![]() |
|
Baskı balata degisim vites sertlesmesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ayhannizamettin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Haziran 2021 Konum: Tekirdağ çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ayhannizamettin
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2022 Saat 14:53 |
Abiler yaklaşık bir yıl önce 2006 model 307 1.6 HDI station vagon arac aldım.Sin zamanlar vites geçişlerinde ,debriyaj kavramlara ve devirde hızlanma sorunları başladı.Baski balata degisim için tanıdık ustaya başvurdum.Parcacidan şase no ile bakınca haraketli volant baskı balata set alınması gerek dedi ben de aldım.Araci açınca daha önceden sabit volanta çevrildiğini gördük sabit taktik.kalkislarda hafif titreme ve 1.ve 2. Viteslere geçişlerde sıkıntı var.Oncesinde öyle birşey yoktu.Yani sabite çevrildiği için olduğunu düşünmüyorum tabi formdaki ustalarım daha iyi bilir.internetten baktım bazıları debriyaj hidrolik havasının alınması gerek yazmış.Usta bunda hidrolik yağı yok dedi.Debriyaja basarak ön taraftan biraz yağ akıtarak birşeyler denedi kısa süre iyi oldu sonrasında yine aynı.
Ustalarım veya başına gelen anlayan arkadaslar yardımcı olun lütfen.Tekirdag tarafindayim tavsiye edeceğiniz usta var mı?
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhabalar sabite geçilmiş olması fiyat farkından dolayı olmuştur hocam. yaylı volanın özeliliği konfor amaçlıdır araç vites geçişlerinde kavrama titreşimi azaltsın diye. muhtemelen yeni baskı alışana kadar muhtemelen bu sorun devam edebilir. tabi debriyaj merkezlerinde sorun olabilir. bu parça
![]() |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
ayhannizamettin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Haziran 2021 Konum: Tekirdağ çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ayhannizamettin
![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok teşekkür ederim.Biraz bekleyip görelim o zaman
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ayhannizamettin
![]() ![]() ![]() ![]() |
Abicim debriyaj hidrolik yağı var mı ?Ustanın dediği elektrikli olduğu için yağı yok .Debriyaj havası aldi anlamadım.Bilgisi olan abiler yardımcı olun lutfen
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |