|
RB3 Ünitelere AUX Girişi Yapımı |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | ||
İsmailAteş
1. Vites 13 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 23 Mart 2008 Konum: Ankara/İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 346 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı İsmailAteş
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2010 Saat 21:39 |
|
Hem orjinalliği bozmamak hemde cd player'a sahip ünitelerin seslerinin geleceğine güvenmediğimden böyle bir uygulama ile karşınızdayım.
İlk olarak bahsetmek istediğim konu;eğer elektronikten anlamıyorsanız böyle bir işe girişmeyin ya da muhakkak elektronikten anlayan kimsenin yardımına başvurun!!! Fotoğrafı geç çekmem sebebi ile teybi sökerken ki halde AUX giriş görünüyor:) 3 mm'lik örgü şişleri ya da elbise askısı ile teybi konsoldan sökebilirsiniz. Teybin ön tuş takımını,alt ve üst kapaklarını ve içindeki kaset okuma mekanizmasını söktükten sonra karşımıza SAA7708 dijital sinyal işleme entegresi çıkmaktadır. Bu entegrenin kullanım amacı bir nevi duymak istediğimiz sesi seçme entegresidir. Bizim asıl yapacağımız iş;kaset okuma mekanizmasını iptal edip,mekanizmadan entegreye giren ses girişlerine bizim dışarıdan vereceğimiz sesi paralel olarak bağlamak. Burada SAA7708 entegresinin bacak bağlantılarını görüyoruz.İşaretlemiş olduğum TAPE_R ve TAPE_L bacaklarına dışarıdan stereo olarak vereceğimiz ses sinyalinin sağ ve sol olarak kablosunu bu bacaklara lehimlemek. Entegre bacakları küçük ve lehimleme aşamasında entegreye ısıdan dolayı zarar gelebilme ihtimalinden dolayı bahsi geçen bacaklara iletimi olan devre üzerindeki lehim adalarına lehimliyoruz. Dışarıdan verdiğimiz ses sinyalinin şaselerini birleştirip bir kablo yardımıyla uzatıyoruz. Ardından lehim yaptığımız kısımları silikon yardımıyla hem yalıtıyoruz hem de kabloları sabitlemiş oluyoruz.(Fotoğrafta şase teybin gövdesine lehimlenmiş vaziyette ancak siz o kısmı görmezden gelin şimdilik:)) Silikon kuruduktan sonra artık toplama aşamasına geçip teyp mekanizmasını eski yerine takıyoruz. Mekanizmanın üzerindeki motora giden kırmızı güç kablosunu kesip kabloyu yalıtıyoruz.Bu sayede AUX girişi dinlemek istediğimizde mekanizma çalışmayacak ve kablo motora ya da kayışa dolanmayacaktır. Ses giriş kablomuzu teybin içerisinde istediğimiz bir yere bağlayıp dışarıdan herhangi istenmeyen bir harekette kablonun kopmasını engelliyoruz. Az önceki aşamada uzattığımız şase kablosunun ucunu 220uF/16V (25 V da olabilir) kondansatörün "+" kutbuna bağlıyoruz.Kondansatörün "-" ucunu ise teybin gövdesinde şase alabileceği bir noktaya lehimliyoruz. Kondansatör koymadığımız zaman ses alamıyoruz.Kondansatörü de deneyerek buldum.Biraz kafa kurcalayan birşey ama sanıyorumki empedans uygunluğu olmadığından kondansatör gerekli. Teybi toplayıp araca bağladıktan sonraki hali ise fotoğraftaki gibi. Yaklaşık 1 haftadır bu şekilde kullanıyorum.Herhangi bir sorun açmadığı için bu projemi sizlerle paylaşmak istedim. Tekrar uyarmak isterim ki bu projeyi elektronikten anlamayan kişilerin ya da yanında elektronikten anlayan kişileri bulunmayan kimselerin yapmasını tavsiye etmiyorum!!! Ses olarak radyo ya da kaset ile aynı ses kalitesine sahip. Vaktim olmadığından ve elimdeki malzemelerle yaptığımdan dolayı bu şekilde oldu.Daha kapsamlı düşünülüp hazırlıklı olarak daha iyi birşey çıkabilirdi.Örneğin;ses kablosu torpido arkasından geçip torpido gözüne bir stereo jack ile giriş sağlanabilirdi. Teybin içinde bir de 24C32 eeprom entegresi mevcut bu entegreyi okuyarak LCD ekran üzerindeki bilgileri düzenleyebiliriz.Teybi bir sonraki sefer açtığımda ise böyle bir iş yapmak istediğimi şimdiden belirtmek istedim. Kolay Gelsin.. |
||
Her Yiğidin Gönlünde Bir Aslan Yatar..
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
baya karısık gozukuyor :)
saol kardesım
|
||
mabolla
1. Vites 11 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 29 Ocak 2010 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 243 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
kolay gelsin demişsin ama pek kolay görünmüyor kanımca
ama yine de eline sağlık
|
||
Baran yıldırım
|
||
Özgür
3. Vites 07 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1664 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
valla süper paylaşım olmuşş..detaylı inceleyeceğim
|
||
206 feline 1.4 hdi 2006
|
||
MirakGTI
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Mart 2008 Konum: TU5J4L Durum: Aktif Değil Mesajlar: 680 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Kardeş emeğine sağlık.
|
||
İsmailAteş
1. Vites 13 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 23 Mart 2008 Konum: Ankara/İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 346 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı İsmailAteş
|
|
Sağolun arkadaşlar..
Aslında öyle çok ta karışık değil ama dediğim gibi elektronik tecrübeniz yoksa öyle gelebilir
|
||
|
||
Özgür
3. Vites 07 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1664 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
GAYET YALIN ANLATMIŞSIN..AMA BEN YAPAMAM
İŞTE XCARLİNK DEDİKLERİ ŞEY BU..200 TL PARA İSTİYORLAR |
||
206 feline 1.4 hdi 2006
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Peki bu sistemi rd3 için uygulamak da mümkün müdür?
|
||
hasancalp
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Ocak 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hasancalp
|
|
Merhabalar...
Aracım 406 2001 model. Bilindiği gibi aracımda cd changer var. Ben orjinal teyibime aux girişi yapmak istiyorum. Hangi kablolardan giriş yapmam gerekir. Şimdiden teşekkürler... Kablo sisteminin fotografları http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=5357&PID=156243#156243 bu linktedir. |
||
Peugeot 406 - Sport Pack 2.0 - 2001
|
||
BAHTİYAR
1. Vites 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
paylaşım için teşekkürler bende kaset te takılan kitlerden var cızırtı yapıyor fm transmitter desen oda aynı bu sistem iyimiş elllerinize sağlık
|
||
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
||
bayelektronik
2. Vites 07 - Eylül - 1983 Kayıt Tarihi: 26 Ağustos 2010 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 161 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı bayelektronik
|
|
hocam yaptığınız iş hiç karışık değil ayrıyetten de bence mükemmel bişey.dediğiniz gibi daha modernize takılabilir görünmeyen bir sistem şeklinde.bence çok güzel bir uygulama bravo
|
||
İsmailAteş
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı İsmailAteş
|
|
Hasan Bey;yapmış olduğum uygulama kablolardan ses girişi yapılamadığından doğrudan entegre üzerine ses sinyalini vermem ile yapılan bir uygulamadır.Bildiğim kadarı ile orjinal teybin çıkış kablolarından ses sinyali vermemiz için harici bir giriş yok.
|
||
|
||
Carmania
2. Vites 03 - Haziran - 1982 Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 690 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Emeğine sağlık güzel olmuş
|
||
hasancalp
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hasancalp
|
|
Peki İsmail bey; sizin bu yapmış olduğunuz uygulamadaki devreler yani entegre ayakları benim teyibim içinde geçerli midir. Yoksa bağlantılar farklı mı? Ayrıca cd changer olmasının bi avantajı yok mu? Benim de mi tape den giriş yapmam gerekiyor... Teşekkürler... Saygılar... |
||
|
||
oguzhan29
3. Vites Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
|
|
çok güzel bi paylaşım olmuş teşekkürler bizi bilgilendirdiğiniz için
|
||
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Nasıl alınıyor onu da bilmiyorum. Elektrikçiye bıraktım. 10 dk sonra cep telefonunu bağlayıp cepten müzik dinlemeye başladım. Biraz boğuk gibi cd ye göre ama bence yeterli sonuçta profesyonel ses isteyenler kendi sistemlerini takıyorlar. Anfi teyp vs. Orjinalliği bozulmasın kumandasından en azından sesi kontrol edebileyim istedim. Oldu. Cillop gibi de çalışıyor.
Düzenleme : Tokat/Erbaa da şahin oto elektrik idi. Bahsettiğim yer. Düzenleyen kapagan - 08 Kasım 2010 Saat 01:30 |
||
İsmailAteş
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı İsmailAteş
|
|
Araştırılınca olabilirliği artıyor tabi ki.Murat beyin bahsettiği elektrikçi bunu güzel bir şekilde başarmış neden yapılmasın ancak oturup,üzerine çalışmak gerekir.Hatta bu sistemle cd changer peugeotun çoğu yeni aracına takılabildiği için hepsine cd changer hattı üzerinden ses sinyali verilebilir.Ancak dediğim gibi üzerine çalışılması gereken bir iş.Çünkü bahsettiğiniz teybi birkaç kez sadece ön yüzünü görme şansım oldu,arka kablo kısmı olsun iç devre kısmı olsun hiç görmediğimden kesin bir bilgi veremiyorum.
|
||
|
||
hasancalp
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hasancalp
|
|
İsmail Bey; eğer bana yardımcı olmak isterseniz ben size teyibin tüm bağlantı resimlerini ve iç resimlerini de cekip gösterebilirim... Şimdiden teşekkürler... |
||
|
||
Haksen016
3. Vites 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
|
Dediğin gibi bayağı ustalık isteyen bir iş :) şahsen ben kendim yapmaya kalksam sonuçta yeni bir teyp almak zorunda kalırım heralde.
|
||
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
||
hasancalp
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hasancalp
|
|
Valla burda kimse yardımcı olmadı. Fakat Allahın sayesinde hallettim aux ü... Fotoğraflı olarak burda yayınlayacağım...
|
||
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |