|
1997 model 106 için Boğaz Kelebeği arıyorum. |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
AhmetE
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Haziran 2022 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2022 Saat 14:35 |
Herkese merhaba 1997 model 106 için boğaz kelebeği arıyorum. Ankara'da bazı çıkmacılarda buldum ancak uyum sağlamadı. Aracım 1.4 motor benzinli.
Yardımlarınızı bekliyorum.
|
|
AhmetE
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Haziran 2022 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşlar arabamdaki sorunu çözdük, boğaz kelebeği, elektirik tesisatı derken sorun çok başka yerden çıktı. Sorun rölantide iken aracın kendi kendine gaz vermesiydi. Doğal olarak ustalarda ilk boğaz kelebeğinden yada rölanti sensöründen şüphelendiler.
Boğaz kelebeğinin detaylı temizliği ve sensör değişiminden sonra da sorun çözülmeyince boğaz kelebeğini komple değiştirmek lazım dediler. Parçayı bulmak gerçekten çok zor hurdacılarda bile sağlam parça neredeyse yok. En son yaklaşık 2500 liraya Samsun'da bir parçacıda bulmuştum.
Ancak dediğim gibi sorun çok başka çıktı, bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Ankara İvedik OSB'de gittiğim usta aracı bilgisayara bağlayarak sorunu nokta atışı çözdü. Sorun; hararet müşürüne giren soketin kırılmasıymış. O soketi değiştirdikten sonra sorun çözüldü çok şükür. Büyük bir masraftan kurtardı beni sağolsun. Benim gibi 97 model yada yeni olmayan Peugeot sahibi arkadaşlar için ustayı tavsiye edebilirim. |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |