![]() |
|
ilk kalkışta arkadan gelen gırç sesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2010 Saat 16:31 |
Arabam peugeot 206 xline otomatik.Garaj arabasıdır.Bir kaç gündür garajdan çıkarken sırasıyla frene basıp çalıştırıyorum.Ayağımı frenden kaldırmadan R ye atıyorum vitesi,sonrasında ise el frenini indiriyorum.Bu ana kadar herhangi bir problem yokken ayağımı frenden tam çektiğimde araba harekete geçiyor fakat arkadan garç diye bir ses geliyor.Yalnız bu sadece ilk çalıştırmada oluyor.İlk hareketten sonra kontağı kapatıp tekrar çalıştırırsam böyle bir problem gözükmüyor.(sesin nereden geldiğine tam emin değilim fakat arkadan geldiğinin düşünmemin sebebi sanki araba freni saldıktan sonra arka tekerleklerden biri daha sonra yere iniyor ve ben freni bıraktıktan sonra zorladığım için garç sesi geliyor diye düşünmem.)Bu durumda problem ne ile ilgili olabilir. El freni mi yoksa normal fren balatalarında mı bir sorun mevcut.
Not : bu problem garajı yaklaşık 20-25 cm civarı su bastıktan sonra ortaya çıktı.Acaba aracın balatalarında bir paslanma vs mevcut olabilir mi?
Düşüncelerinizi bekliyorum.Servise götürmeyi düşündüm.Buradan aldığım görüşlerden sonra servise de gideceğim fakat çekincem bu problem ilk kalkışta olduğu için serviste ilgili elemanın önünde ortaya çıkmayacak olması.Bunun için ilk sizlerin tahminlerini duymak istedim.En azından arızayı bulurken yardımcı olur niyetiyle.Teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
fren balatalarının ıslanmasından ve garaj arabası oldugu için bu ses gelebilir gelen ses balatalardan geliyor
|
|
![]() |
|
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
tanışma topic i açıp kendinizi tanıtmanız iyi olur
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
anladığım kadarıyla ıslanmadan kaynaklı balata yapışması gibi bir durum söz konusu olabileceğini düşünüyosunuz.Bu durumda bunun bir arıza olmama durumuda söz konusu olabilir bir süre daha beklemekte fayda var o zaman.Ayrıca tanışma bölümünde tanıtıcı bi konu açtım teşekkürler
|
|
![]() |
|
ErolSen ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2009 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 247 |
aynı araçtan bende de var bu ses bazen benim araçtan da geliyor.el
frenini indirip hareke geçerken garç ediyo ben amortisörlerden
geldiğini düşünüyorum. çünkü özellikle araç düz yolda park
edilmediğinde rampa yukarı yada aşağı park ettiğimde oluyo. zaten el
frenini çekip freni bırakınca benim aracın arkası hafif oturma yada
kalkma yapıyo hissediyorum arkanın çöktüğün yada kalktığını önemli
olmadığını düşünüyorum. arıza olmasa gerek
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |