|
206 kalorifer peteği sökümü ve oring değişimi |
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Yazar | ||
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Bu contayı nasıl bulabiliriz ölçülerini bilen var mı ?
|
||
maximusti
3. Vites Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1207 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı maximusti
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
ben gittiğim tamircinin bir kaba attığı contalardan kullandım,ebatını ölçmek aklıma gelmedi, üzerine de sıvı conta sürüp sağlamlaştırdım, çok zor bulunacak bir ebatta değil, çapı 1, 1,5 cm civarıydı.
|
||
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...
|
||
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Teşekkür ederim. Peki bu contayı bulamazsam teflon bantı iyice sarsam sonra sıvı conta sıkıp vidalasam ise yarar mı acaba. Teflon bantta iyi bir sızdırmazlık sağlıyor genelde.
|
||
maximusti
3. Vites Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1207 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı maximusti
|
|
bence işe yarar, contayı çıkarınca bir kaç yere sor, bulamazsan eğer teflon, ve sıvı contayı iyice yedirirsen sorun olmaz.
|
||
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...
|
||
Karacocuk24
2. Vites Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 679 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Karacocuk24
|
|
|
||
Volkanmet86
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Ocak 2020 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Volkanmet86
|
|
benim de o ek yerden sızdırma yapıyor. komple sökmeden o diğer 2 vidayı atabiliyor muyuz?
|
||
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
evet yapabilirsiniz.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
talip206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
|
Kendi mesajıma alıntı yapayım: ) Arkadaşlar conta ölçüsünü merak edenler için yazayım 1 tl madeni para ile birebir aynı boyutta. Ne 1mm küçük ne büyük :) Iskitlerde peugeot parçası olan fatih ali imren otomotive gittim. Contanın tek satılmadığını ve boru ile set olduğunu söyledi. Ama sağolsun poşeti açarak contayı verdi ve yan sokakta aynısını bulabileceğimi söyledi. Esnaf olarak takdir ettim. Başkası olsa yapmazdı. Fotoğraflar linktedir.
Düzenleyen talip206 - 27 Şubat 2020 Saat 13:34 |
||
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
sahibi çok iyi biridir oğlunu tanırım ben atakan oda şaşmaz şublerinde ama babası daha ilgili bu konularda.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
Gokolatte
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Şubat 2020 Konum: Antalya belek Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Gokolatte
|
|
hocam harika paylaşım öncelikle teşekkürler. Fakat bir sorum olacak bu işlemlere başlamadan önce herhangi bir sıvı tahliyesi yapmamız gerekiyor mu?
|
||
talip206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Yaparsan iyi olur. Zaten aracın dışından boruları sökünce antifiriz ve suyun çoğu yere akıyor. Içerde işlem yaparken de yere bolca naylon ve bez sermekte fayda var. Ben de iki hafta önce Conta değişimi yaptım. Petegi çıkarmadığım için içerden hiçbir şeyi sökmedim. Sadece motor bölümünde dışardan hortumu çıkardım vidayı falan çıkardım. Içerden bağlantı vidasını çıkarıp araya tornavida sokup kastırdım ve ikili hortumu çıkardım, contayı yenileyip sıvı conta sürüp kastırarak geri taktım. Yalnız beni zorlayan kısım motor tarafındaki hortumu sökmek oldu. iyice yapışmış yarım saatte zor çıkardım neredeyse vaz geçecektim. Düzenleyen talip206 - 12 Mart 2020 Saat 17:53 |
||
black_jeruz
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Nisan 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı black_jeruz
|
|
|
||
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
[/QUOTE] merhaba hocam öncelikle emeğine sağlık benimde 307 o.v aracım var ve şöför kısmı antifirizlisu oşmuş kalorifer peteğinin olduğu kapağı açtım ve orda vidalı yerde terleme gördüm benim boruda tek vida var iki vida eksik vida ve somun ların ölçülerini hatırlıyormusun acaba iki vida sıksam kaçak halolacak gibi teşekkürler[/QUOTE] Malesef hatırlamıyorum hocam. ama üstündeki söküp oto hirdavatcılarda buluna bilir. yada elinizde yuvaya giren herhangi civata somunda olabilir. civatalar çok uzun olmasın yeter.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
||
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |