![]() |
|
V Kayışı Aşırı ısınması ve Kopması |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
antipollution ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2021 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı antipollution
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2022 Saat 12:40 |
Arkadaşlar geçen yıl V kayışımda ses vardı, ihmal etmiştim ve ağustos ayında uzun yolda koparmıştı araç, evden uzakta olduğum için mecbur yol kenarında tanımadığım bir ustaya yeni v kayışı taktırmıştım. 2007 modellerde v kayışı gergili olmadığından gerçekten zor takılıyormuş. Yaklaşık 2 saat uğraşla zor takmıştı ve birazda zedelemişti kayışı. Zedeli olmasından dolayı kopacağını bende biliyordum. 1 ay sonra eylül sonu gibi evin önünde tam klimayı açtığım anda yine v kayışı kopmuştu. Kendi ustama giderek bildiğim bir yerden v kayışı alarak taktırdım. Usta klima kompresöründen değil, ondan olsa tek seferde kitler ve bir daha açmazdı demişti. Neyse yeni kayışı taktığından beri kış boyunca klimayı açmadım. İlk defa bugün hava 25 derecelerdeydi klimayı açıyorum. Soğutma da falan sıkıntı yok ama 3. defa tekrar kayışı koparacak diye korkuyorum :) Arabayı stop ettikten sonra V kayışını ellediğimde baya bir sıcak el yakıyor nerdeyse. Aklıma klima kompresörü veya şarj dinamosuyla ilgili bir sorun varda, kayışı fazla ısıtıp ondan dolayı mı koparıyor diye bir düşünce geldi. Ama sizlerde de v kayışı bu denli ısınıyor mu, el yakacak kadar sıcak oluyor mu? Çünkü bu kadar ısı normal değilse bu kayış bence tekrar kopar gibi geliyor bana :)
Düzenleyen antipollution - 01 Nisan 2022 Saat 12:41 |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ısınması normal çünkü takılı olduğu parçalar motora bağlıdır. kopma sebebi takılan kasnaklarda çapak vs. olabilir. buda zamanla kopar klimayı açıp kapatmanızla çok bir sıkıntı olacak durum deil.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |