![]() |
|
ÖTV indirimi sona erecekse, yeni tedbir alınmalı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11677 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2009 Saat 14:17 |
![]() Peugeot Genel Müdürü Vieux açıklamalarda bulundu. Peugeot Otomotiv A.Ş Genel Müdürü Jean-Pierre Vieux, ÖTV indiriminin sona ermesinin ardından sektörde istikrar sağlanması için başka önlemler alınmasının gerekli olabileceğini belirterek, ''Ama sanıyorum hükümet çevreleri bütün bunları düşünüyordur'' dedi. Vieux, Türk otomotiv sektörü ve Peugeot'un performansına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Peugeot'un pazar payını yüzde 4'lerden yüzde 6,2'lere çıkardığını belirterek, bu başarıda ürünlerini Türk tüketicisinin ihtiyaçlarına göre adapte etmelerinin önemli payı olduğunu anlattı. Müşteri beklentileri doğrultusunda, daha agresif fiyatlar konusunda daha saldırgan bir politika izlemeye başladıklarını dile getiren Vieux, ''Bütün bunları yaparken Türk tüketicisine bir mesaj verdiğimizi düşünüyorum. Biz bunları Türkiye'ye güvendiğimizi göstermek için gerçekleştirdik. Dolayısıyla müşterinin markaya güven duymasını sağladık'' dedi. Peugeot'un Türkiye'de belli bir bilinirliği olduğunu, bunu tüketici nezdinde güvene çevirdiklerini anlatan Vieux, ''Biz krize rağmen Türkiye'ye inanıyoruz ve tüm etkinliklerimizi sürdürmeye kararlıyız'' dedi. ''BELKİ DE BAŞKA TEDBİRLER GEREKECEK...'' Jean-Pierre Vieux, sektörün, geçen yılın ortalarından itibaren zor dönemler geçirdiğini, satışların krizin etkisiyle önemli oranda daraldığını anımsattı. ÖTV desteğiyle sektörde yaşanan canlanmaya işaret eden Vieux, şunları kaydetti: ''Bizim sektörümüz, istikrar ve zaman gerektiren bir sektör. Bir otomobili fabrikaya sipariş ettiğiniz andan itibaren arabanın anahtarını müşteriye teslim etmeniz 4 aylık süreci kapsıyor. Stoklar krizle birlikte şişmişti. Şimdi bu stoklar yavaş yavaş eritiliyor. Bundan sonra gerek Türkiye'deki, gerek Avrupa'daki fabrikalar üretime yeniden başlayacak. Mayıs ayı için fabrikalar büyük sipariş almış durumdalar. Hükümetin bu tedbiri uzatmak istememesini anlayışla karşılıyorum. ÖTV indirimi sona ermesiyle, mayıs ayından itibaren fabrikaların frenlemesi gerekecek. Dolasıyla bu üç aylık sürenin sonunda gerek üretimde, gerekse dağıtımda belli bir istikrar gerekiyor. ÖTV indirimi sona erecekse ondan sonra istikrarın sağlanması adına belki de başka tedbirlerin alınması gerekli olacaktır. Ama sanıyorum hükümet çevreleri bütün bunları düşünüyordur.'' -''SEKTÖRDE, ÜZERİNDE BULUNDUĞUMUZ DALI KESMEK DURUMUNDA OLMAYIZ''- Jean-Pierre Vieux, ÖTV indirimin ardından nisan ayı itibariyle yapılan zamlar konusunda ise panik ortamı yaratmamak gerektiğini söyledi. Geçen yıldan bu yana avronun Türk lirası karşısında yüzde 26 oranında değer kazandığını söyleyen Vieux, yıllık enflasyon artışının ise yaklaşık yüzde 10 düzeyinde olduğunu hatırlattı. Otomotivde maliyetlerin yüzde 40'lara yakın artış gösterdiğini ifade eden Vieux, ''Maliyetlerin yüzde 40 arttığı bir ortamda yapılan zamlar bunun 10'da 1'i... Burada 3 oyuncu var; hükümet, otomobil üreticileri ve müşteriler. Bütün bu uygulamalar sonunda hiçbirinin kaybetmemesi gerekir. Hatta herkesin kazançlı olması gerekir'' diye konuştu. Markaların otomobil satmaya devam etmeleri gerektiğini, müşterilerin de kendileri için cazip fırsatları kollayacaklarını dile getiren Vieux, şöyle devam etti: ''Ben burada her oyuncuya güveniyorum. Herkes sektörde profesyonelce davrandığı takdirde, sektörde, üzerinde bulunduğumuz dalı kesmek durumunda olmayız. Ama çok uç bir durumdan yola çıktık. Bu kriz ortamında kredi bulmak güçtü, üreticilerin yüksek stokları vardı, stok finansmanı yüksekti. Bu zor dönemde bir denge noktasının bulunması gerekiyordu. Şu anda bu denge bulunmuş gibi görünüyor.'' |
|
![]() |
|
mod55 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Paylaşım için teşekkürler Gökhan abi :) . |
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
Çözüm ;
106 gtı, 306 gtı üretimine geçsinler piyasa canlansın :)
|
|
![]() |
|
megAkrep07 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2009 Konum: Kyrenia Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı megAkrep07
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
ötv tekrar gelsin de satalım şu arabayı yok paraya gidecek..
satalım şu 206 hdi alalım 106 gti
|
|
07 KM 262 <206>
|
|
![]() |
|
nakrevip ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 28 Ağustos 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Benim son zamanlarda canımı sıkan bir konu aslında 1 konuyu sizinle paylaşmak istiyorum müsadenizle : babama sıfır km 407 1.6 hdı executıve model araba almak için peugeot çamlıca şubesine gittik ötv kampanyasının 1 inci haftası neyse girdik içeri şovrumda siyah 1 407 var+sunrooff +xenon fiyatı 48000 kusur dedıler sunrofsuz model ıstıyordu babam fıyatta bıraz tuzlu geldı dedık başka aracınız varmı ekstra ıstemyoruz verilen cevap - şu anda stoklarımızdakı bütün araçlar bitti buda tek kaldı elimizde ama eğer isterseniz yeni araçlar gelicek onumuzdekı hafta ordan verebılrız ama zamlı fıyatlar olucak:):) uzun uğraş sonucu karar verdik dedik zamlı alıcagımıza o parayı aksesuara veririz ok dedik bizde 2004 vw bora confortlıne var bunu verelim üzerine nakit olarak ödemek istiyoruz( bu arda aracta boya yok ve 70 bın km de ) tamam dediler ikinci ele bakan 1 kişi geldi aracı inceledi 1-2 yeri aradı aracınızı 17 bınlıraya alırız dediler..........:) sonra zate filim koptu bizim pederde nasıl çıktığımızı bilmiyorum bayiden.
Şimdi soruyorum size ötv indirimi adı altında yapılan peşkeş çevrenizden kaç kişiye yaradı? bu stoklar bu kadar çoktuda nasıl 1 haftada halkımız bu stoklar eritti? Bazı firmalar (doğuş) el altından iki kere zam yapıp araç satmaya çalışırken bunları denetleyen 1 kurum yokmuyudu merak ediyorum. Olan yine bize oluyor ikinci el araçlarımızı satmaya çalışırken çakallar etrafımızı sarıp yok krız var yok ötv ındırımı yapmıyomusun deyip sinir bozucu, ticaret ahlakından uzak , bir yaklaşımla kurnazlık yapmaya çalışıp nerdeyse bedavaya araç almaya çalışıyolar. Allaha havale etmekten başka ne yapabılrsınkı
|
|
![]() |
|
megAkrep07 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2009 Konum: Kyrenia Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı megAkrep07
aynen kardeşim tamam elbet aldığımız fiyata satamayız ama öyle fiyatlar veriyrlar ki katil olmamak elde değil |
|
07 KM 262 <206>
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
ali abi sen bna alma dıordun 106 nldu şimdi senmı almaya karar verdın yksa ;))
|
|
![]() |
|
OnurGTI ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mart 2008 Konum: Merter Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
Harfi harfine katılıyorum.. ![]() |
|
![]() |
|
apopeugeot ![]() 1. Vites ![]() ![]() 04 - Ekim - 1988 Kayıt Tarihi: 21 Haziran 2008 Konum: İST/ÇAĞLAYAN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 45 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı apopeugeot
ötv ye inanmayın galerilere gidiyorsun araba yok diyorlar aracı almak için senden peşinat alıyorlar. Araç yurt dışından gelene kadar zam gelirsede farkı almak için kağıt imzalatıyorlar. Diyelim 40 bin verip sıfır alacağına hiç beklemeyip piyasada 2. el çok kıyak arabalar var sıfır dan ettiğin zarar kadarda zarar etmezsin ...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |