![]() |
|
206 otomatik şanzıman sorunu yardım lütfen! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Serhatk92 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 05 Şubat 2021 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Serhatk92
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2021 Saat 17:42 |
Arkadaşlar merhaba. aracımı yeni aldım 1.6 benzinli tüpsüz 206 otomatik şanzıman.
arkadaşlar sorunumu kısaca özetlemek gerekirse, araca bindim çalıştırdım yola cıktım herşey normal vites geçişleri olsun çekiş olsun canavar gibi fakat aradan yarım saat gibi bi süre geçtikten sonra birden vites geçişleri bozuluyor vuruntu başlıyor ve araba 3.500 devirleri görmesine rağmen çekişi felaket düşüyor hatta bayırı cıkmaz duruma geliyor. kontak acıp kapatınca düzeliyor fakat aynı sorun yine tekrar ediyor. araç deli gibi bağrıyor gaza basıyorum lakin gitmiyo çok az çekiyo. bunun sorunu nedir bursada yaşıyorum yardımcı olabilicek olan varmı? çok şey duydum selenoid valf arızası yada şanzıman yağı değişimi gibi revizyonu 1 yıl önce yapılmış eski sahibinde bu arada.
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Iyi akşamlar geçmiş olsun. Anladığım kadarıyla sorun ısınınca gerçekleşiyor. Bu da yağ soğutucusu olma ihtimalini yükseltiyor. Öncelikle bundan emin olmalısınız sadece sıcakken mi sorun oluyor kontrol edin. Genleşme kabını kontrol edin yağlanma var mı kontrol edin.
Aracınız kendisini korumaya aldığı için 3. Vitese sabitiyor. Bu şekilde zorlamayın hemen stop edip çalıştırın. Yoksa içerdeki balatalara zarar verirsiniz. Sizin avantajınız bursada olmanız. Çözüm otomatik şanzıman kamil ustanın bursada şubesi var diye biliyorum. Bence gidip danışın.
Düzenleyen talip206 - 08 Şubat 2021 Saat 00:06 |
|
![]() |
|
Serhatk92 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 05 Şubat 2021 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Serhatk92
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
evet hocam birsüre kullandıktan sonra bu durum oluşuyor yani araç ısınmaya başladıktan sonra.aracı stop edip çalıştırınca sorun düzeliyor ama tekrarlıyor kendini. araç sogukken sıkıntı yok herşey yolunda. çözüm oto kamil ustayı aradım sorun şalterden olabilir dedi bana mantıklı gelmedi çünkü şalteri kendi değiştirdi 7-8 ay önce :) genleşme kabından kastınız neresi hocam su deposu mu ?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |