Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Peugeot Ticari Sınıf >Partner
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yakıt tütekiminin çok olması sebepleri... liste
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

yakıt tütekiminin çok olması sebepleri... liste

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cocomo Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cocomo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: yakıt tütekiminin çok olması sebepleri... liste
    Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2013 Saat 16:11
selam.

arkadaşlar bu konuyu bir liste haline getirsek. 

araç neden gerektiğinden fazla yakıt tüketir, hangi arızalara göz atmamız gerekir gibi konu başlıklarını burda toplasak ne güzel olur :)

neden diyeceksiniz. benim partner 2.0 hdi çok yakıyor... 10 litreye yakın yakıyor..

arıyorum sebebini ama kesin bir bilgi bulamıyorum..

böyle bir konu olsaydı, içinde yazanları tek tek kontrol edecektim..

ben mazot terlemesi yapan enjektör geri dönüş hortumlarını yeni değiştim. tam yakıt düzeldi diyordum ki, bir baktım hala fazla yakıyor. filtre değiştim bir şey fark göstermedi..

başka neler buna sebep olabilir??? 
PEUGEOT PARTNER 2.0 HDI-baş belası-ederi kadar masraf yapılan

RAV4 2005-masrafsız ADAM.

BMW 1.16i 2015 - kardeş arabası, yaramaz çocuk

Tourneo Courirer 2015 - 0araç, dokunmaya kıyamadığımız
Yukarı Dön
VLKNYKSLN Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı VLKNYKSLN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2013 Saat 17:49
Öncelikle aracında bakım ve lastik durumlarının doğru ve tam olması gerekir.
Bunun dışında şehir içi trafiğinde isen dizel yada benzin farketmez 2.0 motor hacmi olan araçlar daha fazla yakar.2.0 motora sahip araçlar uzun yolda daha tutarlı yakıt harcamalarının sebebi torkun yüksek olması ve motorun arac üzerinde daha etkin olmasındandır.
Daha düzey olarak bakarsak...Ki bu benimde cok yaptığım birşeydir...
Aracında ne olursa olsun gaz pedalına ani basışlar yapma bu olay frene cok basmaktan sonra en fazla yakıta düşman olan unsurlardan biridir.Uzun yolda kullanıyorsan da frene basmak yerine gazı bırakman tercihin olsun.Çünkü gazı bırakmak anlık yakıt tüketimi düşürür ve böylelikle ortalamanıda düşürmüş olur.Benim Peugeot RCZ aracım var ve ben şehir dışında 5.5-6.0 lt. yakıyorum.şehir içinde 8.5 lt. ve 120 km.altına hiç inmiyorum,kademeli olarak hızlanıyorum ilave olarak da bu sıcak günlerde klimam hiç bir zaman kapalı olmuyor daima 19-19 da açıktır.
Dediğim gibi kişisel kullanım ve unsurlar önemlidir ama en önemlisi aracın bakımları yağının eksik yada kalitesiz oluşu bile aracın cok yakmasına etkendir.
NEW CAR - Alfa Romeo GIULIETTA
EX CAR - Peugeot RCZ
Yukarı Dön
cocomo Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cocomo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2013 Saat 18:50
lastikleri bu ay değiştirdim. orijinal ölçülerinde...

aracı agresif veya düşük devirde de kullanmıyorum 2200 -- 2500 devir standart...

aslında benim günlük yaptığım yol, evden işe, işten eve 4+4  toplasan 8 km yoldur. sürekli dur kalk. 3üncü vitesin üzerine çıkamadığım bir rota. hep ara sokaklardan...
 rolantide uzun yolculuk yapamıyorum hiç.. arac tam rolantiye vardığında ben de işe gelmiş oluyorum. 

100 liralık mazotla 240-250 km gidebiliyorum max...

emsallerim 350 falan gidebiliyor aynı yol ve kullanım koşullarında...

aracın bakımları hatta extra geniş kapsamlı tüm ağır bakımları tam diyebilirim.  süspansiyon ön takım hariç.... o da çok sorunlu değil...

emsallerimin yakıtlarını gördükçe şok oldum ve en son ustaya bir daha gittim. usta bu araba çok yakıyor diye... adam arabanın her noktasını inceledi.  yok bir şey bulamadı.. adam zaten benden illlallah etmiş vaziyette...
ben tabi tatmin olmadım. öbür pejocu ustaya da götürdüm. o da bir şey bulamadı... dönüş yolunda bizim eski vw ustasına da baktırdım. o da bir şey bulamadı...

bir tek enjektör geri dönüş hortumu mazot kaçırıyordu. onu da yeniledik.

ondan beri de iki kere yakıt aldım. fakat çok bir düzelme olmadı...

Düzenleyen cocomo - 09 Temmuz 2013 Saat 18:56

Yukarı Dön
dream Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dream Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2013 Saat 23:48
2.0 litre motor 10 litreye yakın yakıt tüketimi çok değil bence
Ne günlere kaldık ey gazi hünkar katır defterdar oldu eşek mühürdar..
Yukarı Dön
hsnsnl Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hsnsnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2013 Saat 23:50
hocam senın aracının cok yakması normal bence okadar km uzerınden ekonomiden bahsedemessın kı:S
100km yol yaptıktan sonra bır hesap yapsan daha ıyı.. bence aracında bır sıkıntı yok boşuna oynatma derım
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı VLKNYKSLN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2013 Saat 03:30
Emsallerin aynı yolu seninle aynı km.de yapıyorlar mı..Çünkü eşleştirme yapmak için bu önemli bir neden.Bir de sormayı unuttum...Evinden çıkıp işine giderken bayır aşağı yada yokuş yukarı çıkıyor musun bu çok çok önemli.Aracın yakıt ortalamasında zirve yaptıran en önemli faktör budur.
EX CAR - Peugeot RCZ
Yukarı Dön
SDYMZ Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı SDYMZ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2013 Saat 08:49
Orjinalini yazan: dream dream Yazdı:

2.0 litre motor 10 litreye yakın yakıt tüketimi çok değil bence

ford connect 1.8 75hp 100km 7.5 yakıyor maksimum
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi
Yukarı Dön
cocomo Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cocomo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2013 Saat 15:05
Orjinalini yazan: VLKNYKSLN VLKNYKSLN Yazdı:

Emsallerin aynı yolu seninle aynı km.de yapıyorlar mı..Çünkü eşleştirme yapmak için bu önemli bir neden.Bir de sormayı unuttum...Evinden çıkıp işine giderken bayır aşağı yada yokuş yukarı çıkıyor musun bu çok çok önemli.Aracın yakıt ortalamasında zirve yaptıran en önemli faktör budur.

benim işe giderken hep yokuş aşağı...
dönüşte de o yokuşları tırmanıyorum doğal olarak..

araç dizel 2500 altında vites değiştirmiyorum pek.  düz kullanım devrim ise 2000 - 2500 arası.

100 km duraksamadan yol yapmadım daha hiç neredeyse. diyorum ya 4.vitese bile geçecek yol yok. max 3üncü vitese çıkıyorum günlük rotamda.

bu kullanımda aracın fazla yakması normal yani değil mi? ben pimpirikli insanım. içime sinmiyor bir türlü...

araç ile yakında paket servise başlayacağız.... tüm gün çalışacak şehir içinde. bakalım neler olacak...

Düzenleyen cocomo - 10 Temmuz 2013 Saat 15:40

Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı VLKNYKSLN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2013 Saat 16:17
emin ol düşecektir ortalaman.bizim izmit santral bayırı diye bi yer var oraya bende her gün çıkardım yakıt ortalamamı söylemesem daha iyi olur :) yokuş aşağı ve yukarı yakıt ortalamasını en zirveye çıkaran en büyük etkendir.İçin rahat olsun kesinlikle normal.Sen aracı belli bir km. içinde yol alıp rolantiye alamadığın için çok yakıyor.Emin ol o araçla 50-60km yapsan otobanda yarı yarıya belki daha fazla düşer.
EX CAR - Peugeot RCZ
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Ön göğüs kısmı açılması hk. son mesaja git 627 5 Oto Tamir Servisim
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6124 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1096 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 252 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3576 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49245 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 491 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 309 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 528 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 86 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4370 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1775 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 1002 0 Just for Justice
konu icon Acil Yardım! 1.4 quicksilver stop ediyor son mesaja git 764 0 ozcank
konu icon 307 1.6 xt yürüyünce gelen ses son mesaja git 1748 11 Pejo58
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 28785 22 Pejo58
konu icon 407 ÇEKMİYOR son mesaja git 3696 6 Oyk2147
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26111 19 wolkan35
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 2502 5 yigitmustafa
konu icon 1.4hdi / 1.4tdci rölanti arızası yardım edin lütfe son mesaja git 235 0 omersardogan
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
muratzengin 3
Pejo58 3
wolkan35 2
yigit0060 2
yigitmustafa 2
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
SerkanPinar 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English