![]() |
|
Mazot Filtresi, Yağ değişim Vs. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2009 Saat 13:34 |
|||
Arkadaslar selamlar,
1-Mazot filtresi kaçbinde bir değişecek. Usta mazotu temiz yerden aldığın sürece sık değişen bir parça değil dedi. Yinede değiştirmeliyim. Aracın performansına etki edermi. 2- Yağ 10/40 Elf koyduk. 5/30 mu konacak diye tereddüte düştük. Sizce en uygun Yağ markası nedir. Kaça Kaç olacak. 3- Eski aracımdan çıkma ses sistemim var. Araca ses sistemi takınca herhangibir elektronik arıza cıkarırmı. Amfinin çok akım çektiğini düşünürsek ne gibi bir önlem alabiliriz. 4- Triger seti için herkes farklı görüş vermiş. Yetkili servis Kaç binde değiştiriyor. Cevaplarınız için teşekkür ederim ARAÇ 307 PRe.HDİ 110BG 2006 MOdel. |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ses sıstemıyle ılgılı yorum yapablırım :)
evet dogru amfı cok akım cekıyor benım eskı akumu bosaltıp duruyordu :) yenı aku aldım + kablosunu suan takmıyorum KAPASATÖR aldıktans onra takacagım aku ve amfı arasınd akı gucu dengelıyor bu kapasator dedıgımzı cıhaz akuye yukelnme olmuyor tupun ıcınde kapasator bırıktırıyor ;) ıyı bır ıscılık ıle sonuc guzel olacaktır |
||||
![]() |
||||
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Mazot filtresi için ideali 20.000 de birdir. Ama peugeotların filtreleri biraz daha komplike bu yüzden kullandığınız mazotun durumuna göre 30.000 de bir değiştirebilirsiniz. Doğru yağ kullanmışsınız.
Ses sisteminin tetikleme kısmı devamlı elektrik çektiği için akünün bitmesine sebebiyet verebilir. Ama en az 1-2 haftada bir aracınızı çalıştırıyorsanız sorun teşkil etmez.
80.000 de trigerin değiştirilmesi uygun olur.
|
||||
![]() |
||||
ErkanKurnaz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2009 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 453 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ErkanKurnaz
|||
sevgili kardeşim aracın hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin
Ayrıca kendi deneyimlerimden nacizane cevap vereyim
1.ben arabamı alır almaz değiştirdim.benim usta haşim abinin dediği gibi 2 yağ değişiminde bir değiştirelim dedi. Performans kısmını bilmem ama içinde su kalmışsa başına dert açar.
2. yağ olarak castrol 5/40 edge koydum yağ değiştirir değiştirmez sesi farkeder herkese öneririm biraz pahalı ama:)
3. bu kısımdan çok anlamıyorum:))
4. triger seti 90.0000 de değişiyor diye biliyorum ama ben kimseye güvenmediğim için arabamı aldığım ay tüm kayış takımlarını ( triger, alternatör kayışı, gergi bilyaları vs.) değiştirdim. biraz pahalıya patlar ama kafan rahat olur. keza triger koparsa çıkan fatura biraz üzücü oluyor.
|
||||
Erkan KURNAZ
1982/ERZURUM 0 RH + NİLÜFER/BURSA |
||||
![]() |
||||
|||
Herkese cevapları için öncelikle teşekkür ederim
Zaten genelde hareket halinde dinlerim. Bitince Beyin olarak tabir edilen ECU ya zarar verirmiyiz. Kısadevrede bozacağımız kesin de. başıma geldi.
Bu kapasitör pahalımıdır.
Teşekkür ederim kardeşim Herkesden uzak dursun
dert derken yolda kalmak gibimi. pahalı masraf vs. mi. suyu tahliye etmiyormu biriktiriyor. ne gibi arıza verir biriktiğini nasıl anlarım. |
||||
![]() |
||||
|||
kpasator 120-150 tl arası degısıyor . çogu ses sıstemı kullanıcısı kullanıyor
|
||||
![]() |
||||
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
|||
aracin hayirli olsun
307 lerde iki ayri 110 bg lik motor kullaniliyor burlarda 2 litre ve 1.6 16 v olanlari var 1.6 ise benim 206 ile ayni motor var mazot filtresini burda servisi 80.000 de degistirilmesini oneriyor ben 100.000 de degistirdim yag olarak 5/40 yaziyor kullanim klavuzunda triger seti icin herkez farkli bisey soyluyor ama pugeot 160.000 kmye kadar garanti veriyor bu olayla ilgili soyle bir anim var turkiyede ford parcacisi ford fiestanin tdci nin (1.4 hdi) triger kayisinin 50.000 de degistigini soyleyerek bana bi takimi kaptirdi arac 110 bine geldi burda bi tamirciye gittim tirgel kayisini ve bilyeleri falan degistirmek istedigimi soyledim aracin kac bin km de oldugunu sordular soyledim baktilar pc den ve 250.000 km ve 10 yil fabrika garantisi oldugunu soylediler yanlislik olmasindiye servisi aradik ayni seyi tekrarladilar yag degisiminide 20.000 de bi yapiyorum kullanim kilavuzunda oyle yaziyor sen en iyisi bi geciste servise sor derim ![]() |
||||
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
|||
bu arada 80.000 de fap filtresi degisiyor katalizorun altinda olan bi filtre degirtirmezsen 100.000 de ariza veriyor icinde ozel bi sivisi olluyormus o bitiyor yani yenisi burda 300€
![]() |
||||
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
|||
Dün Peugeot Müşteri Hizmetlerine Mail atmıştım. Bugün aradılar ve Aracım için Triger kayışı ilk değişimi 180.000 KM dediler.
|
||||
![]() |
||||
Doktor ![]() 2. Vites ![]() ![]() DOKTOR Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2009 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
|||
Ben de 2004 307 sahibiyim, satın aldığımda servisten baktırdım. Servisteki eleman yakın arkadaşım; 75.000 de trigerin değiştiğini ve 10 yıl boyunca bir daha değişmeme gerek olmadığını söyledi.
Mazot filtresini sık sık değişmeye de gerek olmadığını belirtti. Ancak aracım 87.000 kmdeydi ve 90.000 km olunca değişmek gerektiğini söyleyince yapmışken değiştirilmesine karar verdik. Forumumuzdaki teknik ekip kadar bilemem elbet ama başımdan geçtiği kadarıyla katkıda bulunmak için yazmış bulundum :)
|
||||
Doktorlar da modifiye sever... :)
|
||||
![]() |
||||
|||
herkes farklı bir KM veriyor ama en doğrusu bence KM bakmaksızın 5 yılda değiştirmek. Servislerin kar amaçlı da erken değiştirme yapabileceği aklıma geliyor. Peuget Türkiye 180.000 de değişecek demez yoksa.
|
||||
![]() |
||||
lamazibici06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Eylül 2016 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı lamazibici06
|||
her 15 binde bir değiştirilebilir
|
||||
emre özer
|
||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |