![]() |
|
ONLİNE OTOMOBİL TAMİRİ |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
rifatseker ![]() 3. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1981 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2009 Konum: ADANA-ÇUKUROVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2010 Saat 22:42 |
ONLİNE OTOMOBİL TAMİRİ, IBM VE PEUGEOT, İNTERNET ÜZERİNDEN OTOMOBİLLERİN SORUNUNU BELİRLEYEBİLEN VE ÇÖZÜM ÖNEREN BİR SİSTEM GELİŞTİRDİ. ![]() ![]() Online otomobil tamiri IBM ve Peugeot, internet üzerinden otomobillerin sorununu belirleyebilen ve çözüm öneren bir sistem geliştirdi. Tarafların üretimi için anlaşmaya vardığı online teşhis sistemi, otomobil mekanikerlerinin arızaları daha çabuk tamir etmesi, hatta sorunları çıkmadan önlemesini sağlıyor. E-teşhis (e-diagnostics) adı verilen sistem, servisteki teknisyenin otomobilin bilgisayarını telefon hattı üzerinden merkezi bilgisayara bağlamasıyla devreye giriyor. Sistem devreye girince arabanın nesi olduğunu belirleyerek, tamir için yapılması gerekenleri adım adım monitöre aktarıyor.E-teşhis, IBM in daha önce geliştirmiş olduğu tele-assistance ın (teknisyenlerin yardım için mühendislere bağlanabildiği sistem) geliştirilmiş hali olarak nitelendiriliyor. Yeni versiyonda teknisyenler öncelikle merkezi bilgisayardaki bilgilere yönlendiriliyor, eğer bu yeterli olmazsa merkezdeki mühendislerden yardım almak da mümkün.Geçen yazdan bu yana sistemi deneyen Peugeot, e-teşhisi Temmuz ayından itibaren Avrupa daki servis merkezlerinde kullanmayı planlıyor. |
|
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)
Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4 |
|
![]() |
|
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
iyi bişey bizim burdaki ustalar hala arıza okuyamıyolar hiç degilse bilgisayar söylüyomuş şöyle yap böyle diye
![]() |
|
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|
![]() |
|
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
iyiymiş yaw ... teşekkürler ...
|
|
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
|
![]() |
|
ErkanKurnaz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2009 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 453 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ErkanKurnaz
![]() ![]() ![]() ![]() |
walla süper ,benim bildiğim bmw lerde benzer bi sistem var
|
|
Erkan KURNAZ
1982/ERZURUM 0 RH + NİLÜFER/BURSA |
|
![]() |
|
TOLGA ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Temmuz 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1093 |
hadi hayırlısı,
kullanmak kısmet olmaz umarım :))
|
|
KADIN DEDİĞİN,
İSTANBUL GİBİ OLMALI, FETHİ ZOR, SAHİBİ TEK... |
|
![]() |
|
kocvizyon ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kocvizyon
![]() ![]() ![]() ![]() |
iyi çok güzel pejo yada bu yakışır
|
|
peugeot 307
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |