|
Otomatik Şanzıman |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Mhmttn38
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2023 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2023 Saat 15:30 |
Merhabalar,
Aracım 2005 model Peugeot 407 2.0 benzin otomatik excutive premium modeli. Araç 270 bin km de. Aracım kullanırken vites geçişinde yarım debriyaj yapmışım gibi devir yükseliyor ve vitese geçerken vuruntu yapıp prnd arızası veriyor. Bir kaç şanzımanı gezdim ve şanzıman inip revize olacak diyorlar Bu hatayı genelde yapıyor ama her zaman yapmıyor. Stop edip tekrar çalıştırınca sorun düzeliyor Sanki sorun çözümü şanzıman inmeden düzelecek gibi ama bilmiyorum Daha önce başına gelen varsa yardımcı olabilir mi. Lütfen
|
|
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hocam basınç arızası var. Hata koduna bakmak gerekiyor. Selenoid arızası da olabilir revizyon da isteyebilir. Bu şekilde zorlarsanız aşınan balatalar filtreyi tıkar ve araç hiç yürümez.
|
|
Mhmttn38
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2023 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arıza bakıldığında debriyaj ayırma arızası görünüyor. Başka arıza kodu çıkmadı
|
|
Redstorm
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Mart 2023 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhabalar, Sorunu halledebildiniz mi acaba? Aynı sorun benim 2006 2.0 benzinlide de var.
|
|
Mhmttn38
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Malesef halledemedim.
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bu tip sorunlar kaynağının bir çok sebebi olabilir. şanzuman indirmek ustalarınmız en sevdikleri iş zaten doğru dürüst kontrol etmeden incelemeden kısacası uğraşmak istemezler. bezende tip sorunların kaynağı akü bile olabiliyor. şarj dinamsı konjektör arızası voltaj dengesizliği fren müşürü siğortalarda ve soketlerde oksitlenme yıranmış gelişi güzel bantlanmış kablolar bile sorun çıkarabilir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |