![]() |
|
ESP/ASR ve Motor Arızası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
murat5561k ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2022 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı murat5561k
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2022 Saat 11:58 |
Merhaba arkadaşlar. 2011 model Peugeot 508 aracımda yakıt bitmeye yakın olduğunda bir sorun yaşıyorum. Motor, esp/asr arızası veriyor ve gaz yemiyor 2000 devri geçmiyor. Aracı ilk aldığımda ilk binmemde bu arızayı yaşadım, yakıt attım ve o şekilde sürmeye devam edip kapıya çektim. Bir süre sonra çalıştırıp sürdüğümde 500metre mesafe gittikten sonra kendi kendine düzeldi. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra tekrar aynı arızayı verdi. Dün yine yakıt bitmeye yakındı araca yakıt attım stop ettim. Akşam çalıştırdığımda yine bu arızayı verdi. Alan sahibi de bu arızayı yaşamış fakat bize söylememişti. Onlar da yolda seyir halindeyken hız sabitleyiciyi açtıklarında bu arızayı yaşamış, ateşleme bobinini değiştirmişler düzelmiş. Biz daha önce yaşadığımızda ateşleme bobini yine değişti ve arıza düzelmişti. Şimdi yine aynı arızayı yaşıyorum. Aradığım 2 usta da aküden kaynaklanıyor, akü kutup başını çıkartıp 15 dk bekle sonra arabayı çalıştır dedi fakat düzelmedi. Ne yapmalıyım? Servise getirdim enjektörlerin değişmesi gerekiyor diyorlar. Enjektörlerde sorun varsa ben bu arabayı 3 yıldır nasıl bu şekilde kullanabildim? 3 yılda 4. defa bu arızayı veriyor fakat arıza düzeldiğinde araç sıkıntısız bir şekilde yürüyordu yani enjektörlerde sorun olması bana pek mantıklı gelmiyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhabalar hocam.
Öncelikle aracı orjinal yazılım olan bir serviste hata kodlarına baktırın. ek olarak araç sanırım 1.6 thp motor mu. onu sormak isterim.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
murat5561k ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2022 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı murat5561k
![]() ![]() ![]() ![]() |
Araç 1.6hdi motor. Servis ayrıntılı bir şekilde inceledi ve kesin olarak enjektörler değişiyor.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
GEçmiş olsun ne diyelim hemşerim. enjektörler durumları tamir olmayacak kadar çok mu kötüymüş. ucuz bir şeyde degilki dizel enjektörler.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı murat5561k
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bilemiyorum artık 14bin tl hesap çıkardılar.
|
|
![]() |
|
valla kasap bir ustaya denk gelmiş geldi hemşerim. ne diyeyim enjektörlerin söküp kontrol edilmesi lazımdı. eğer yinede sıfır takılırsa kesinlikle eski enjektörleri bırakmayın ustaya.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |