![]() |
|
Yarın 106 ya bakıcagız nerelerine dikkat etmeliyim |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
tolgacem ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Şubat 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2010 Saat 01:27 |
merhaba arkadaslar
su zamana kadar 3 tane xs 1 tane quick kullandm araba alım aşamasındayken quick hiç yurumuo temiz gti lar ateş pahası bende tercihimi klimalı bi 106 xs ten yana kullanııorm yarın bi araca bakmaya gidicez hayırlısıyla sorunu yoksa p.tesi alıcam allahın izniyle yarın incelememde neleri onerirsiniz nerelerine bakayım 106 nın ?? bana sonra masraf acmasın tesekkurler
|
|
![]() |
|
shamed ![]() 1. Vites ![]() ![]() 31 - Mart - 1988 Kayıt Tarihi: 06 Ocak 2010 Konum: EastanBuL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1015 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
motor we yürürüne baktır değişen ve kazası varmı?tüm özellikler faal mi ona bak ama bunları ciddi alıcaksa pejo servisine götür baştan aşağıya expertiz yaptır kafan rahat olur hem |
|
Bakalım Kim Önce Dönücek |
|
![]() |
|
tolgacem ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Şubat 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
çok fazla tutmasını istemiorm ama beni şu pişkillendirdi
araç 97 model airbagli direksiyon var ve aslan simgesi metal benim bildigim bu direksiyon 99 ve sonralarında var airbag patlayıp yerine bunumu taktılar acaba.. klimasına bakıcam calısıyormu diye ama kazalı gibi durmuo fotolardan.. cunku genelde şasisini tam oturtamıolar bi falsosu oluyor kazalılarda kaput uzatma yapıolar.. peki arabayı kullanırken ne gibi şeylere dikkat etmem gerekli? mesela baskı balatası nasıl anlartım motorun performansı iimi ufleme yapıomu vs vs:) ilk arabam biraz acemiyim teşekkurler
|
|
![]() |
|
shamed ![]() 1. Vites ![]() ![]() 31 - Mart - 1988 Kayıt Tarihi: 06 Ocak 2010 Konum: EastanBuL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1015 |
http://media.photobucket.com/image/peugeot%20106%20airbag/Dunnerz07/Photo0188.jpg
bu direksiyon die biliyorum ben ama o sölediklerini sen anlayamazsın sağlam bir usta bul git derim
|
|
Bakalım Kim Önce Dönücek |
|
![]() |
|
synı direksiyon ama aslanı nikelaj metal var
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
97 arabada airbagli direksiyon varsa eğer aslan kabartmalı değildir. Değişmiş olmak ihtimali yüksek.
Kapılarını kapatıp kapıların sesini dinle. Arabanın genel hatlarına bak. Kaputu kaldırıp direklerin durumların bak arabayı calıstırıp motorun sesine ve çıkan dumanın rengine bak. iç aksamda bütün parçaların çalıştığından emin ol. Kaporta bölümüne sende az çok bakabilirsin ama motordan pek anlamıyorsan iyi bir motor ustasından yardım almanı tavsiye ederim. |
|
![]() |
|
ali öncü ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1155 |
gokhan bişeyi anlamadım bu kapıları kapat kapıların sesini dinle demissin o ne demek? yani nasıl dinliycez ve nasıl bir sonuç çıkartmalıyız sese göre? |
|
![]() |
|
kerten ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Haziran 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
direksiyon hidroliğinin rengine bak,
direksiyonu tam sağ tam sol hareket halinde yokuş yukarı ve sabit biçimde hareket ettir ve sesleri dinle. arabada sağa sola çekme varmı diye direksiyonu tutarak ve bırakarak incele arabayi ilk calistirdiginda ve stop ederken cik cik diye sesler geliyor mu mutlaka dinle 1. vitesten 2ye gecerken debriyajı biraz sert çek, darbeyi direksiyonda hissedecek misin diye bak.. devri 6000 7000 lere cikart, o sırada paneldeki ışıklara dikkat et sönüklük oluyor mu oluyorsa sarj dinamosunda sorun olabilir.. geri vitese sokmakta güçlük yaşıyorsan baskı balata zayıf olabilir.. trigeri kontrol ettir, bilyalardan ses geliyor mu dinle. arka torsiyonlardan ses geliyor mu diye iyice dinlemeye calis.. yağın seviyesine rengine bak, ve yağı kokla benzin kokusu var mı diye ilk araci calistirirken mutlaka duman rengine bak sogukta.. duman atiyorsa segmanlar zayiflamis demektir.. simdilik aklima gelenler bunlar.. |
|
![]() |
|
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
kaputu açtıgında çamurluk kaput vidalarına bak degişp degişmedigini anlayabilirsin zaten peugeot işareti olur kapı direklerine bak motorun durumu için ustaya götürüebilrsin bazı dyno vs yerler var oralar da expertiz yapıyolar oralarada götürebilirsin benim bildigim dirksiyonda amblem kabartma degil o modellerde
|
|
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
Kapıları yavasca kapat, kapısı değişen ve kaportası sonrada düzeltilmiş arabalarda kapanmaz kapılar düşüktür sesleri dinle patatesse kendini belli eder zaten. Dahada konusmum bosver cok kişi araba alırken komple şüpheli bakıcak ![]() |
|
![]() |
|
ali öncü ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1155 |
teşekkür ederim çok önemli bilgiler, öğrenmek lazım ayrıca dahasıda varsa ustalarımızdan yardımları bekliyoruz |
|
![]() |
|
Aytaç ![]() 2. Vites ![]() ![]() GTI Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 444 |
ufak tefek kazalar normaldir..saselere cok iyi baktır ben arkadasıma 106 gti bakmaya gittimde sase numarası yoktu apar topar arabama binip gitmistik dikkat et boyle islere..motoru cok iyi bir ustaya baktırmanı tavsiye ederim.106 bu zorlanmamıs zordur..sende bilirsin arka torsiyon peugeotlarda problemdir dikkat et yani 106 alıyosun herseyine dort dortluk baktırmanı tavsiye ederim.gun ısıngında bak gece sakın gitme araba bakmaya bence pazartesi bekle acele etme ustanı al oyle git derim..hurmetler..... |
|
![]() |
|
bilgiler için tesekkurler.
bugun bulusmada sahibi bizi ekti vazgeçtim o modelden.. 98 model klimasız sunroofsuz xs lere 8 falan istiyorlar 7 milyarım var diretiyimmi ne önerirsiniz? 1.4 almak istemiyorum gitmiyor hiç ucuz ilanlarda kapıldı cnm sıkkın
|
|
![]() |
|
yusufcilgin ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ağustos 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 161 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yusufcilgin
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadasım öncelikle hayırlısı olsun ama ben xs önermem yani kasa falan ii degil evet quık den ii gider ama cokda bi farkı olmaz düşüncesindeyim.. araç alırkende bence öncelikle arac kullanırken cok ses varsa arac içinde biraz düşün yani 106 larda özellikle bu cok oluyo kazalısı en cok satılan ve satıla bilen araba 106 modelidir eger aracın içinde cok gürültü patırtı gıcırdamalar vs gibi sesler varsa cok ii arastır cünkü bu tarz olanlar genelde cok kazalı oluyo..
|
|
![]() |
|
FTH ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Eylül 2009 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1948 |
Araba ölü olacağına quik tavsiyemdir eğer ucmak istiyorsan Tercihin GTI olmalı 2 sene GTI kullandım şuan quik kulanıyorum...
|
|
106 Quiksilver 2000
206 Quiksilver (KUPON) 2005 207 Millesim 2009 207 GT 2009 VW Scirocco white ed. 2017 206 CC SİYAH 2003 206 CC GRİ 2004 |
|
![]() |
|
CIHANGIR_DONMEZ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2008 Konum: İSTANBLUE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 519 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CIHANGIR_DONMEZ
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
BU saatten sora temız ve hatasız 106 bulmak colde kutup ayısını aramaya benzer kanımca bır kusur sene 98 xs kullanıp toplamda 30 bın km yapmıs bırı olarak xs tavsıye etmem dodıksız 106 olmuo kanımca yuyuru saglam ama artık 2000 den asagı 106 bakmayın ama quıkc olur ama gtı sıze bır tavsıye ucuz ılanlara kapılıp aldanmayın bazı seylerın bır bedelı vardır her zaman
|
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
7000 + alım satım + sigorta + isteğe bağlı kasko + mutlaka yağ, yağ filt. hava filt. buji vs. periyodik bakım bunları göz önüne al bence.... Temiz araç satanda çok az bu devirde.... 106 dan soğuma sonra...
|
|
![]() |
|
haftalardır 106 quiksilver arıyorum,temizi yok denecek kadar az gerçekten
![]() |
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
![]() |
|
Aytaç ![]() 2. Vites ![]() ![]() GTI Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 444 |
7liraya isin cok zor
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |