![]() |
|
206 rölanti dalgalanması,vites geçişinde stop etme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
karakayaonurr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Nisan 2022 Konum: İstanbul And. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı karakayaonurr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2022 Saat 12:19 |
Selamlar,
İlk arabam olarak 2006 model 206 123.000km 1.4 benzinli alarak, aranıza katılmış bulunuyorum :) İlk aldığımda arabada sola çekme vardı, rotçuya götürdüm; düzelttirdim, şuan pek sorun kalmadı bu konuda. Aldığımdan beri araç rölantide minik minik dalgalanma yapıyor, çekişte veya hararette herhangi bir sorun yaşamadım fakat çok nadir de olsa vites değiştirmek için debriyaja bastığımda stop ediyor (4'ten 3'e veya 1'den 2'ye geçişlerde yaşadım, hız veya vites numarası farketmeksizin), ayağımı çektiğimde vurdurmuş olur diye durup öyle çalıştırıyorum fakat yüksek hızlarda tekrar ederse fren şişmesi olur diye ürkmeye başladım. Aracı 2.el aldıktan sonra ne olur ne olmaz mantığıyla "PEUGEOT 206 (2006-2012) 1,4 Benzinli Ağır Bakım Seti (ORJİNAL) Tüm Filtreler Motor Yağı Triger Seti Devirdaim Alternatör Kayış ve Rulmanı tk.buji Antifiriz Cam Suyu (ORJİNAL)" setinden alıp dün ustaya taktırdım ki kafam rahat bineyim. Ustaya durumu anlatıp, maf'ı temizlemesini de rica ettim. Bakımdan sonra araba motoru rölantide anormal titremeye başladı... Bunun sebebi yeni takılan kayışlar, bujiler falandır diye düşünüp biraz kullandıkça düzelir diye geri gitmedim henüz ama 1 haftada düzelmezse gideceğim, gün içerisinde pek yol yapmıyorum çünkü. Bir de son olarak, dün yolda 80km hızla giderken birkaç saniyeliğine km saati 0'a düştü, devir saati ve çekişte bir problem olmasa da panikledim, tam sağa yanaşacakken düzeldi. Sıfır bir araç almadığımın ve 16 yaşında olduğundan tamamiyle sorunsuz yaptıramayacağımın farkındayım ama biraz da ilk ve yeni olmasının hevesiyle sürekli araba ile ilgili pimpirik yapıp araştırmaya başladım. Bu konularla alakalı forumda birkaç başlık okudum fakat ilgili görsel linkleri kaybolmuş, tarih olarak eski olduğundan belirtilen ürün fiyatları falan değişmiş. Hem güncel olması adına hem de yaşadığım sorunları belirterek, daha önce yaşamış olanların tecrübelerinden veya fikri olanların önerilerinden faydalanmak adına konuyu açmak istedim. Öneri & Görüş & Tavsiyeleriniz var ise bekliyorum.
Teşekkürler... Düzenleyen karakayaonurr - 12 Nisan 2022 Saat 23:56 |
|
![]() |
|
Brcbyrktr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2017 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 227 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Brcbyrktr
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hayırlısı olsun. Kazasız belasız binmen dileğiyle onu kardeşim. Bir karışıklık olabilirmi? 1.4 hdi dizel araçtır (benimkisi mesela) benzinli yazmışsın sorununda. Dizel araca benzinli araç malzemesi kullanılması sıkıntı çıkarabilir diye düşünüyorum.yada ben yanlış anladım.
|
|
iliğimi sömürdü bu araba!
|
|
![]() |
|
karakayaonurr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Nisan 2022 Konum: İstanbul And. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı karakayaonurr
![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim.
Haklısın benim hatam, düzelteyim hemen… 206 X-design 1.4 benzinli araç. Dün saniyelik olarak gittiğini belirtmiştim, bugün km saati 10kmde takılı kaldı; akü kutup başını söktüğümde düzeliyor, aküyü bağlayıp elektrik gelince tekrar 10km ye çıkıp kalıyor. Nasıl bir ustaysa, sağlam arabaya bakım yaptırayım dedim, her gün bir şey patlıyor oldu 🙄 Yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum
Düzenleyen karakayaonurr - 12 Nisan 2022 Saat 23:58 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |