![]() |
|
206 - Problemimi henüz çözebilen usta çıkmadı :) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ttayhos ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2022 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2022 Saat 06:59 |
Canlar merhaba,
Geçen sene temmuzda ilk 206'mı aldım. (2007-Dizel-Tek Kapı) Hatay'dayım. Kilisten getirdim. Getirene kadar 4,5 litre yağ yaktı. Hiç bakmamışlardı benim titrek mandama. Getirdiğim gibi motoru indirttim. Motoru sıfırladık, kulakları, debriyaj halatı, turboyu, radyatör fanı, aküyü değiştirdik. Klima yok. Cillop gibi oldu. Hangi paket olduğunu bilmiyorum aracımın. Sis farları var. Gelelim asıl sorunuma; Aracım rölantide sorunsuz çalışıyor. (Birkaç kere devir yükseltip geri normale döndü.) Ancak gün içinde kullanımda kendi kendine gaz kesiyor ve gaz veriyor! Vites değişimlerinde gazı köklemişim gibi araç bağırıyor bazen. Genelde gaz kesiyor normal gidişte ama nadirde olsa gaz da veriyor. Geçen Hatay-Adana yapayım, manitayı biraz gezdireyim dedim. İnanır mısınız uzun yolda bu dediklerimi hiç yapmadı. Ne gaz kesti ne gaz verdi. Adana'dan dönene kadar çok mutluydum. Ne var ki iskenderuna girdik, dur kalk yapmaya başladık o zaman yapmaya başladı. (Sanırım bu sorun debriyaj halatı değiştikten sonra oldu, yani bu yüzden oldu demiyorum ama zaman olarak ona denk geliyor.) Sanayi de biz bu sorunu çözemedik canlar, ben ne yapacağımı şaşırdım artık. Böyle kullanamıyorum bu güzel arabayı. Bazen şöyle gezeyim diyorum ama içimden gelmiyor ![]() Ne yapayım, ne edeyim bana bir yardımcı olun lütfen
![]() |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Aracınız hayırlı olsun. sorunuza gelince genelde kendi kendine gaz verme olayı araç bir yerden hava alıyor olabilir. gaz kelebeği adaptasyonu yapılması gerekiyor olabilir. havadebimetrede sorun olabilir. öncelikle birtane balata spreyi al kardeşim gaz kelebeğinin oralara ve hava manifoltun olduğu bölgeye sık bakalım rolantide değişiklik oluyormu.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
KaraKurba ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mart 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KaraKurba
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arıza devam ediyor mu? Şikayeti tam olarak anlayamadım. Bence debriyaj svicinde bir arıza vardır. Yerinden çıkmış da olabilir. Bir de bazen mazot hava yapıyor olabilir.
|
|
![]() |
|
ttayhos ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2022 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
Hocam devam ediyor ne yaptıysak olmuyor, sorun tam olarak şu şekilde;
2 tane problem var: Normal sürüyorsun arabayı, ayağın gazda. sanki ayağını gazdan çekmişsin gibi araba yavaş yavaş yavaşlamaya başlıyor. Bazende ışıklara yaklaşıyorsun diyelim, ayağını gazdan kaldırıp frene basacaksın ya, ayağını kaldırıyorsun ve kendi kendine gaz vermeye devam ediyor birkaç saniye. Mesela birde, bu yavaşlama durumunda, normal sürüşte baktım yavaşlıyor, hemen ayağımı gazdan çekip vites değiştiriyorum (ayağım o sırada debriyajda yani o an araba boşta) öyle bir gaz veriyor ki aniden bağırıyor araba. sanki debriyaja basıp gazı köklemişsin gibi. Vallahi yılan hikayesine döndü ya. Ustalara anlatıyorum, sanki uzaylı gördüm demişim gibi bakıyorlar suratıma.
|
|
![]() |
|
KaraKurba ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mart 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KaraKurba
Sabit gazda giderken yavaşlamasına anlam veremedim ama vites değişimi sırasında devir artışı debriyaj pedal sivici arızasına benziyor. Ben tamirciyim. Benim de 2006 model 206 1.4 hdi feline var. Eskiden beri biliyorum bu arabaları. Biraz inceleme yaparsam yardımcı olabileceğimi düşünüyorum. Hangi ilde yaşıyorsunuz?
Düzenleyen KaraKurba - 01 Nisan 2022 Saat 18:31 |
|
![]() |
|
Hataydayım ustam
|
|
![]() |
|
Freguency ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2015 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Freguency
merhaba,
2004 x line otomatik var bende aynı sorun bendede vardı.Gaz kelebeği potansiyometresini değiştirdim olmadı komple çıkma gaz kelebeği aldım değiştirdim sorun çözüldü.Bir usta bul taksin deneyerek al ben 2 tane denedim ancak 3.de sorun çözüldü.
|
|
![]() |
|
Merhaba, valla dediklerinizi yaptırıp tekrar haber edeceğim arkadaşlar, hepinize teşekkürler
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |