![]() |
|
Egzostan Beyaz Duman |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Mart 2010 Saat 23:04 |
Merhaba arkadaşlar,
yaklaşık 2 ay önce 2003 model 1,4hdi dizel 206 bir araç aldım. 1 hafta önce kaputun altından beyaz duman gelmeye başladı ve aracı bir özel servise götürdüm. Serviste sorunun radyatör ve turboda olduğunu bazı borularda ve hortumlarda çatlaklar vs. olduğunu söylediler ve tamirini yaptılar. Fakat aracı servisten aldığım gün bu seferde egzostan beyaz duman geldiğini farkettim. Tekrar servise gittiğimde motorun yağ yaktığını ve sorunun segmanlarda olabileceğini söylediler. Sorun hakkında bilgisi olan varsa bilgilendirebilirseniz sevinirim... Ayrıca aracı bu şekilde kullanmamın bir sakıncası olur mu? Aracın çekişinde, çalışmasında herhangi bir problem yok... Şimdiden teşekkürler... |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ılk once kendınız tanıtacakbı konu acsaydınzı daha ıyı olurdu
aracınız yag yakıyor gıbı gozukuyor
|
|
![]() |
|
Pardon, forumda yeniyim.
İsmim Doğan. İstanbulluyum 27 yaşındayım. Yazılımcıyım. Futbol, sinema, müzik hobilerim... Yeterli mi :) |
|
![]() |
|
yağ yakmasının ne gibi bir zararı olabilir? bu şekilde kullanmam riskli midir?
|
|
![]() |
|
öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun beyaz duman gelmesi aracın yağ yakmasına neden olmasıdır bunun oranına egsoz emisyon testi ile bakılmalı eğer fazla ise yağ yakması motor gömleği ve ya segmanları arızalıdır. aracınız tahminimce yol gidişi çekişi iyidir yağ yakan araç motoru daha kuvvetli güç üretir ama motor freni dedğimiz komresörü bitiktir aracınızı 4. vitese takın ortalama 100 km hıza çıkın ayağınızı aniden gazdan çekin eğer aracınız ani bir kapanma yavaşlama yapıyorsa kompresörü iyidir yok yapmıyor ise motor zayıftır segman ve gömlek arızası mevcuttur yağ çubuğuna sık sı bakın eksilme olup olmadığına
|
|
![]() |
|
teşekkürler yarın bir deneme yapayım
|
|
![]() |
|
ARKDAŞLAR EZBERE KONUŞMAYIN.ARAÇ YAĞ YAKIYORSA MAVİ DUMAN ATAR.BEYAZ DUMAN GENELDE SABAHLARI İLK ÇALIŞTIRMA ESNASINDA BELİRLİ BİR ZAMAN DİLİMİNDE GÖRÜLÜR.BU SÜRE YAKLAŞIK 5 İLA 10 SANİYE ARASINDADIR. DAHA SONRA DUMAN KESİLMESİ GEREKİR. EĞER BEYAZ DUMAN SÜREKLİ GELİYORSA ARACIN SİLİNDİR KAPAK CONTASININ YANDIĞINA İŞRETTİR.VE BU DURUMDA ARACIN SU SOĞUTMA SİSTEMİNE YAĞ KARIŞIYOR SONUCU ÇIKAR. BU DURUMDA KULLANILAN ARACIN CONTASININ BİR AN ÖNCE DEĞİŞMESİ ŞARTTIR.YOKSA YAĞ A DA SU KARIŞIYOR DEMEKTİR. GEREKLİ YAĞLAMA GELMEZ VE MOTOR BİR SÜRE SONRA CİDDİ SORUNLAR ÇIKARABİLİR. ÖNCELİKLE ARKADAŞIN MAVİ DUMAN MI BEYAZ DUMAN MI ONDAN EMİN OLMASI ŞART. |
|
![]() |
|
aykut p. ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2012 Konum: balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
aynı sorun bendede var ve daha dün farkettim,dün akşam park ederken kaputtan bi süre beyaz duman geldi ve bu sabahta aynı şey oldu.... kapak contasından şüpheleniyorum ama umarım ciddi bişey değildir,birazdan motordan anlayan bi arkadaşımla bakıcaz olmadı servis yolları gözüküyor gibi bana....
|
|
![]() |
|
plawert ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Haziran 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 164 |
enjektörlerdende kaynaklı olabilir beyaz duman çıkması
|
|
![]() |
|
ikurklu ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2014 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 45 |
Benim aracım 206 benzinli otomatik. Yetkili servis silindir kapak contasının acil değişmesi gerektiğini söyledi. Bu işlemin çok masraflı olduğunu silindir bloğu , pistonlar vs. herşeyin elden geçmesi gerektiğini söyledi ve en az 3000 tl'den başlayan bir masraf olduğunu söyledi. Arkadaşlar bir conta değiştirmek bu kadarmı masaraflı bunun daha ucuz ve az işçilik çıkarak bir yolu yokmu? Aracı çalıştırmaya korkuyorum vallahi.Yardım lütfen.
|
|
![]() |
|
newlook45 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 143 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı newlook45
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
aracınınz yağ yakıyor
|
|
2003 206 and 2014 polo (Tr'de tek donanımda )
|
|
![]() |
|
D.EAGLE ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kasım 2013 Konum: UŞAK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 118 |
arkadaşlar araçları servis dışında daha iyi yapabilecek anlayan ustalar varsa onlara götürün.özel servisler fahiş fiyat maleseffff..
|
|
![]() |
|
aykut p. ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2012 Konum: balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
benim sorunum radyatörden çıktı arkadaşlar,ufak bi çatlak varmış hallettik geçti.
|
|
![]() |
|
emre_65 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mart 2014 Konum: van Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
motorunuz yağ yakıyor rektefeye girmesi lazım zararına gelince pistonların arasından yağ yakıta karışıyor buda motorunuz hasta olması demek piston kırabilir üstkapağı yakabilir yada bir anda motoru kucağınıza alabilirsiniz
|
|
![]() |
|
suppor ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mart 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 545 |
Yag yakan arac mavimsi bi duman atar beyaz duman su buharidir ve sıkıntı contalar su kaciriyodur yukseksicaklikta hararet aninda piston icine su kacarsa motor kitlenir
Sonrasi rektefe sanirim |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |