|
208 Dizel Otomatik Stop (istop) etme Sorunu YARDIM |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
orc_han
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2015 Saat 21:53 |
Merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum herkese selamlar ve saygılar.
Ben 2014 aralık ayında peugeot 208 1.4 dizel otomatik active model araç satın aldım. Daha bayiden çıkmamla yanlış yolda manevra yapayım derken bir baktım araç stop etmiş. İlk otomatik arabam olduğu için normaldir heralde dedim ve geçtim. Sonra bir iki hafta sonra gezinti dönüşü park etme sırasında ileri geri manevra yaparken bir baktım yine stop etmişi motoru çalıştıın diyor. Sonra servise gittim şarj dinamosu değişecek dendi neyse bekleme durumundayım. Yine bir otopark çıkışı araba start stopdayken hafif geri kaçtı bende gaza bastım bir baktı ki motoru çalıştırın diyor ekranda. Aracım daha yeni 0 km bana bir öneride bulunur musunuz? Ne yapmalıyım parça değişikliği çözüm olur mu başına gelen var mı? |
|
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bence sanzuman beyninde bir sorun var. Zaten siz gaza basmadan frenden ayaginizi cektiginizde yarim debriyaj hafif gaza basili olmasi lazim. Yani stop edebilmesi icin bir engel olmali ki zaten o anda da kavramayi bosa alir.
Etg6 mi var aracta ? |
|
orc_han
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Cevap için teşekkürler arabada etg5 var. frenden ayağımı çektiğimde start stop devre dışı kalması gerekirken kalmadı ve motor boğularak stop etti. Çalışma gerçekleşmedi. Birde sizin dediğiniz gibi frenden ayağımı çektiğimde araç hareket etmiyor. Gaza basmak gerekiyor.
|
|
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Robotik sanzumlarin yapisi aynidir. O sekilde hareket ederler ama ilginc. Bence usteleyein serviste.
|
|
orc_han
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Servis sadece elektrik arızası olarak görüyor şanzıman arızası varsa zaten 0 araç almamın bir anlamı kalmadı demektir. Çünkü sorunsuz olarak 3-4 sene kullanmak isterim. Şimdi 0 aldığım bir aracın 200. km de servise gitmesi üzücü oldu.
|
|
Alicilik
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Etg5 auto5r in modifiye hali. Araclar eskisi kadar stabil sunulmuyor satisa. Daha cok uretilip musteri gorusu ile gelistirmeler yapiliyor.
Sahsen motor ve sanzuman seciminde yeni yi ilk zamanlarda almak cok sakat bir durum. Makyajli olani tercih etmeli. Ama servisle ciddi ciddi gorusun hic normal bir durum degil. |
|
terzuu61
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
merhaba
bende 2013 308 1.6 dizel otm. robotize 6 var bu sorunla karşılaşmadım ama anlattıklarınızdan bende vites geçiş lerinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. vites geçiş olarak birkaçgün önce öztek pejo sancaktepedeki servise başvurdum 1 den 2 geçişte baya bir yığılma oluyordu araçta asıl neden se start stop ışıklarda durduğumda devreye girdiğinde araçın tüm ışıklarını kapatması idi sorunum birkez oldu firenden çekince devreye girdi.çalıştı araç. servis yazılım kaynaklı olduğunu söyledi. aracı bıraktım vites olayınıda söyledim. gün içinde aracı teslim aldım yeni yazılım atılmış vites alıştırması yapılmış. araç şu an mükemmel vites geçişlerine sahip oldu. o stop sorununuda yaşamadım.
|
|
oguzhan29
3. Vites Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
aynen üstünde durun servis boş boş konusursa bi şikayet edin ana merkezle irtibata geçin sizi başlarından salmaya çalışmasınlar güzelce ilgilensinler
|
|
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|
orc_han
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşlar servisle görüştüm. Şarj dinamosu fazla elektrik veriyormuş ondan yapıyormuş. Değişecek.
|
|
orc_han
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşlar birşey dikkatimi çekti. Trafikte düşük hızda 1. viteste ilerlerken, gaza basmamla gaz ibresi 2 ye kadar çıkıyor ama hızlanma olmuyor. araç 2. vitese atıyor gibi kendi kendine debriyaja basıyor ama trafik tekrar durduğu için öyle boş boş gaza basmış oluyorum. Böyle birşey başına gelen var mı?
Düzenleyen orc_han - 20 Şubat 2015 Saat 20:18 |
|
terzuu61
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aynı problem başıma geldi yukarıda anlattığım gibi
servise götürdüm vites yeni yazılım ve alıştırma yapıldı o sorun kalktı şuan gayet güzel ve seri geçişler oluyor şuan araçımda. öztek pejoda yaptırdım.
|
|
orc_han
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Teşekkürler işallah benim aslan da iyileşecek.
|
|
Uğur TERZİ
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 23 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Uğur TERZİ
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Merhaba arkadaşlar, 208 aracım 6 ileri otomatik start-stop versiyon.
Öncelikle; kırmızı ışıkta durduğumda araba viteste görünüyor fakat gaza bastığımda herhangi bir ilerleme olmuyor, boş viteste edasıyla sadece boşu boşuna gaza basmış oluyordum. Bu başlangıçla beraber vites geçişlerinde vurmalar da başladı. Özellikle 1 viteste ve geri viteste dur kalk yaparken -park etmek yada sıkışık trafik dur kalkları gibi- vuruyor araba acemi bir şoför gibi silkeleniyor. Bütün bunlar bir süre sonra sıklaşınca gittim yazılım attırdım. Boş gazlamalar sorunu çözüldü fakat durkalk vurmaları her geçen gün artıyor. Bu konu çok can sıkmaya başladı. Konuda bilgi yada deneyim sahibi olan bir arkadaş yardımcı olursa çok sevineceğim.
|
|
Siyah Yaşam Beyaz Ölüm
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |