|
P0087 Hata kodu |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Oktayguser
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Mart 2023 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Oktayguser
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2023 Saat 21:09 |
Arkadaşlar merhaba.
Bipper 1.4 Hdi P0087 hata kodunun çözümüne yönelik bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Problem P0087 hata kodundan sonra yakıt tuketiminde hissedilir bir artış sözkonusu. 5.5 ortalamasi olan araç 7.5 seviyelerine çıkiyor. Yakıt artışı haricinde araçta asagıdaki olası sorunlar ile henüz karşılaşmadim. Siyah yada beyaz duman. Çekiş düşüklügü Çalışmama Hareket veya seyir halinde tekleme gaz yememe. Turbo arızası (Bilgisyara baglandı basinç araç durumuna göre ideal seviyelerde.) Yakıt filtresi yeni degişti. Bu sorunlar yok. Konu ile ilgili bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım diliyorum.
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
İvedikte mas peugeot var abdurrahman usta gidip baktırın derim. yakıt basıncı ile alakali bir durum gibi gözküyor.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
Oktayguser
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Mart 2023 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Oktayguser
|
Yanıt icin tesekkür ederim.
Ustalara gelince artik ehil usta bulmak oldukca zor. Birkaç farklı ustaya gittim. Ama malesef ortaya konan çozümler top cevirmekten öteye gitmiyor. En son girtigim yerde olası mazot pompası arızasından öte gitmedi. Hata kodunu sildi ve mazot filtresini degistirmemi isteyerek tekrar hata kodunu almayı teklif etti. Filtreyi değistirdim bir hafta kadar yakıt tüketimindeki artış devam etti. Yani sorun filtre degil. Olan bizim 450 liraya oldu. Sonrasında internetten birkac gün tekrardan araştırma yaparak bir videoda enreresan bir bilgiye ulaştım mantiklı geldi.Cünkü benim aracta olası yakıt pompası enjektor yada turbodan kaynaklanabilecek herhangi bir belirti olmaması kafa karıştiran en önemli etkendi. Çalışmama tekleme istop etme çekiş düşüklüğü gibi sorunları hiç yamadim. Velhasılı internetteki bilgilyi uygulamak icin Akşam evin önünde noktasal olarak videodaki olayı yaptım. Ertesi sabah tekrar ise gitmek icin yola koyuldum bu esnada akşam tüketim en son 6.8 lt/100 de kalmıstı beş altı kilometre gittikten sonra 7 lt civarında iken cevre yoluna yöneldim ve 2 km sonra ilginc bir sekilde ansızın 5.5 arsindan 5.1 e düstü ve arac normale döndü. Sevinsim ama emin olmak adina aksam aynı güzergahtan geldim ve şuan 5.1 lt/100 yarin tekrar deniyecem. Galiba sorunu çözdüm. Suan buraya yazmak istemiyorum birkaç gün daha deneyerek emin olunca resimli bir anlatim yapıcam. Şimdilik durum bu.
|
|
Oktayguser
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Oktayguser
|
Bu arada aracı ilk satın aldığım zaman fark ettigim bir sorunu o donem daha once pejo servisinde çalısan bir ustaya tarif ettigimde kronik bir sorun olduğunu ver servisin dahi çözüm üretemediklerini söylemişti. Pek mantiklı gelmesi ama cokta önemsemedim.
Sorun şu. 5. Vites 100/120 ile giderken hafif rampa aşagı %10 ve daha dik eğimli yolda gazdan teması kesip komprosörde 15-20 saniye falan gittikten sonra tekrar gaza basınca beyaz bir duman atiyor ve hemen kesiliyor. Bunu sadece kopresorde kalmaya devam ettiginiz surece gaza basmazsaniz yapmiyor. Bu durum araç yüksek viteste 2500 üstü devirde iken yapıyor. Neden yapar acaba..
|
|
yigitmustafa
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Nisan 2022 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı yigitmustafa
|
İyi akşamlar. Sorunun çözümü nedir şuan benim araçta aynı sıkıntı var..
|
|
yigitmustafa
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Nisan 2022 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı yigitmustafa
|
İyi akşamlar. Sorunun çözümü nedir şuan benim araçta da aynı sıkıntı var.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |