![]() |
|
Hava filtresi hortumu yırtık |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Babafarabi ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Aralık 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Babafarabi
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2023 Saat 23:27 |
Arkadaşlar boğaz kelebeğine gelen hortum dip taraftan yırtılmış araç 206gti hortumu yapıştırdım fakat yine de dibinden ufak delik yer var ordan hava alıyor ama ordan alınan hava sorun olmaz diye düşünüyorum çünkü hava aldığı yerden önce hortum üzerine bir sensör yok havayı ölçen sensörler yırtık olan yerden sonra boğaz kelebeği üzerinde sorum şu araç kendi kendine gaz veriyor gaza basmasam da sanki ufaktan basıyormuşum gibi bir durum var aracın başka bir yerden daha hava aldığını düşünüyorum sizce doğru mantık bu mudur yoksa delik olan hortumdan gelen hava etkiler mi konu hakkında bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi görüşlerinizi bekliyorum iyi günler
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3070 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Boğaz kelebeğinden önce olan delik/yırtık rölanti sorunu yaratmaz. Fakat içeri alınan hava filtreden geçmediği için tozlu ve kirli havayı motor içine alır. Bu da ileriye dönük motor için istenmeyen durumdur. Ayrıca boğaz kelebeğinin ve rölanti motorunun daha erken kirlenmesine neden olur.
Başka hava alan yerleri bulmak istiyorsanız bir su şişesine deterjanlı su koyup kapağını delip araç çalışırken benzin ve lpg enjektör diplerine egzoz boğazının olduğu diplere sıkın. Aracın ani motor sesi değişikliklerini dinleyin. Kaçağı bulursunuz. Sanayideki ustaların %90 ı bu yöntemle buluyor.
|
|
![]() |
|
Babafarabi ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Aralık 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Babafarabi
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam teşekkürler deterjanlı su işini yapacağım bakalım buluruz İnşallah
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |