Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Long Beach
2. Vites
Forumdan Banlandı
Durum: Aktif Değil
|
Konu: Gencler, pistlerde görmek isteriz sizleri Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2010 Saat 22:10 |
Bakiyorum da herkes arabasini gelin gibi süslüyor, saksidaki ya da seradaki cicek gibi bakiyor. Saka bir yana, gercekten pistlerde görmek isteriz sizleri.
Gercekten merak ediyorum, arabaya bu kadar merakli olupta gercekten neden pistlerde göremiyoruz.
Ralli veya pist
Hadi makinaya kiyamiyorsunuz, rallide kirilmasin, ama pistte bisey olmaz ki.
Maddi olanaktan bahsetmeyin, o kadar hatta daha fazlasini, günlük yol araclarina harciyorsunuz gördügüm kadari ile.
|
 |
MirakGTI
1. Vites
|
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2010 Saat 22:24 |
pistlerde görmek olanaksız. maddi ve manevi destek yok ülkemizde. Anca e5 e6 yollarında görebilirsiniz bizleri :))
|
 |
SUPERMAN
1. Vites
|
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2010 Saat 22:25 |
MiRaK Yazdı:
pistlerde görmek olanaksız. maddi ve manevi destek yok ülkemizde. Anca e5 e6 yollarında görebilirsiniz bizleri :)) |
+1000 mirak
|
 |
Long Beach
2. Vites
Forumdan Banlandı
|
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2010 Saat 22:53 |
SUPERMAN Yazdı:
MiRaK Yazdı:
pistlerde görmek olanaksız. maddi ve manevi destek yok ülkemizde. Anca e5 e6 yollarında görebilirsiniz bizleri :)) |
+1000 mirak
|
Herseyi devletten beklemeyelim  Merak edip arastirdiniz da mi , maddi olarak zor karari verdiniz ? Gercekten soruyorum. Grup N icin kullandiginiz araclara az-biraz degisiklik yapilacak o kadar. Süspansiyon -fren - egzost v.s. Gördügüm kadariyla zaten yapmissiniz ve yapiyorsunuz. Ha, birde elin anahtar - pense tutmasi lazim o kadar ( kendiniz yaparsaniz maliyeti asagi cekersiniz )
Düzenleyen xyzcom - 29 Nisan 2010 Saat 22:54
|
 |
CIHANGIR_DONMEZ
1. Vites
|
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 00:06 |
xyzcom Yazdı:
Bakiyorum da herkes arabasini gelin gibi süslüyor, saksidaki ya da seradaki cicek gibi bakiyor. Saka bir yana, gercekten pistlerde görmek isteriz sizleri.
Gercekten merak ediyorum, arabaya bu kadar merakli olupta gercekten neden pistlerde göremiyoruz.
Ralli veya pist
Hadi makinaya kiyamiyorsunuz, rallide kirilmasin, ama pistte bisey olmaz ki.
Maddi olanaktan bahsetmeyin, o kadar hatta daha fazlasini, günlük yol araclarina harciyorsunuz gördügüm kadari ile.
|
HOCAM YURTDISINDAN BURAYA BAYAK UZAK KALMISSINIZ
|
 |
BuRÇaK
2. Vites
16 - Temmuz - 1981
|
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 00:09 |
katılıyorum Cihangir'e... pistte yapacağın küçük bir kazada bile kaskon bunu nasıl karşılayacak? Aracı kullanma tarzı: HUSUSİ???? maceraya gerek yok. benzin 4 liraya dayandı. Cartinge 10 tl veriyoruz 10 dk yetiyo bize
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 08:14 |
yurt dısı ıle turkıye kıyaslanmaya devam edıyor hala :) yurt dısında para kazanmak cok daha kolay ve cok cok fazlasını kazanıyorsun . burda korfez pıstı vardı kapandı gunluk kırası 3000 tl
|
 |
rifatseker
3. Vites
02 - Ağustos - 1981
|
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 08:41 |
Yurtdışı ile Türkiye bence de kıyaslanmamalı kazanılanın buradaki ile
eşit olabilir ama alım gücünün buradaki ile eşit olmadığını
söyleyebilirim. En azından şu varki avrupa ülkelerin de devlet
kazandığınız paraya göz dikmiyor (En azından o desteği , bu desteği ,
çocuk yardımı , sağlık yardımı falan filan bir sürü destek var) bizler
aldığımız maaşların yarısına yakınını zaten devletten kesintiye uğramış
olarak alıyoruz.
Bu yetmezmiş gibi aldığımız her şeye farklı oranlarda
KDV , ÖTV , zart , zurt , ödüyoruz. Bizim aldığımız her araç lüks çünki
ülkeye girişte yaklaşık 7000 Euro olan bir araca 6500 Euro ya yakın
vergi ödüyoruz. Bu ödediğimiz verginin haricinde trafik ruhsat
işlemleri için alınan harçlar ve KDV leri , zorunlu trafik sigortası
için alınan para ve KDV si , kasko için alınan para ve KDV si , e tabi
ki kendi parasını kendisi kazanan ve ancak kendisine yetebilen bir çok
insan doğal olarak araçlarının üstüne titriyor , her ne kadar artık
araç almak ihtiyaç olsa da velakin bu ülkede bu aynı zamanda da lüks .
Gelelim sizin dediğiniz işe devletin bunu yapmak isteyenlere de zaten bir desteği yok , hadi
devleti geçtik yerel belediyeler bile işin içinde vergi , para , kazanç
yok ise yoklar , Avrupa daki belediyeler de bu şekilde mi ? Ben
biliyorum ki sadece toplumun olsun diye
bir çok tesis oluşturan belediyeler var. Biz vergi verdiğimiz halde
karşılığını alamıyoruz.
Bizler yarışıyoruz evet ,
DEVLET BİZİ AÇ
BIRAKMAYA ÇALIŞIRKEN BİZLERDE KARNIMIZI DOYURMAK İÇİN YARIŞIYORUZ.
ÇÜNKİ KARNIMIZ DOYDUKÇA KAFAMIZ ÇALIŞIYOR. AÇ KALIRSAK % 47 LİK GARİP
BİR TOPLUM OLUYORUZ.
Kolay Gelsin.
|
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)
Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4
|
 |
BuRÇaK
2. Vites
16 - Temmuz - 1981
|
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 08:55 |
rifatseker Yazdı:
DEVLET BİZİ AÇ BIRAKMAYA ÇALIŞIRKEN BİZLERDE KARNIMIZI DOYURMAK İÇİN YARIŞIYORUZ. ÇÜNKİ KARNIMIZ DOYDUKÇA KAFAMIZ ÇALIŞIYOR. AÇ KALIRSAK % 47 LİK GARİP BİR TOPLUM OLUYORUZ.
Kolay Gelsin. |
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 08:58 |
nokta :)
|
 |
CaN1903
1. Vites
|
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 10:40 |
gerçi xyzcom baska bi konu başlığı altında almanyadaki standartları anlatmıştı =) vergi olaylarını felan ordada baya kötüydü durumlar :D
|
MicroManiacLine
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 10:43 |
dun stutgarta bır arkadasmla gorustum turkıyeye gelıcek 2 ufak cocuk ıle 500 euro bılet fıyatı var ucak bıletı soledım arkadasıma .. aa dedı hıc bır sey degıl ucuzmus .. ne ucuzmu dıye tepkı verdım :)
|
 |
Long Beach
2. Vites
Forumdan Banlandı
|
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 15:40 |
Selamlar, biraz konu disina cikmis olacagim ama ;
"Söylesem faydasi yok, söylemesem gönlüm razi degil" demis ya Fuzuli
Enazindan bu forumdakilerin, yaridan fazlasinin bahsedilen asgari ücrete calistiklari kanaatine vardim.
Sikayetlerden onu anladim.
Eger ki, asgari ücret ile fotograflarini forumda gördügüm arabalari alabiliyorsaniz, cok sanslisiniz.
Yine okuduklarimdan anladigim vergi + sigorta sadece Türkiyede ödeniyor.
Arkadaslar, Almanya da KDV %19 ve 25 yapmanin yollari araniyor. Isvicrede zaten %25 kuzey ülkelerinde vergi oranlari %80ler civarinda.
Dünyanin nerdeyse en az vergi verilen ülkesinde yasiyorsunuz. Türkiyeden disari cikanlar zaten bunu bilir. Almanya da asgari ücret diye birsey yok, kanunen yok, yani isci isveren arasindadir maaslarin miktari. Cogu zaman oldugu gibi parayi veren düdügü caliyor tabiiki. Sendikalar artik, maas indirimini kendisi talep ediyor yeter ki iscileri issiz kalmasin.
Buradaki hayat standartlari, Türkiye ile asagi yukari ayni, hatta bazen daha kötü. Buradaki insanlarin tek farki, oturup sikayet etmek yerine care-cözüm aramalari. Örnegin her Alman illaki 2 hafta ister yurt ici, ister yurt disi tatile gider. Maasi bu 2 haftalik tatile yetmedigi icin, hafta sonlari veya aksam isten ciktiktan sonra ek is yapar, ek isten aldigi 200-300 eurodur.
Yani burada vatandas devletten hic birsey beklemiyor, size anlatilan masallara göre burada herkese devlet havadan maas baglamis, benim niye haberim yok bundan ?
Size anlatilan masallara göre ( yahu yazin izine gelen gurbetci size temizlik isinde, cöp toplamada ya da vasifsizlara verilen, hertürlü isi yaptigini söyler mi ? ) Bakmayin altindaki arabaya, 5-10 senelik borc ve borc bitene kadar ek is yapmak zorunda. Baska bir konuda yazdigim gibi ( sigorta-kasko fiyatlarinin yüksekligi) sizin sikayet ettiginiz miktari 3 -4 ile carpin, aylik gelirler Türkiyeden 3 -4 kat fazla da degil ayrica. Izmit Körfeze gidis -dönüs benzin parasini dert edenler, misliyle fazlasini araclarinin görüntüsüne ( teknik donanimi cogunlukla tehlikeye sokacak sekilde) harcamislar-harciyorlar.
Forumda doktor ve mühendisler de oldugu icin örnek vereyim. Almanya da uzman doktor maasi ( 5-10 senelik is tecrübeli) 4- 6.000 Eurodur, mühendisler icinde Doiktora yapmislarin aldigi maas ( 5-10 senelik is tecrübeli 3.000 - 4.000 euro) ortalama 5.000 euroya Türkiyede bir uzman calismaz. ( Devlet hastanelerini bana örnek vermeyin, aylik 20.000- 30.000 TL kazanan uzmanlari sizler benden daha iyi biliyorsunuz.
Buradaki yasam kalitesi 90 li yillardaki gibi degil. Buna ragmen ( maaslar son 10 senedir tek cent artmadigi gibi reel olarak %50 düstü), adamlar ek is-isler yaparak hem gecinmeye hemde hobileri icin para-zaman buluyorlar.
Türkiye de bana tek bir tane dernek gösteremezsiniz ki, üyeleri bedava calissin ( hafta sonu ve aksamlari isten sonra). Burada nerdeyse devletin nüfusu kadar dernek var, bir kisi ayni anda 3-5 dernege üye ve gönüllü calisiyorlar. Devletin tek destegi KDV yi daha az almasi.
Benim komsularimdan bazilari ( Hamburga yakin kücük bir köyde oturuyorum) sabah 4 te kalkip, tarlasinda-bahcesinde 2 saat calistiktan sonra , isine gidiyorlar ve isten ciktiktan sonra , ek ise veya üye olduklari dernege gönüllü-bedava calismaya gidiyorlar. Hafta sonlari ayni.
Daha yeni Türkiyeye gelen TUV bir dernektir, tenik denetleme dernegi ( vakfi)
En kolay yol sikayet etmektir, konu-sahis kim olursa olsun, tekrar konuya dönersek ;
Siz gercekten bu ise basladiniz da yardim mi bulamadiniz, zamaniniz mi yok ? sikayet etmekten cözüme vakitmi kalmiyor?
Düzenleyen xyzcom - 30 Nisan 2010 Saat 15:41
|
 |
Long Beach
2. Vites
Forumdan Banlandı
|
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 15:48 |
EmRaH Yazdı:
yurt dısı ıle turkıye kıyaslanmaya devam edıyor hala :) yurt dısında para kazanmak cok daha kolay ve cok cok fazlasını kazanıyorsun . burda korfez pıstı vardı kapandı gunluk kırası 3000 tl
|
Hocam buyur gel sende kazan  Hemde cok kolay , 8 saat calistiktan sonra, ek is yapmaya gücün-hevesin varsa buyur gel.
|
 |
Long Beach
2. Vites
Forumdan Banlandı
|
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 15:59 |
rifatseker Yazdı:
Yurtdışı ile Türkiye bence de kıyaslanmamalı kazanılanın buradaki ile
eşit olabilir ama alım gücünün buradaki ile eşit olmadığını
söyleyebilirim. En azından şu varki avrupa ülkelerin de devlet
kazandığınız paraya göz dikmiyor (En azından o desteği , bu desteği ,
çocuk yardımı , sağlık yardımı falan filan bir sürü destek var) bizler
aldığımız maaşların yarısına yakınını zaten devletten kesintiye uğramış
olarak alıyoruz.
Bu yetmezmiş gibi aldığımız her şeye farklı oranlarda
KDV , ÖTV , zart , zurt , ödüyoruz. Bizim aldığımız her araç lüks çünki
ülkeye girişte yaklaşık 7000 Euro olan bir araca 6500 Euro ya yakın
vergi ödüyoruz. Bu ödediğimiz verginin haricinde trafik ruhsat
işlemleri için alınan harçlar ve KDV leri , zorunlu trafik sigortası
için alınan para ve KDV si , kasko için alınan para ve KDV si , e tabi
ki kendi parasını kendisi kazanan ve ancak kendisine yetebilen bir çok
insan doğal olarak araçlarının üstüne titriyor , her ne kadar artık
araç almak ihtiyaç olsa da velakin bu ülkede bu aynı zamanda da lüks .
Gelelim sizin dediğiniz işe devletin bunu yapmak isteyenlere de zaten bir desteği yok , hadi
devleti geçtik yerel belediyeler bile işin içinde vergi , para , kazanç
yok ise yoklar , Avrupa daki belediyeler de bu şekilde mi ? Ben
biliyorum ki sadece toplumun olsun diye
bir çok tesis oluşturan belediyeler var. Biz vergi verdiğimiz halde
karşılığını alamıyoruz.
DEVLET BİZİ AÇ
BIRAKMAYA ÇALIŞIRKEN BİZLERDE KARNIMIZI DOYURMAK İÇİN YARIŞIYORUZ.
ÇÜNKİ KARNIMIZ DOYDUKÇA KAFAMIZ ÇALIŞIYOR. AÇ KALIRSAK % 47 LİK GARİP
BİR TOPLUM OLUYORUZ.
Kolay Gelsin.
|
Avrupada devlet vergi almadigi gibi üstüne ödüyor  Hangi belediye destek oluyor, ben gittim sordum, yüzüme tuhaf tuhaf baktilar  Sigorta konusu (zorunlu trafik) eger ki ehliyetiniz 15 senedn daha yeni ise, araciniz ne olursa olsun senelik ortalama 1500 Euro ödersiniz ( ortalama maasin 1200 Euro oldugunu düsünürsek) Devlet burada aldigin maas degil, ailenin maasina bile göz dikiyor, yetmiyorsa git ailenden al diyor  Alternatif sunanlar varmi da millet %47 diyor ? Ölümü gösterip sitmaya razi etmek , ne cözüm ne de alternatif. Türkiyedeki vergi mükellefi sayisi nüfusun 1/4 ü, burada nüfusundan fazla 80 milyona yakin vergi mükellefi var. Yaptiginiz ek islerden dahi vergi vermek zorundasiniz. Cogu 2. ve hatta 3 is yaptigi-calistigi icin nüfusuna yakin vergi mükellefi var. Türkiyede vergi verenlere bakildiginda memur ve sabit gelirli gibi ortaya cikiyor. Memurun maasi nerden geliyor ki vergi skalasina konuluyor. Serbest calisanlar ve sirketlerin tamami ( bankalar dahil) fakir milletin sirtindan geciniyor. Yani begenmediginiz %47 hem ac karnini doyurmaya calisiyor hem de Serbest calisanlarin-sirketlerin-bankalarin ayakta kalmasini sagliyor.
Düzenleyen xyzcom - 30 Nisan 2010 Saat 16:00
|
 |
bulent 77
2. Vites
14 - Mart - 1977
|
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 16:14 |
hamburg lu arkadaşa katılıyorum tembel bi milletiz, memur oluyum yeter diye ugraşıyoruz, sonra maaşının az oldugunu farkedip sokaklara dökülüyoruz,
|
 |
MirakGTI
1. Vites
|
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 16:34 |
Rıfat zaten noktayı koymuş.
Biz zaten pistlerdeyiz. Carting pistlerinde. Bütün sıkıntımızı cartingde yanlaya yanlaya gazlaya gazlaya atıyoruz.
Pistlik araçlarımız var evet , pist olursa ve de giriş ücretleri cüzi miktar olursa bizleri pistlerde görebilirsiniz.
Yaşadığınız yerde her türlü imkan mevcut. Ama bakarsanız bizler Türkiye'de yaşıyoruz. Pist vs vs burada önem vermezler. Arada gazlarız o kadar :))
|
 |
CIHANGIR_DONMEZ
1. Vites
|
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 16:43 |
bız yanlıs yerden basladık konuya avrupada orta sınıf halk dıye bırsey mevcut ama bızde o yok alt sınıfsın yada ust sıkıntı burdan kaynaklanıo tamam su anda avrupa bızden kotu durumda ama zamanında az kaymagını yemedı gurbetcıler orda kazanıp burda arsa bag bagce alıp bına dıkenlerıde bılıyorum he kazanamayan varsa onların akılsızlıkları ALLAH herkese nasıp edıcek dıe bısey yok fotolardakı ataclar bızım evet ama bız seklıne para harcıyoruz obur turlu bı boka benzemıokı standart xs e kım doner bakar basmayınca angel almayınca bızler 10 15 mılyarlık gtı lara bınıoz dıe avutuoz kendımızı ayda 10 bın 20 bın kazanan uzmanda bu forumlara takılmaz emın olun hepımızın gelırı bellı zaten keyfı gıcır olan forumlarda takılmıo dırek gıdıp kapatıo pıstı gazllıo ben cok gıttım AUTODROMA bızım ısyerıne yakındı tuzlaya ıcerde 3 kafadar vardı yarısan pıstı kıralamıslar sene 2-3 sene onceydı yarısan aracları sayayım sıze porsche carrera 4s audı rs4 satatıon vede bmw m3 e46
ASLINDA HEPIMIZ HAKLIYIZ BU FORUMDA SOYLEDIKLERIMIZDE SIKAYET EDIYORUZ AMA HAKSIZ YOK MALESEF HERKES HAKLI KENDINCE
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 16:45 |
yurt dısında pıst yok mu ? :)
|
 |
GökhaN
YÖNETİCİ
KURUCU / ID=1
|
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 16:47 |
Bu pistlerde gazlama sloganını da Türkiye'de bazı siteler üstlenip sadece laf olsun diye söylemiştir. Türkiye'de motor sporları ile uğraşmak çoğumuz için çok büyük lükstür. Forum genelindeki üye araçlarına baktığımız zamanda zaten çoğunun hdi olduğunu görebiliriz.
|
106->206->208->207->301->308->3008-> C4XPeugeot Yedek Parça -> www.pejo.com.tr
|
 |