|
|
Renkli Cam Artık Ağır Kusur mu? (muayene ve kaza) |
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Yazar | |
serkan.ist
1. Vites
Kayıt Tarihi: 08 Haziran 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 64 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı serkan.ist
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Renkli Cam Artık Ağır Kusur mu? (muayene ve kaza)Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2010 Saat 17:30 |
|
Bugün Ümraniyede bir tamirci yaklaşık bir aydır film camların muayenelerde görüş kapasitesini düşürdüğü için ağır kusur nedeniyle geçmediği,
Ayrıca trafik kazalarında kazada haklı durumda bile olunsa film varsa kusurlu taraf olunacağı ve sigorta şirketleri bu durum nedeniyle camları filmli araçlara kasko yapmadıklarını söyledi.
Bilgisi olan varmı?
|
|
|
Av. Serkan Türker
|
|
![]() |
|
| Sponsor Bağlantı | |
![]() |
|
GökhaN
YÖNETİCİ
KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11687 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2010 Saat 17:43 |
|
evet malesef cam filmleri şuan çok açık olmadığı sürece hafif kusur olarak geçmiyor. Ön camada renkli cam filmi yapıldığı takdirde kaza sonrasında ön cam filmi bulunduğu için kasko veya sigorta eksperi hasarınızı karşılatmıyor.
|
|
![]() |
|
deniz_206
3. Vites
26 - Mayıs - 1987 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2008 Konum: ŞİŞLİ KURTULUŞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1353 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı deniz_206
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2010 Saat 18:10 |
|
ben geçtim muayeneden hafif kusurla hemde çok koyu cam filmiyle muayenede artık sıkıntı olmuyo cam filmi ama kasko şirketleri ne düşünüyo bilmiyorum.
|
|
|
206 PANAROMIC 1.4 benzinli 34 BR 4985
0535 648 84 68 |
|
![]() |
|
serkan.ist
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı serkan.ist
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2010 Saat 18:26 |
Ne zaman geçtiniz? Ustanın söylediği 20-25 günlük bir olaymış. Önceden film hafif kusurdu biliyorum. Ama şimdi ağır kusur oluyor dedi.
|
|
|
Av. Serkan Türker
|
|
![]() |
|
bbcb
2. Vites
Kayıt Tarihi: 31 Aralık 2009 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2010 Saat 21:44 |
|
tüv türk ün agır kusur tablosuna baktım tam 932madde var ve cam filmi ile ilgili agır kusur yazan yer yok
|
|
|
peugeot sport
|
|
![]() |
|
shamed
1. Vites
31 - Mart - 1988 Kayıt Tarihi: 06 Ocak 2010 Konum: EastanBuL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1015 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2010 Saat 22:21 |
|
hafif kusurlu geçiyor
|
|
|
Bakalım Kim Önce Dönücek |
|
![]() |
|
GökhaN
YÖNETİCİ
KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11687 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2010 Saat 22:43 |
bende llumar cam filmlerinde calısıyorum su ara cok muayeneden arac cevrildigini bende duydum cam filmi için maddede 342 olması lazım. folyo kaplama olarak geçiyor diye biliyorum. |
|
![]() |
|
serkan.ist
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı serkan.ist
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2010 Saat 23:07 |
|
ağır kusurlar 342 Camlar: sonradan boyanmıs/sonradan film yapıstırılmıs/folyoların montaj izni yok
bu duruma göre filmleri söktürecekmiyiz yani ağalar. Susacakmıyız. Sustukça bunlar yakında çelik cant ve müzik çalar var diye hatta arabanın rengi size yakışmıyor siz esmersiniz bu araba açık renkli falan gibi gerekçeler getirecekler korkyorum valla
|
|
|
Av. Serkan Türker
|
|
![]() |
|
GökhaN
YÖNETİCİ
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2010 Saat 23:12 |
çok açık renk sadece güneş kontrol amaçlı filmlerimiz var isteyenler bunlara yönelicek görüntüden çok asıl amaçlı kullanılmak üzere ![]() |
|
![]() |
|
shamed
1. Vites
31 - Mart - 1988 Kayıt Tarihi: 06 Ocak 2010 Konum: EastanBuL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1015 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2010 Saat 23:38 |
|
güneş kontrol amaçlı olanlar bence yeterli aşırıya gerek yok.gökhan bu güneş kontrol amaçlı olan ne geçiyor?herhangi bişiyi warmı |
|
|
Bakalım Kim Önce Dönücek |
|
![]() |
|
GökhaN
YÖNETİCİ
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2010 Saat 23:42 |
en açık renk serilerimiz AIR 80 BL, AIR 75 GN, PP 60 GN gibi LLumar' da var tabi bunlar sadece. |
|
![]() |
|
GökhaN
YÖNETİCİ
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2010 Saat 23:43 |
yanlız senin bu yazdıklarına baktım şimdi orda HK hafif kusur olarak gözüküyor. |
|
![]() |
|
serkan.ist
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı serkan.ist
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2010 Saat 23:59 |
|
Hangi listeden bakıyorsunuz ? ben tam listeyi bulamadım. Normal bir siteden bakarak söylemiştim. Hafif kusursa sorun yok.
Araçlarda renkli cam filmi kullanım esasları ;
1. Renkli Cam Filmi: Karayolları Trafik Kanun’nda yasaklanmıştır. 2. Renksiz, Şeffaf Cam filmi: T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tip Onay Yönetmeliğine göre, camınıza film takıldığı an, camınızın tip onayı geçersiz hale gelir, ve bizim için ağır kusur olarak tanımlanmıştır. 3. Renkli Cam, Lazer Karartma: 2. Madde gibi, camın tip onayı geçersiz hale gelir. 4. Renkli Cam: Orijinal çıkışlı renkli camlar kusur değildir. Sadece orijinal fabrika çıkışı renkli olan camlar araç muayenesinde uygun görülür. Orijinal fabrika çıkışı renkli olmayan sonradan renkli hale getirilmiş camlara sahip araçlar araç muayenesinden kalmaktadır. (Bilgiler TÜVTÜRK internet sitesinden alıntıdır) |
|
|
Av. Serkan Türker
|
|
![]() |
|
deniz_206
3. Vites
26 - Mayıs - 1987 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2008 Konum: ŞİŞLİ KURTULUŞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1353 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı deniz_206
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2010 Saat 00:30 |
|
ben haziranın 14.ünde geçtim muayeneden ve camlarım oldukça koyu film gündüz bile zar zor görünüyo içerisi.
|
|
|
0535 648 84 68 |
|
![]() |
|
GökhaN
YÖNETİCİ
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2010 Saat 10:37 |
![]() |
|
serkan.ist
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı serkan.ist
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2010 Saat 12:18 |
|
Gökhan bey Verdiğiniz linkteki tablo 2009 yılına ait. Ama bütün sitelerde 2010 yılı değişikleri olduğu yazılı. Ama tam listeyi alabileceğimiz tüvtürkün sitesi açılmıyor.
Anladığım kadarıyla 2008 e kadar ağır kusurmuş ama 2008 de hafif kusur olarak değişmiş. 2010 da Yeniden değişmiş olabilir. 1 ocak 2010 daki değişiklerin içinde olabilir.
Umarım hala hafif kusur olarak geçiyordur. Filmleri çıkartmak hiç işime gelmez. Ama siz de söylediniz bu aralar muayeneden dönenler varmış. Hafif kusur olsa dönen olmazdı öyle değil mi? Sizden ricam bulunduğunuz sektör nedeniyle en doğrusunu siz öğrenebilirsiniz sanırım. Bu konu hakkında yakın zamanda bizleri aydınlatırsanız sevinirim.
|
|
|
Av. Serkan Türker
|
|
![]() |
|
deniz_206
3. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı deniz_206
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2010 Saat 13:10 |
|
muayene istasyonuna gidince okursun adamlar her köşeye asmışlar duyurularını 01.04.2010 tarihi itibariyle cam filmi hafif kusur olarak geçmektedir diye yazıyo çok iyi hatırlıyorum okudum bende orda ama şöyle bişey söz konusu eğer ruhsat muayene kısmında yer kalmamışsa ruhsatın değişmesi gerekiyorsa EK 1 denen formu dolduruyosun o zaman sökmek gerekiyomuş filmleri.
|
|
|
0535 648 84 68 |
|
![]() |
|
GökhaN
YÖNETİCİ
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2010 Saat 14:05 |
geçenlar var koyu renklileri ve ön camda olanları geri çeviriyorlar diye duydum. Sen ne zaman muayeneye gidiceksin? |
|
![]() |
|
serkan.ist
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı serkan.ist
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2010 Saat 14:47 |
|
Muayene doldu. Vergiyi sıfırlayıp gideceğim ilk fırsatta. Benim filmler orta koyulukta siyah. Yani film olduğu belli oluyor ama içerisi rahatlıkla da görünüyor. Numarasını bilmiyorum. |
|
|
Av. Serkan Türker
|
|
![]() |
|
kunkor
1. Vites
Kayıt Tarihi: 07 Mayıs 2010 Konum: Kandıra Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2010 Saat 15:00 |
|
Ben 12 sinde yaptırdım ön camda yok sadece hafir kusurlu olarak geçtim bir sorun yok.Filimlerde ne açık nede çok koyu. Ayrıca deniz-206 rumuzlu arkadaşım Tüpü Demonte yaptırdığım için ve resimdeki prensen ruhsatı karaladığı için ruhsatların iki sayfasıda değişti Ek-1 de doldurttum kimse filimleri söktürmedi. Sıkıntısız bi şekilde geçtim muayeneden.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |