|
Motor arıza ve ESP ışığı yanıyor. |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
wallcan07
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2025 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı wallcan07
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2025 Saat 10:10 |
Selamlar abiler kardeşler, 2012 370000km de partner Tepee aldım. Motor arıza ışığı ve ESP ışığı yanmaya başladı, birde arka silecek kendi kendine çalışıyor su sıkıp siliyor. Silecek yıprandı bende sigortasını çıkarttım. Bu konularla karşılaşmalar varmı, varsa çözüm yolu konusunda yardım ederseniz sevinirim. Teşekkür ederim iyi sürüşler cümleten
|
|
ulas55
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Ekim 2020 Konum: tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 67 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
slm kardeş aynı aracın 2018 modeli var bende aynı sorun gibi gözükse de benim ki aynı olmadı benim sadece esp ışığım yanıyor du ben kendi çabalarım la yabancı forumlarda araştırarak ve deneme yanılma yoluyla sorunummu çözdüm benim araç fren müşüründen kaynaklı esp lambası yakıyordu ama bende çekiş düşüklüğü felan olmuyordu sadece cruz kontrol çalışmıyordu neyse ben fren müşürünü değiştirdim sorun düzeldi ama esp abs arzalarında bu araçlar deir kesme yapıyor aracın yazılımı bu şekil de çalışıyor yani şöyleki aracının abs beynin yada abs sensörlerinde sıkıntılar var ise bundan kaynaklı araç sürüş güvenlği açısından yüksek deviri keserek seni aracı tamir ettirmeye zorluyor bir çok sebep olma ihtimali yüksek ama öncelikle bakacağın yerler var mesela 4 lastiğin de iç tarafında bulunan abs sensörlerini kablo soketlerine varana kadar test etmelisin sonra fren müşürünü kontrol etmelisin aracın abc esp beyni var harici orda da problem olabilir bu araçların elektronik kısım arızaları biraz meşakkatli ustaların çoğu malesef bu araıaları çözmek yerine yeni parça değişimi yaparak çözüm bulma yoluna gidiyorlar ufak denemeler yap mesela ilk çalıştırdığın da hemen lamba yanıyor mu yada ne yaptığın da yanıyor mesela gaza yüklenince mi yanıyor yoksa viraja girdiğin de mi yada ani fren yaptığındamı arıza yakıyor bunları kontrol edersen sebebei ni yakalayabilirsin.kolay olmayacak ben 2 ay upğraştıktan sonra sorunu çözdüm hatta aracımı servise götürdüm ikna edebilselerdi enjektörlerimi söküp 100 binlik yapacaklardı beni yani anlayacağın iyi bir servise götürsen bile pc ye bağlayacaklar orda bi sürü arıza kodu çıkacak onlara göre parça değiştirmek isteyecekler geçmiş olsun biraz sıkıntılı bir durum ama sileceğin de işin içine girdiğini varsayarsak sanki sigorta kutusunda da problem olabilir aracının daha önceki kullanıcısı eğer elektroniğini kurcalatmışsa geçmiş olsun baya uğraşırsın
|
|
en güzeli tabiki senin olandır.
1999 wv polo 1.6 alm 2013 fiat fiorino 1.3 mj. panaroma 2017 toledo 1.4 tsı dsg 125 hp aktif kullanılan 2017 partner tepee 1.6 hdı 115 hp allure aktif kullanılan |
|
ulas55
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Ekim 2020 Konum: tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 67 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bana özelden mail adresini atarsan sana aracın elektrik tesisatı ile alakalı belgeler atabilirim.yardımcı olur muhtemelen.
|
|
en güzeli tabiki senin olandır.
1999 wv polo 1.6 alm 2013 fiat fiorino 1.3 mj. panaroma 2017 toledo 1.4 tsı dsg 125 hp aktif kullanılan 2017 partner tepee 1.6 hdı 115 hp allure aktif kullanılan |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |