Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >208
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 208 Dizel Otomatik Stop (istop) etme Sorunu YARDIM
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

208 Dizel Otomatik Stop (istop) etme Sorunu YARDIM

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
orc_han Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı orc_han Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 208 Dizel Otomatik Stop (istop) etme Sorunu YARDIM
    Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2015 Saat 21:53
Merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum herkese selamlar ve saygılar.
Ben 2014 aralık ayında peugeot 208 1.4 dizel otomatik active model araç satın aldım. Daha bayiden çıkmamla yanlış yolda manevra yapayım derken bir baktım araç stop etmiş. İlk otomatik arabam olduğu için normaldir heralde dedim ve geçtim. Sonra bir iki hafta sonra gezinti dönüşü park etme sırasında ileri geri manevra yaparken bir baktım yine stop etmişi motoru çalıştıın diyor. Sonra servise gittim şarj dinamosu değişecek dendi neyse bekleme durumundayım. Yine bir otopark çıkışı araba start stopdayken hafif geri kaçtı bende gaza bastım bir baktı ki motoru çalıştırın diyor ekranda.

Aracım daha yeni 0 km bana bir öneride bulunur musunuz? Ne yapmalıyım parça değişikliği çözüm olur mu başına gelen var mı?
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2015 Saat 22:14
Bence sanzuman beyninde bir sorun var. Zaten siz gaza basmadan frenden ayaginizi cektiginizde yarim debriyaj hafif gaza basili olmasi lazim. Yani stop edebilmesi icin bir engel olmali ki zaten o anda da kavramayi bosa alir.

Etg6 mi var aracta ?
Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
orc_han Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı orc_han Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2015 Saat 22:22
Cevap için teşekkürler arabada etg5 var. frenden ayağımı çektiğimde start stop devre dışı kalması gerekirken kalmadı ve motor boğularak stop etti. Çalışma gerçekleşmedi. Birde sizin dediğiniz gibi frenden ayağımı çektiğimde araç hareket etmiyor. Gaza basmak gerekiyor.
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2015 Saat 22:27
Robotik sanzumlarin yapisi aynidir. O sekilde hareket ederler ama ilginc. Bence usteleyein serviste.
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
orc_han Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı orc_han Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2015 Saat 22:37
Servis sadece elektrik arızası olarak görüyor şanzıman arızası varsa zaten 0 araç almamın bir anlamı kalmadı demektir. Çünkü sorunsuz olarak 3-4 sene kullanmak isterim. Şimdi 0 aldığım bir aracın 200. km de servise gitmesi üzücü oldu.
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2015 Saat 00:13
Etg5 auto5r in modifiye hali. Araclar eskisi kadar stabil sunulmuyor satisa. Daha cok uretilip musteri gorusu ile gelistirmeler yapiliyor.

Sahsen motor ve sanzuman seciminde yeni yi ilk zamanlarda almak cok sakat bir durum. Makyajli olani tercih etmeli. Ama servisle ciddi ciddi gorusun hic normal bir durum degil.
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
terzuu61 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı terzuu61 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2015 Saat 00:59
merhaba 
bende 2013 308 1.6 dizel otm. robotize 6 var
bu sorunla karşılaşmadım ama anlattıklarınızdan bende 
vites geçiş lerinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
vites geçiş olarak birkaçgün önce öztek pejo sancaktepedeki servise başvurdum
1 den 2 geçişte baya bir yığılma oluyordu araçta  asıl neden se 
start stop ışıklarda durduğumda devreye girdiğinde araçın tüm 
ışıklarını kapatması idi sorunum birkez oldu firenden çekince devreye girdi.çalıştı araç.
servis yazılım kaynaklı olduğunu söyledi. aracı bıraktım vites olayınıda söyledim.
gün içinde aracı teslim aldım yeni yazılım atılmış vites alıştırması yapılmış.
araç şu an mükemmel vites geçişlerine sahip oldu. o stop sorununuda yaşamadım.
Yukarı Dön
oguzhan29 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oguzhan29 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2015 Saat 02:26
aynen üstünde durun servis boş boş konusursa bi şikayet edin ana merkezle irtibata geçin sizi başlarından salmaya çalışmasınlar güzelce ilgilensinler
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
Yukarı Dön
orc_han Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı orc_han Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2015 Saat 14:51
Arkadaşlar servisle görüştüm. Şarj dinamosu fazla elektrik veriyormuş ondan yapıyormuş. Değişecek.

Yukarı Dön
orc_han Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı orc_han Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2015 Saat 20:16
Arkadaşlar birşey dikkatimi çekti. Trafikte düşük hızda 1. viteste ilerlerken,  gaza basmamla gaz ibresi 2 ye kadar çıkıyor ama hızlanma olmuyor. araç  2. vitese atıyor gibi kendi kendine debriyaja basıyor ama trafik tekrar durduğu için öyle boş boş gaza basmış oluyorum. Böyle birşey başına gelen var mı?

Düzenleyen orc_han - 20 Şubat 2015 Saat 20:18
Yukarı Dön
terzuu61 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı terzuu61 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2015 Saat 12:44
aynı problem başıma geldi yukarıda anlattığım gibi
servise götürdüm vites yeni yazılım ve alıştırma yapıldı
o sorun kalktı şuan gayet güzel ve seri geçişler oluyor
şuan araçımda. öztek pejoda yaptırdım.
Yukarı Dön
orc_han Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı orc_han Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2015 Saat 19:20
Teşekkürler işallah benim aslan da iyileşecek.
Yukarı Dön
Uğur TERZİ Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Uğur TERZİ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mart 2016 Saat 22:57
Merhaba arkadaşlar, 208 aracım 6 ileri otomatik start-stop versiyon.
 Öncelikle; kırmızı ışıkta durduğumda araba viteste görünüyor fakat gaza bastığımda herhangi bir ilerleme olmuyor, boş viteste edasıyla sadece boşu boşuna gaza basmış oluyordum. Bu başlangıçla beraber vites geçişlerinde vurmalar da başladı. Özellikle 1 viteste ve geri viteste dur kalk yaparken -park etmek yada sıkışık trafik dur kalkları gibi- vuruyor araba acemi bir şoför gibi silkeleniyor. Bütün bunlar bir süre sonra sıklaşınca gittim yazılım attırdım. Boş gazlamalar sorunu çözüldü fakat durkalk vurmaları her geçen gün artıyor. Bu konu çok can sıkmaya başladı.

Konuda bilgi yada deneyim sahibi olan bir arkadaş yardımcı olursa çok sevineceğim.
Siyah Yaşam Beyaz Ölüm
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 3008 Sunroof su alma sorunu son mesaja git 23 0 shnzgn
konu icon 3008 airbag veya gergili emniyet kemeri arızası.. son mesaja git 60995 32 kaya_suat
konu icon Peugeot 307 Yol Bilgisayarı Km hesaplayıcı son mesaja git 88 0 sanal357
konu icon 306 1.8 Kalorifer Sorunu son mesaja git 10 0 Hyılmaz
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 561 0 mustafa k.
konu icon Araç çalıştırılamıyor son mesaja git 222 0 Aga
konu icon Triger kayışı, zinciri ? son mesaja git 13152 1 MehMetC3
konu icon ESP/ASR ve Hiz limitleyici sorunu son mesaja git 2673 2 ulas55
konu icon Peugeot 308 bilgi ekranı ayarlanmama sorunu son mesaja git 1437 1 emrekocamaz
konu icon Peugeot 307 1.4 Benzinli / Fazla Yakıt Tüketimi??? son mesaja git 418 0 Faruk_S
konu icon RCZ ÇEKİŞTEN DÜŞME son mesaja git 50738 6 barisg
konu icon Motor değişti acil yardım son mesaja git 34824 4 barisg
konu icon rcz n18 tekleme sorunu son mesaja git 2764 1 barisg
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1553 5 muratzengin
konu icon Ankarada Önerebileceğiniz Peugeot Servisi son mesaja git 6145 12 Maduriye
konu icon Spor kış modu yanması son mesaja git 201 0 Cakirm0
konu icon P0420 arıza lambası son mesaja git 213 0 tugrullbey
konu icon YAĞ KAÇAĞI son mesaja git 297 0 JACKAL1742
konu icon Uzun far sorunu son mesaja git 410 0 Sibelicom
konu icon Motoru tamir ettirin uyarısı ve çekişten düşme son mesaja git 5897 1 msk_sansal
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 DECEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
barisg 3
MehMetC3 3
ylc78 2
kaya_suat 2
muratzengin 1
Faruk_S 1
bebetq881 1
emrekocamaz 1
bsencan 1
ulas55 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English