![]() |
|
Yağ basıncı uyarısı 1 yıldır |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Levent kaya ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2022 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Levent kaya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2022 Saat 17:10 |
Aracın peugeot 308 2013 1.6 hd dizel geçen sene 24 10 2021 araç bakımını yaptırdım sıkıntısı yoktu eve bıraktım 1 gün sonra aracında dur yağ basıncı problemi uyarısı görüldü bakım yaptırdıgım yere gittim durumu anlattım yağ müşüründen olabilir dediler yada taktıgımız yağ filtresi orijinal olmayabilir dediler öyle bindim araca ara ara yağ basıncı uyarısı geldi havalar soğuduktan sonra5 6 ay hiç o uyarı gelmedi havalar ısınmaya başlayınca yeniden başladı uyarı bakımını yapınca düzelir zannettim bakımını yaptırdım 2 3 sefer gene yağ filtresinin takturdım orijinal aynı uyarıyı veriyor yağ basıncı problemi arabada motorda herhangi bir seste yok degişik lık yağda eksilme yok tamirci arkadaşım sogutucuyu yağ pompasını karteri 3 ünüde değiştirelim diyor problemi bilmiyor buda maliyetli arada kaldım sorunu çözmemde yada fikri olan bilgisi olan yazarda sevinirim teşekkürler
|
|
![]() |
|
dr.sergio ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2021 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 23 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dr.sergio
![]() ![]() ![]() ![]() |
Uyarıyı ne zaman alıyordunuz? Keskin dönüşlerde karteldeki yağ bir tarafa yığılabilir. Bu durumda yağ pompası yeterli yağı çekemezse basınç uyarısı verebilir. Ben de en çok yağ ve yağ bakımından çekiyorum. Hızlı ve agresif sürüş sonrası seviye okuma hataları alıyorum (Oil --) Yine de yağ pompasını baktırmanız yeterli olacaktır sanırım. Kartere darbe gelmediyse, şekilsel bir bozukluğu yoksa değiştirmenizin bir gereği yok bence. Belki çıkartılıp, temizletilip yerine takılabilir. Zaman zaman aşınmadan kaynaklı demir tozları filtreyi vs. tıkayabilir eğer kartelde mıknatıs yoksa.
|
|
![]() |
|
Levent kaya ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2022 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Levent kaya
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arabayı ilk çalıştırdıgımda alıyorum ilk çalıştırmaları da yazın sıcak havalarda yapıyor bunu 1 yıldır soğuk havalarda 6 ay hiç yapmadı
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |