![]() |
|
Trafik Cezasını ödemeyen yandı ! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
EminÖNAL ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T. MODERATÖR Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2009 Konum: Bakırköy/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1551 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2010 Saat 12:42 |
Trafik cezasını bir ay içinde ödemeyen elektrik, su, doğalgaz abonesi olamayacak, pasaport ve tapu çıkaramayacak, hatta uçakla bile seyahat edemeyecek...
Trafik cezalarını zamanında ödemeyen sürücülerin hayatı adeta “kâbusa” dönüşecek. Bir ay içerisinde kesilen cezayı ödemeyen kişi hakkında “yakalama müzekkeresi” çıkartılacak. Ceza tahsil edilmeden kişilerin elektrik, su, doğalgaz, telefon abonesi olması, pasaport çıkartması, tapu, banka, sanayi ve ticaret odası işlemleri yapması, hatta uçakla seyahat etmesi bile kısıtlanacak. Trafik cezalarının tahsilatına dönük “Zihni sinir” projesi, Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu’nda görevli Başkomiser Niyazi Daşdemir’e ait. Proje hayata geçerse trafik cezalarını ödemeyen sürücü ve yayaların haberleşmeden, seyahat etmeye kadar birçok alanda özgürlüğü kısaltanacak. Başkomiser Daşdemir, bildirisinin ana hatları şöyle: “Ceza bir ay içerisinde ödenmezse ilgili hakkında yakalama müzekkeresi çıkartılacak. Ayrıca elektrik, su, doğalgaz, telefon, tapu, Emlâk Vergisi, nüfus, ikametgah, banka işlemleri, uçak seyahati ile ilgili işlerinde ceza tahsil edilmeden faydalanamayacak.”
*Mynet Haber'den alıntıdır. Düzenleyen EminÖNAL - 08 Haziran 2010 Saat 12:43 |
|
A3
|
|
![]() |
|
Hacı ![]() 2. Vites ![]() ![]() 11 - Ekim - 1981 Kayıt Tarihi: 30 Ocak 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Muhterem şahıslar cezaları seneler sonra tahsil etme lütfunda bulunuyorlardı faizi vs. 20 kat fazla ödemek zorunda kalmaktan iyidir bence. Görevlerini adam gibi yapsalar ödenmeyecek caza vergi vs. kalmaz zaten... |
|
![]() |
|
![]() |
|
clbyusuf1 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 41 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı clbyusuf1
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu işi biraz zor yaparlar para için kimsenin özgürlüğünü kısıtlama altına alamazlar.Bence bu tasarı meclisden gecmez bide seçimler yaklaşıyor kimse oy kaybetmek istemez.
|
|
Yusuf
|
|
![]() |
|
Long Beach ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2010 Konum: Hamburg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
Anayasa mahkemesinden döner
![]() |
|
![]() |
|
MirakGTI ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mart 2008 Konum: TU5J4L Durum: Aktif Değil Mesajlar: 680 |
ceza ödemedik yada unuttuk ev alacağım tapu vermiyorlar 40 tl ceza ıcın 150 bın tl tapu alamıyacağım ne güzel iş vallahi.
Millet ne işler çeviriyor haberleri yok anca cezasını ödemeyene tapu yok bilmemne yok ne güzel.
Yakında cezasını ödemeyen kimlikde çıkaramaz herhalde.
|
|
![]() |
|
berk106 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Eylül 2009 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 44 |
bende arabayı muayneye götürdüğümde trafik cezası borcum çıkmıştı
|
|
BERK
|
|
![]() |
|
seLim ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 433 |
=) ben 3 aydır ödemiyorum egsozdan yazmışlardı acaba ne kadar oldu 130 TL nazar boncuğu olarak dursun diyordum ama inşallah tasarı kabul edilmez.. =)
|
|
Düş Peşindeyim Düş Peşime..
|
|
![]() |
|
FTH ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Eylül 2009 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1948 |
Daha maç yeni başlıyor.. Durun bakalım daha neler duyucaz.. Sabır allah sabır
" cezasını ödemeyen 1 sene arabaya kullanmaz, cezasını ödemeyenin arabasına el konulur yakalama cıkar, cezasını ödemeyenin ehliyeti alınır trafikten men...çoğaltılabilir..."
|
|
106 Quiksilver 2000
206 Quiksilver (KUPON) 2005 207 Millesim 2009 207 GT 2009 VW Scirocco white ed. 2017 206 CC SİYAH 2003 206 CC GRİ 2004 |
|
![]() |
|
H-a-d-i ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
zaten buna benzer engellemeler var hayatımızda.
-emlak vergi borcunu ödemezsen tapuyu devredemezsin. -trafik cezasını veya Motorlu taşıt vergisini ödemezsen araç ruhsatını devredemezsin. -üsttekine ek olarak aracının fenni muayene yaptıramazsın. -15,000 TL (20,000 TL de olabilir) üzeri herhangi bir vergi borcun varsa yurtdışına çıkamazsın. ...vs gibi kısıtlamalar/engellemeleri örnek olarak çoğaltabiliriz. şimdi bir yenisi daha eklenmiş. neden bu kadar yadırgadınız? herkes cezasını çekecek, borcunu ödeyecek.sözüm ona, bizim gibi sorumsuz, vurdumduymaz vatandaşlara az bile... |
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
![]() |
|
Long Beach ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2010 Konum: Hamburg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
vergi borcu üst limiti 100.000 TL oldu ![]() |
|
![]() |
|
t@lip ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Nisan - 1978 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 376 |
Benzer uygulamalar daha hafifletilmiş olarak zaten vardı, çokta güzel işliyordu. Arabanın vergisi varsa satamazsın, ev, arsa için de benzer şekilde.
|
|
En iyisi senin olandır
|
|
![]() |
|
SahinGün ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2010 Konum: balıkesir-konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 347 |
Bence mantıklı geldi tamam kısıtlayıcı birşey olabilir ama bu düzeninde bir şekilde işlemesi gerekiyor.. Hem cezayı yedin ödemedin diyelim zaten durdukca katlanıyor ceza onun yerine 15 gün içinde indirimli 30 gün içinde borcunu ödemek mantıklı geldi bana ama yoruma çok açık bir ifadeyle belirtilmiş tasarı..
|
|
Şahin Gündoğan QuiK_
|
|
![]() |
|
BuRÇaK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Temmuz - 1981 Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 923 |
Sonuna kadar destekliyorum. Hayatta 2 kere ceza yedim ikisinide 1 hafta içinde ödedim. Ben ödeyeyim milletin 3 e katlasın 5 sene sonra arabayı satarken ödesin. Oh ne ala mualla. Ceza yiyosan ödeyeceksin arkadaş.
Düzenleyen BuRÇaK - 08 Haziran 2010 Saat 21:59 |
|
![]() |
|
shamed ![]() 1. Vites ![]() ![]() 31 - Mart - 1988 Kayıt Tarihi: 06 Ocak 2010 Konum: EastanBuL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1015 |
zewkin veresiyesi olmaz :)
|
|
Bakalım Kim Önce Dönücek |
|
![]() |
|
selenge ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
ya bu trafik cezaları en fazla 2 katına katlar diye biliyorum ben,,yanlış mı biliyorum...faiz işletme en fazla 2 ye katlayana kadardır bi yerde okumuştu yada öyle olmasını mı istiyorumm acaba :)) bi cezam var da 62 lira sis farından :) |
|
![]() |
|
endorphine ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2010 Konum: ? Durum: Aktif Değil Mesajlar: 192 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı endorphine
2008'de opel almıştım. 2 sene kullandım, sattım. Bir kaç gün sonrada postacı trafik cezası getirdi. 2006'da boğaz köprüsünden kaçak geçilmiş. Benim daha arabayla boğaz köprüsünden geçmişliğim bile yok. 4 sene sonra cezayı göndermesini biliyorlar. Bu kadar dangalak bir sistem işte.
![]() Düzenleyen endorphine - 09 Haziran 2010 Saat 12:27 |
|
2006 307 comfort otm.
|
|
![]() |
|
AydinBeyol ![]() P.T. TEAM ![]() ![]() GALERİ SORUMLUSU Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AydinBeyol
işte böyle saçmalıklar oluyor malesef. bu durum şimdiki sistemde nolucak acaba. 1 ay süresi varmış. |
|
![]() |
|
![]() |
|
TheEchoes ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Nisan 2010 Konum: Beşiktaş / İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı TheEchoes
bir ara plakaya yazılan cezalara (trafiğin pul parası olmadığı için tebliğ edemediğinden dolayı 2-3 yıl bekletip sonrada tahsili yoluna gitmiş olmasına) hemen itiraz edilip ödemekten kurtulunuyodu
bu dediğim 3-4 yıl önceydi
şuanki durumu bilmiyorum
|
|
Cennette huriler varmış, kara gözlü;
İçkinin de ordaymış en güzeli. Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz: Bak, bir yanda şarap, bir yanda sevgili. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |