|
( resimli ) Yol bilgisayarını taktım |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
yenice
2. Vites Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2012 Saat 21:26 |
Merhabalar. az önce yol bilgisayarını taktım. fakat bilgilerin doğru olmadığını düşünüyorum. bilgiler ekranda çıktı ama
yanlış gösteriyor sanırım. resimlerden dolayı görüntü kötü görünüyor
ama hiçbir sıkıntı yok ekran sağlam . tüm ekran fotoları şu şekilde:
bu sanırım menzil bu sanırım servis kilometresi ama kendi göstergesinde 9200km yazıyor. bunu bilmiyorum.. bu araba giderken de sabit. başta hız göstergesi sandım ama değişmiyor. fakat km/h olarak birimi yazıyor. demek ki hız. bundan dolayı bilgileri yanlış gösterdiği kanısındayım. saat tarih sıkıntı yok kapı açık göstergesi, tüm kapılarda çalışıyor, ama sağ ön kapıda tepki vermiyor. |
|
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Mesajda sağ ön kapı olayını görmemişim şimdi fark ettim. Değişik bir durum. Kapıyı kilitleidkten sonra dışarıdan açmaya çalıştığınızda kapı açılıyor mu ?
|
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Kontak acikken silecegin ucundaki butuna basili tutun veriler sifirlansin bakalim oluyor mu.
|
|
cerci07
2. Vites Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hayirli olsun 4uncu resimde sifirlamadan sonraki zamanda araci kullandigin hiz ortalamasi yani saate 37 km hiz ortalamasiyla kullanmissin ikinci resimde sifirlamadan sonraki yaptigin km olmali bakim km si o ekranda gozukmez
|
|
|
|
Serkan
5. Vites Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ikinci resimdeki bilgi yol bilgisayarını sıfırladıktan sonra gidilen km gösterir, 3. resimdeki yol bilgisayarını sıfırladıktan sonra 100 km tükettiği ortalama yakıtı gözterir, 4. resimdekide yol bilgisayarını sıfırlaıktan sonraki ortalama hızı gösterir.
|
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hayırlı olsun,
Sadece dış sıcaklık göstergesi kalmış. Onu da Memotech arkadaşımız resimli olarak yapmıştı. Bu konuyu incelemeni tavsiye ederim
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
yenice
2. Vites Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arkadaşlar bilgiler için teşekkür ederim o zaman sıkıntı yok bilgilerde.
yol bilgisayarını silecek tuşuna basarak sıfırlayamadım. yaklaşık olarak 1 dakika basılı tuttum. arabayı çalıştırıp bastım yine olmadı. önce kontağı açıp sonra çalıştırdım yine olmadı. sonra yol bilgisayarının soketini çıkartıp tekrar takarak sıfırlamayı yaptım. şuan birtek ısı sensörüm kaldı. birkaç gündür araştırdım, çıkma parçacıları da aradım ama bulamadım. ayna ile beraber forum sponsorlarımız var dediler. sensör aynanın üzerinde dediler. fakat internetten bulduğum yedek parça sitelerinde ise aynanın üzerinde olmaz dendi. bu yüzden kafam karıştı. mevcut aynalarım elektrikli mi bilmiyorum, sol aynamın sol kısmında nokta nokta kesikli kısım var. sökerek hiç bakmadım. elektrikli olması bana ne yarar sağlar? olmadı ikisini birden elektrikli olarak değiştiririm, hem sensör de gelir üzerinde, tabi eğer oluyorsa.. Düzenleyen yenice - 24 Ağustos 2012 Saat 00:51 |
|
yenice
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bir de sağ kapıda şunu farkettim, sağ kapıyı açınca tepe lambası da yanmıyor ve yol bilgisayarında kapı açık uyarısı çıkmıyor. diğer kapılarımda sıkıntı yok hem tepe lambası yanıyor, hem yol bilgisayarında kağı açık uyarısı çıkıyor.
|
|
individual
2. Vites 23 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2008 Konum: kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 996 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı individual
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Merhaba,
Serviste arac bilgisayara baglandi mi? Yol bilgisayarini tanitmak gerekebilir. Belki bu yuzden sifirlanmamistir. Sorunlu olan kapinin kapi switchi bozuktur. Kapiyi actiginizda tavan lambasi yanmiyor demissiniz. Ekrandaki veriler gayet duzgun. 174 km yazan, o anda depodaki benzin ile gidilebilecek tahmini yol, 9999 km yazan, son sifirlamadan sonra gidilen mesafe. 9999 zaten sondur. 5.0 lt yazan, 100 km de ortalama yakit tuketimi. 37 kmh yazan , son sifirlamadan sonar yaptiginiz ortalama hiz. Birde anlik tuketim var. O cizgi cizgi cikar durunca. 30 km hizi gecince deger gostermeye baslar. Düzenleyen individual - 24 Ağustos 2012 Saat 02:13 |
|
yenice
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
kapi switchi diye bahsettiğiniz kısım neresi tam olarak? tamir durumu falan mümkün mü yoksa yeni mi almam lazım? tepe lambasının da sağ ön kapıyı açınca yanmaması ve yol bilgisayarında görünmemesinin sebebini kapıdaki bir soket fiş çıkmış olabilir diye düşünmüştüm. yarın kapıyı sökeceğiz başka çare kalmadı |
|
individual
2. Vites 23 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2008 Konum: kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 996 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı individual
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Kapi switchi dedigim, kapinin acik mi yoksa kapali mi oldugunu anlayan, kapi diregindeki buton.
|
|
yenice
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
kapı direğine baktım baktım ama birşey göremedim. ya da neyi aradığımı bilmediğim için göremedim :) tofaşlarda basit bir tuş olurdu, kapı onu içeri ittirirdi. öyle birşey aradım ama bulamadım .. |
|
yenice
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bunun için sensörü temin etmeye çalışıyordum. sayfalarca tüm yedek parça ve çıkmacıları aradım. tek olarak hiçbirinde bulamadım. ayna ile beraber olduğunu söylediler. sanırım ısıtmalı aynaların üzerinde bulunuyormuş. ama yan sanayi aynalar. kendi aynalarım orjinal o yüzden ayna almak istemedim. bugün 40 liraya sensörü buldum. aynadan söküp gönderdiler. muhtemelen pazartesiye kalır. tekrar resim koyarım. |
|
yenice
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bugün sensör geldi. kabloları aşağıdaki gibi bağladık ama çalışmadı.
kesip sensörü bağladığımız kablolar: sensörün beraberinde geldiği kablolar ve soketleri. isteyen olursa verebilirim. |
|
kadir32
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2012 Konum: ısparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
slm kardeş benim 2003 model 206 hdı x-line aracıma 3 satır ekran taktırdım. fakat ne servisde nede elektrikçide bsı dan yada beyinden ısı sensörünü bağlayacakları kabloyu bulamadılar.sensör dahi aldım ve aynaya taktırdım. ama sonuç yok. ya bilmiyorlar. yada uğraşmak istemiyorlar.
|
|
gngburak
2. Vites Kayıt Tarihi: 05 Şubat 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 636 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Düzenleyen gngburak - 27 Ocak 2013 Saat 16:05 |
|
www.gngtasarim.com
|
|
Ahmet206
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Mart 2015 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Kocaman yazılan kırmızı yazılar konuyu kapatmış :)
Isı sensörüne ihtiyacım var. Help... |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |