![]() |
|
Peugeot 2008 Etg6 Şanzıman Sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
pecocuk ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Saat 17 Dakika önce Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Saat 46 Dakika önce Saat 01:05 |
Merhabalar. Forumda yaşadığım sorunla ilgili çok araştırma yaptım fakat bir çözüm bulamadım.
Aracım 2018 model, yarı otomatik 2008 1.6 BlueHDi Active, 60.000 km'de. Aracımda motor sıcakken ve N konumunda çalışır haldeyken, ilk vites geçişinde bir vurma sesi yapıyor (bazen, her zaman değil). Vites konumu ileri ya da geri fark etmeksizin, her iki tarafta da bu sesi yapıyor bazen A’ya geçirdiğimde, bazen R’ye. ve ses çok rahatsız edici. Bazen bu vurma sesi ve etkisi, aracın irkilmesine sebep oluyor. Maslak oto sanayisinde şanzıman ustasına sesi dinletmeye çalıştım, fakat test yaparken maalesef herzaman bu sesi tekrarlamadığı için usta sesi duyamadı. Yarım saat arayla test sürüşü yaptık, yine sesi tekrarlamadı. Araştırmalarıma göre şanzıman yağının eskimesiyle olabiliyormuş. Belki burada konuya hakim olan birisi vardır. Değerli öneri ve görüşlerinize ihtiyacım var. Teşekkürler. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |