|
2.0 HDI Bir Kaç Soru - Tıslama ve Airbag Işığı |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Outlander
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Ağustos 2020 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Outlander
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2020 Saat 19:37 |
Selamlar değerli forum sakinleri. Daha önce açtığım başlık altındaki sorunları sağolsun Soner hocamızın tavsiyeleri doğrultusunda pek kafaya takmıyorum artık :)
Şimdi bugün yaşamaya başladığım bi durumu anlatıcam size. Seyir halindeyken gaza yüklenmeye başladığımda, özellikle 1800-1900 devirden itibaren, motordan bi tıslama sesi geliyor. Hani ağaçların arasında rüzgar dolaşırken ssssssss diye ses çıkarır ya aynen öyle. Ayağımı gazdan çekince ses kesiliyor. Gaza basmaya başlamamla ses de başlıyor. Hava emiş sesi gibi bi tahminde bulundum kendimce ama emin olamadım. Turbo hortumu geldi aklıma ama performansta çok farkedilir bi şey yok. İşin enteresan tarafı, araba çalışırken kaputu açıp ön taraftan gaz verdim ama o sesi duyamadım... Tekrar yola çıkınca ses yine gelmeye başladı?? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir de aracımın airbag lambası yanıyor. Daha önce de başıma gelmişti farklı bir Partner'de ama bu ışık inatla sönmüyor. Koltuğun altındaki soketleri kontrol ettim uğraştım ancak sönmedi. Direksiyon sargısından şüphelendim ama görsel olarak bi sorun göremedim. Ama yine direksiyon bölgesinde dikkatimi çeken bi şey oldu: Farlar için kolun ucunu çevirirken, her zaman olmamakla birlikte, korna çalışıyor 1 sn kadar. Dıt deyip bırakmıyor. Dıııııııt deyip susuyor. Kanaatimce kolda bi sıkıntı var ama merak ettiğim acaba bu aynı zamanda airbagi de etkiler mi? Çok teşekkürler. Soner hocam yorumlarını bekliyorum :)
Düzenleyen Outlander - 24 Ağustos 2020 Saat 19:37 |
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhabalar tıslama sesi egzozdan geliyor olabilir. sen yinede turbo ve hava hortumlarını kontrol etti hocam. airbag ışıgı com2000 den kaynaklı dır muhtemelen airbag sargısı tamiri ile düzelecektir. genelde bundan kaynaklı oluyor.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
Outlander
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Ağustos 2020 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Outlander
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Bulunduğum civarda doğru düzgün usta olmadığı için aracıma anca İzmir'de baktırabildim. Soner hocam aynen dediğin gibi çıktı. Turbo hortumunun kelepçesi sıkılmamış; kelepçe sıkılınca ses kesildi. Yine airbag için de arıza sargıdan kaynaklıymış. Ancak onu henüz yaptırmadım, şimdilik biniyorum bu şekilde.
Düzenleyen Outlander - 28 Nisan 2021 Saat 20:54 |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |