakika önce Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ferhat bey
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 8 Saat 14 Dakika önce Saat 23:47 |
Merhaba
**Öncelikle bu konu başlığı, ayıplı araç teslimatı yapan yetkili bayi tutumunu ve yaşanan yasal sürecin nasıl işlediğine dair bir rehber olması amacıyla açılmıştır. Buna benzeri bir sıkıntı yaşayan olursa umarım yardımcı olur. Abim Hayatında ilk defa sıfır araba aldı. Aracın ücretini ödedik ve tam 9 gün teslimat için bekledik. Nihayet 04.03..2025 tarihinde Rifter GT model aracı işten izin alıp gidip teslim aldık. Sıfır araç aldığımız için çıkıp da tavanına bakmadık alırken açıkçası. Teslim aldık getirdik garaja koyduk. Abim hastane çalışanı olduğu için hafta sonu beraber bir bakarız dedik. 7 MART CUMA Aracın üzerindeki hasarı fark ettik tesadüfen. Müşteri danışmanını aradık. Biz bu araca binmedik acaba teslimatta gözden kaçan bir durum mu diye teslimat alanındaki kameralardan kontrol etmesini rica ettik. Ve aracı değiştirmek istediğimizi söyledik. Çünkü araca hiç binmemiştik. M***** Bey bize hasarı bizim yapmış olabileceğimizi, asla bayiiden aracın o şekilde çıkamayacağını belirtip üzerine TESLİMAT ALANINDA KAMERA OLMADIĞINI söyledi. Bu durumda hasarı bizim karşılamamız gerektiğini hatta boyasız göçük düzeltme tavsiye etti :) Kabul etmedik gelip yüz yüze görüşelim dedik cumartesi günü. 8 MART CUMARTESİ Bayii'de yine M**** Bey durumu kabul etmedi. Biz görüntüler incelendiğinde gerçeğin ortaya çıkacağı bir durumda neden kendimizi rezil edelim 3 kuruş için dedik ve yetkili biri ile görüşmek istedik. Bizi daha yetkili olduğunu söyledi. Satış müdürüne yönlendirdi. İsmini hatırlayamıyorum şimdi. Teslimat anındaki en azından dış kameradan kamera görüntülerine bakıp kontrol etmesini rica ettik sonuçta teslimat yerinde kamera yoksa dışarda vardır. Sonuçta yetkili bayii bu ama Hanımefendi bize HER NOKTADA 360 DERECE KAMERA OLDUğUNU Söyledi. İş burada değişti bizim için. Çelişkili 2 yanıt vardı kameranın varlığı ile ilgili. O zaman teslimat anındaki görüntülere bakmak istediğimizi rica ettik. Haftasonu olduğunu, görüntüleri talep edeceğini geldiğinde bizi arayacaklarını pazartesi günü görebileceğimizi söyledi. Hasar biz aracı teslim aldığımız andaki görüntüde yoksa biz özür dileyip gideceğiz dedik çıktık. Ama hasarlı teslim ettiklerinden de eminim. Çünkü yolda başımıza geldiğinde fark etmeyeceğimiz bir hasar durumu değil. Fotoğraflardan sizler de görebilirsiniz. Bu hasarın sesi duyulur. Aracı teslim aldığımız gün 7 dakikalık mesafede akaryakıt aldığımızı hatırladım. gidip görüntülere bakıp bakamayacağımı sordum. Tabii dediler buyur ettiler. İzledik ve evet araç görüntülerde hasarlı görünüyor. :) Kaza yapıp hiçbir şey olmamış gibi 7-10 dakika gibi bir sürede mazot almaya gidemeyiz değil mi.? Bayii'den çıkış saatimiz kameralarda kayıtlı. İçimiz rahatladı bakarlar görürler dedim haber bekledik. 11 MART SALI Aramadılar :) abim gitti. Araç bayiide dururken fligransız hangi tarih ve saatte çekildiği belli olmayan fotoğraf karesinde bizim olmadığımız 3 adet fotoğraf göstermişler ve araçta hasar yok. Kabul etmedik. Biz bu aracı 1 hafta bekledik işlemleri sürerken hasar alıp almadığını nereden bileyim? Üstelik bize teslimat videosu gösterilecekti .3-4 saniyelik yanında olduğum görüntüleri açar mısınız demiş abim? YETKİLERİ YOKMUŞ VİDEOYU GÖSTERMEYE. Ama güzellik yapıp aracın tavan çıtalarını söküp showroomdaki araçla değiştireceklermiş. Hani bu kazayı biz yapmıştık, aracı bizim yaptırmamız gerekiyordu. hani araç hasarsız teslim edilmişti. Neden böyle bir güzellik yapılıyor şimdi, BİZİM ÖZELLİĞİMİZ NE? 2. Çelişkili Durum. Hayır demiş kabul etmemiş abim . Yasal yoldan videoya ulaşacağım diyerek çıkıp gitmek istemiş ama araç çalışmamış bu sefer de. Aküsü bitmiş abi dediler. 1 haftalık araç buraya kadar gelmişim yarım saatte mi bitti :) Neyse takviye ile çalışmış. Aynı gün Peugeot Merkeze durumu anlattık. Bölge müdürü inceleyecek siz ne istiyorsunuz dediler. Biz araç Cuma Gününe kadar değişsin istiyoruz mümkünse dedik. Tamam iletiyorum dedi kapattı. 14 MART CUMA Peugeot Türkiye'den aradılar .Sözde İnceleme yapılmış ve değişim mümkün değilmiş. Video görüntülerine bakıldı mı diye sorduk . Bölge müdürüne de bize gösterilen fotoğraflar gösterilmiş hatta biz de görmüşüz fotoğrafları. VİDEOYA BAKMA YETKİSİ YOKMUŞ BÖLGE MÜDÜRÜNÜN. Peki dedik ama ikna olmadık. Olay şu an bu durumda kendi hatamız olsa bırakın dava açmayı zaten bayiye uğramay bile. 3 saniyelik videoya bakılacak ama yokuş yapılıyor. Eğer hasar yoksa bu ayak diretme nedir? ilk gün bize gösterseler videoyu ve hasarsızsa araç rahatsızlık verdiğimiz için özür dileyeceğimizi söylemiştik ..Ne yazık ki büyüyecek mevzu. Her şeyi geçtim diyelim ki bu müessese bana ait ve müşteri beni bile isteye hasarlı araç satmakla suçlasaydı, ben müessesemin güvenilirliği için açar eve gidene kadar video izletirim müşteriye Bu tavırla karşılık görünce insan art niyet arıyor doğal olarak. Mecburen savcılık yoluyla görüntülere bakılacak. Biz kendimizden eminiz. Dava açılacak pazartesi. Kazandığımız zaman- --ki kazanacağız kaçarı yok isterse 10 yıl sürsün--Değişim değil misliyle para iadesi talep edeceğiz uzlaşmak isteseler bile. Eğer o görüntülerde bize teslim edilirken hasar varsa ve bunu örtbas ediyorlarsa. Bu tutumları için de ayrıca yasal olarak hakkımızı arayacağız. Bu olayı Fransa Peugeot'ya aynı şekilde aktaracağız. Eğer markaya da dava açma hakkımız varsa ona da açacağız. Şimdilik bu kadar. Konuyla ilgili tavsiyelerinizi dinlemeye de hazırız. Fotoğraflar: |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |