|
gergi bilyası sorunu.. |
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Yazar | |
STALLONE
1. Vites Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2010 Konum: ÖĞRENCİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aynen bu paraya o parça neymiş o altın kaplamamı belki takım değişecek felan dediler sen yanlış anladın yada onlar anla tamadı yazık günah be para kolaymı kazanılıo ne yani araba ya binioz die köle gibi çalış caz mı be servisler para maaanyağı(yanlış anlamayında ben tamirciyim servise giitiim yok) ama bu kadarda plmaz
|
|
GökhaN
YÖNETİCİ KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
triger değişimden sonrada benzer bir ses bende vardı. ilk çalıştırırken ve kontağı kapattıktan sonra 2şer sn ötüyordu. Gergi bilyası v kayısı krank kasnagı ne varsa değiştirdik anca ses kesildi. 150 + 180 + 50 lira gibi bir tutarı var. Kafan rahat olması için değiştirmeni tavsiye ederim.
kasnak soldan baktımı biraz üstte, gergi bilyası alt tarafa dogru duruyor. Değiştirilirken bakmıştım. |
|
manyaq_motorcu
1. Vites 18 - Ekim - 1985 Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 48 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı manyaq_motorcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
stallone kardeş bi zamanlar motorcuyduk isim ordan geliyor hatta arabamın arkasına Valentino Rossi'nin yarış numarasını yazdım :p sanayideki usta amcamın oğlu aynı zamanda yamuk yok işin içinde :) tekrar gittim yanına iki farklı parça bulduğumu anlattım. Gergi rulmanını değişmenin çözüm olmadığını bana gereken parçanın gergi rulmanını da üstünde barındıran komple parça olduğunu söyledi. O parçanın üstünde helezon var benim parçadaki helezon bozuldğu için titreşimli çalışıyormuş bilyada değilmiş sorun. Parçanın fiyatını araştırdım 230-250 lira arasında değişiyor. 230 liraya Ankaradan buldum kargolandı bekliyorum :( parça gelince onunla birlikte V kayışını da değişecez bakalım inşallah sorun kalmaz
|
|
STALLONE
1. Vites Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2010 Konum: ÖĞRENCİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
inşallah ustacım geçmiş olsun ama yinede çok para bee ama hayırlısı olsun k.kendine ii bak kardeşim saygılarımla (STALLONE)
|
|
manyaq_motorcu
1. Vites 18 - Ekim - 1985 Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 48 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı manyaq_motorcu
|
tşk ederim kardeş gitti paracıklar
|
|
tugrahan
2. Vites 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
STALLONE arkadaşım burda bulunma amacın ne bilmiyorum ama galiba iyi okuyamamışsın ben her arabada diye birşey yazmadım bu tarz arabalarda diye yazmıştım yani peugeot tan bahsediyoruz burda onun ki 206 benim ki 306 ayrıca triger den hiç bahsetmedim ezbere birşeyler yazmıssın demişin benim başımdan geçen olayla benzerliğinden dolayı bir öneride bulunuyorum çünki yanlış ölçüde takılan v kayış gergi bilyasını ve krank kasnağını bozuyor ayrıca almak istediği parçayı daha ucuza ve kaliteli bir parça alması için öneride bulunuyorum bu işler tak yeni v kayış o kadar para verme demek le olmuyor bak gökhan beyin yazdıklarını iyi oku (Gergi bilyası v kayısı krank kasnagı ne varsa değiştirdik anca ses kesildi) manyaq_motorcu arkadaşım forum sponsorlarından peugeot efe ile irtibata geç detaylı anlat o anlar ayrıca parça lazım olursa çıkma falan tedarik eder |
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
manyaq_motorcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı manyaq_motorcu
|
tuğrahan teşekkür ederim ilgin için. Efe'ye sordum parça yokmuş elinde. Ankaradan istettim parçayı
|
|
manyaq_motorcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı manyaq_motorcu
|
Arkadaşlar parça geldi. Bugün gergi kolu ve V kayışı değişti sorun kalmadı çok mutluyum İlginize teşekkür ederim
|
|
tugrahan
2. Vites 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hadi hayırlı olsun
|
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
STALLONE
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
YA KARDEŞİM MAŞŞALAH HER PARÇAYI DEĞİŞ TİRMİŞ EE KESSSİN BARİ NE VAR NE YOK DEĞİŞ MİŞ EE BIRAKTA DEĞİŞSSİN SENİN BULUNMA AMACIN DERKEN NE DİON NE ANLAMA GELİO BU |
|
STALLONE
AŞK 6 HARFTEN İBARETTİR 306+GTİ=6 |
|
manyaq_motorcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı manyaq_motorcu
|
stallone kardeş anlamadım dediğini
|
|
tugrahan
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
STALLONE arkadaşım yazdığın yazıyı anlayana kadar 5 defa okudum işte bende tam bundan bahsediyorum problemi olan arkadaşlarımıza ortak cözümler üretmek bizim burdaki amacımız dostluk, arkadaşlık , ve bilgi paylaşımı olarak özetlenebilir yoksa kimseyle tartışmak bildiği şeyleri yakışıksız bir uslupla küçük görmekdeğildir. ben başımdan geçen olaya dayanarak birşeyler anlattım ama sen (arkadaş birşeyler yazmaya çalışmış) gibi cümlelerle küçük görüyorsun forum konularını detaylı okursan bu tür üslupla hiçkimsenin konuşmadığını görürsün |
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
bahcekapili
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Haziran 2012 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı bahcekapili
|
Konu çözülmüştür ancak ben bu konularda tecrübenin çok önemli olduğuna inanırım.
Benim aracım Citroen ancak şarz dinamosundan gergi bilyasına, kayışından turbosuna kadar hepsi Peugeot ile ortak parça. Şimdi bu kayış, gergi sistemi ile ilgili problemlerde öncelikle gergi bilyasına sonra şarz dinamosu kasnağına bakılır. Sebebine gelince bu iki kasnak kayışı gerer ve yüke göre kayışın gerginliğini ayarlar. Şarz dinamosunun kasnağı tüm yeni araçlarda debriyajlı sistemdir. Sadece tek tarafa döner ve bıraktığınızda yerine gelir. Bunun amacı araç yüke bindiğinde (klima kompresörü çalıştığında, ışıklar ve kalorifer sistemi çalıştığında) gergi bilyası ile birlikte kayışı germektir. Gergi bilyası arızalandığında her durumda (gaza basın yada basmayın) sesli çalışır. Paylaşılan videoda bu belli. Altörnatörün kasnağı bozulduğunda ise (kaynadığında ya da yalama yaptığında) her durumda ses olmayabilir. Örneğin bende normal çalışırken ses olmazken klimayı açtığımda kayış kasnaklardan çıkacak duruma geliyordu neredeyse. Fiyata ve markaya gelince. Orjinal kasnak INA marka. Fiyatı da tipine göre değişiklik göstermekle birlikte 150 TL civarıdır. Yan sanayi parçada bulunabilir ama gerçekten değmez. Çünkü sürekli yüke binen bir parça. Genelde şanslıysanız 100.000 km kadar dayanabilir. Kasnağı değişmek için altörnatörü açmak zorunlu olduğundan açmışken kömürlerini de değiştirmek gerekir. İşçilik, sök tak, kömürler vs. hepsi 200 TL civarına malolur. V kayışına bağlı parçalar araçtan araca değişiklik göstermekle birlikte. - Gergi bilyası - Sargı makarası - Klima kompresörü - Altörnatör - Hidrolik direksiyon pompası gibi ekipmanların hemen hepsi V kayışına bağlıdır.
|
|
htg307
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Mart 2013 Konum: 307de Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yeniden konu açmamak için soruyorum arkadaşlar. Aynı sorun benim aracımdada var sogukken kayıs sesi yapıyor ısınınca geçiyor. Haftasonu gerdirme bilyası ve kayısı değiştirttim önce ses kesildi fakat şimdi ilk basladıgı zamanki oldugu gibi yavas yavas gelmeye basladı.. Kasnaktan veya gerdirmenin tamamından mı acaba?
|
|
burakrak53
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2016 Konum: Rize Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı burakrak53
|
Aynı problem bende de var servisi aradım adama anlattım direk telefonda gergi kolu değişecek dedi sadece bilye değil bilye koluyla beraber dedi
|
|
307XT. 1.6 109hp AL4 sunroof 2004
facebook.com/307Turkiye |
|
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |