|
Peugeot 208 1.4 HDi Active ile tasarruf :))) |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Amaninmorkoyun
1. Vites Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Amaninmorkoyun
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2013 Saat 13:41 |
Arkadaşlar merhabalar
1 yıldır kullandığım Peugeot 208 1.4 HDi Active ile ortalama yakıt tüketimim şehir içi 5,5 lt şehirler arası 4,5-4,8 lt iKen bugün Ankara - Samsun arası tasaarruflu gitme planları yaparak erkenden yola çıktım. Aracımda Formula Kış lastikleri bulunuyor. Sabah 6.30 da depom dolu ve km sıfırlayarak yola çıktım. Şehir merkezinden Ankara-Samsun karayolunu kullanarak kayaş - Elmadağ arasına kadar sabit 75 km sürat, Kayaş - Elmadağ dan itibaren Samsun şehir merkezine kadar kural ihlali yapmadan ve sürat sınırlarına +5km ile uyarak 100 Km sabit hız ile Çorum-Sungurlu ve Samsun daki trafik ışıklarında durmak kaydi ile 11:30 da allahın izni ile samsuna ulaştım. Crouse Control ile süratimi sabitleyerek. Aracımda bugüne kadar yaşamamış olduğum bir yakıt sarfiyatı ve tasarruf ile karşılaştım. Ortalama Hız: 87 km ortalama tüketim: 3.6 lt/100km Mesafe: 416 KM bundan sonra şehirler arasında hız yapmak yok yaşasın tasarruf :))) Yarın Samsun - Ankara dönüşü yapacağım aynı yol ile bakalım dönüşte ne tüketeceğiz. onu da paylaşacağım sizinle. |
|
Serkan
5. Vites Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aynı değeri eski aracım 1.4 HDI 206 ile Amasya-İstanbul arasında yakalamıştım, bu değerleri gördükten sonra insan gaza basamıyor zaten :)
|
|
kursat3006
3. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
|
Aslan diyette :) maşallah
|
|
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
|
samet206
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Gerçekten iyi rakamlar maşallah.Kış lastiği var üstelik.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
elsoberano
4. Vites Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
|
lıght aslan
|
|
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
|
Amaninmorkoyun
1. Vites Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Amaninmorkoyun
|
Evet arkadaşlar yolculuğum tamamlandı ve ankara ya tekrar döndüm. samsuna ulaştığımda çektiğim fotoğrafı eklemiştim biraz daha realist rakamlar vereyim. Samsun dönüşünde Shell e girdim ve Depomu tekrar fulledim. 466 Km için 81 Tl lik euro diesel aldı depom. Shelde Euro diesel fiyatı 4,47 Tl buda
81/466=0,173819 Tl gibi bir sarfiyat verisi veriyor bize. 3,6lt/100km dan bir miktar daha aşağı bir rakam. Samsundan tekrar döndüğümde toplamda 1018 km lik yolda toplam sarfiyat 3,8Lt/100km ye Samsun Ankara arası yatığım 552 km lik dönüş yolunda ise hem akşam trafiğine kaldığım hemde dönüş istikametinin biraz daha virajlı ve yokuşlu olması sebebiyle sarfiyatım 4,0lt/100km ye çıkmıştır. Gidiş ve dönüşte tamamen aynı şartları stabil tuttum. sürüş km si sabit 100km/h kışlık lastikler vs. 1018 Km lik yolculukta toplamda 175-180 Tl gibi bir sarfiyat elde ettim ve bidaha uzun yolda asla sürat yapmama kararı aldım :))) bu testi de sizlerle paylaşmak istedim zira Peugeot 208 1,4 Hdi ile ilgili fabrika verileri dışında reel yakıt tüketimleriyle ilgili çok bir veriye ulaşılamıyor ben sürekli şehir dışı seyahat eden biriyim. bundan böyle sürekli paylaşımlarda bulunacağım en azından kaynak olsun:))) herkese iyi forumlar. |
|
VLKNYKSLN
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Temmuz 2013 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 239 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı VLKNYKSLN
|
cok güzel değerler ama insanın içine fenalık gelir o hızla :D
peugeot nun hiç bir zaman en düşük verdiği değer en düşük olmuyor çünkü bende rcz 156 lık aracımla değerin tezini çürüttüm :D
|
|
NEW CAR - Alfa Romeo GIULIETTA
EX CAR - Peugeot RCZ |
|
C@GL@R
2. Vites Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2012 Konum: ISPARTA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 564 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yapmayın tabi hocam hem kesenize zarar hemde kaza bela olur allah korusun
|
|
kalemci
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba, bende aracı yeni aldım. Ankara'da kullanıyorum 2014 208 HDI otomatik. Şuan ortalama 5.5-6.2 arası yakıyorum. Yakıt değerleri normal mi ?
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. gayet normal soğuk havalar bu değerler sıkıntı yok. hemde şehir içi
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
kalemci
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Teşekkürler bilgi için..
|
|
Burak1910
1. Vites Kayıt Tarihi: 20 Nisan 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Burak1910
|
3 yildir 1.4 hdi 208 kullanırım ne zaman uzun yola gitsem hız sabitleyici ye alır 85 km olarak yoluma devam ederim en son ankara afyonyolunda 3.1 e indirdim yakıtı hız hem düşman hem kesene zarardır
|
|
emrahi
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
75 le yol mu biter hocam :)) Ben 3 gün önce 740 km yol geldim bunun 480 km si otoban ve 135 140 145 arada 150 yapıştırdım geldim, klima hiç açılmadı, 20 km si şehir içi sayılır dur kalk, 240 km de şehirler arası duble yol ortalama 110 120 km hız ile geldim. Yol bilgisayarı ile gerçek rakamlar tutmuyor benim. Aldığım litreyi hesap edince 100 km de 5,5 litre yaktı. Şehir içinde 6 litre yakınca çok ümitlenmiştim ama uzun yolda basınca da yaktı. Fİkirlerinizi bekliyorum, çok yakmış, az yakmış, normal ???
Düzenleyen emrahi - 10 Temmuz 2017 Saat 23:24 |
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
o hızlarda yakıt tüketiminiz normal hocam sıkıntı yok az yaksın diyorsanız hızı 90 km sabitleyin 4 lt görebilirsiniz.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |