|
185/65/15 Yerine 205/55/16 Olursa Tüketim Artar mı |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
yigitberberoglu
1. Vites Kayıt Tarihi: 06 Mayıs 2015 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı yigitberberoglu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2015 Saat 14:03 |
Arkadaşlar peugeot 208 aracım var 2014 model 14 e-hdi aracı yeni aldım.
Aracın üstünde 15" jant var (Çelik değil) ve lastik ölçüsü 185/65/15 Ben bu jant ve lastiği 16" jant ve 205/55/16 lastik ile değiştirmek istiyorum. Bu değişiklik fazla yakıt tüketimine yol açar mı ? + sı - si nelerdir sizden bilgi bekliyorum.
|
|
GökhaN
YÖNETİCİ KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
tek artısı yol tutuşun artar
eksileri en az 1 - 1.5 lt yakıt artar lastiklerin maliyeti artar ebatı bulmak biraz daha zorlaşır arabanın çekiş düşer doğal olarak hızlanman yavaşlar
Düzenleyen GökhaN - 06 Mayıs 2015 Saat 14:09 |
|
yigitberberoglu
1. Vites Kayıt Tarihi: 06 Mayıs 2015 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı yigitberberoglu
|
Ozaman bu doğrultuda en mantıklısı 185/65/15 lastikte kalıp 15" çelik jant takmakmıdır?
|
|
GökhaN
YÖNETİCİ KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aynen bende 208 1.5 sene kullandım en güzeli azote 15" jant gerisine boşuna bakma 1.4 hdi 70 hp aracın tasarruf için zaten
|
|
yigitberberoglu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı yigitberberoglu
|
Peki Gökhan hocam azote jant istiyorum fakat servisler 1100-1200 TL fiyat veriyorlar uyguna nereden temin edebilirim bir bilginiz varmı?
|
|
GökhaN
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
malesef uygunu yok servis haricinde biryerde de yok aracı aldığın yere söyle madem yeni aldınız yardımcı olsunlar gelişine versinler, gerçi onlara gelişide tanesi 250 civarıdır. Düzenleyen GökhaN - 06 Mayıs 2015 Saat 14:35 |
|
yigitberberoglu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı yigitberberoglu
|
Çelik jantın bana faydaları nedir peki üstündeki jantlar ve kapakları kalsa ne olur ?
|
|
GökhaN
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
açıkcası bence bir faydası yok, darbeleri emmede saç (alüminyum) jant daha esnek olduğundan daha iyidir. Çelik jant yakıtıda 100 km de 0.5lt civarı arttırır kim lastik ebatı aynı arttırmıyor diyorsa yalan söyler ebat aynı diye ama 0.5 lt de çok büyük bir fark değil. Sonuçta mühendisi saç jant + kapak buna uygun demiş geriside jant-lastikçi esnaf ağzı kullan gitsin arabanda illa değişiklik istiyorsan sürekli temiz tut özellikle lastiklerini parlak tutacak lastik parlatıcıları kullan birde en önemli arka camına peugeotturkey.com stickerı taktır araban daha güzel olur Pazar günü pendik' te organizasyon yapacağız bekleriz.
|
|
yigitberberoglu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı yigitberberoglu
|
Pazar günü geliyorum Pendikteki organizasyona :)
|
|
GökhaN
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bekliyoruz o zaman listeye ekledim
|
|
yigitberberoglu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı yigitberberoglu
|
Tamamdır.
|
|
BG307
1. Vites Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 294 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
208'e olacak ölçüler:
195/55/16 205/45/17
|
|
yigitberberoglu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı yigitberberoglu
|
Değiştirmekten vazggeçtim aracı satarken hep zarar oluyor bu ekstra yapılan masraflar :)
|
|
GökhaN
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |