![]() |
|
1.6 hdi kara duman sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Agresivee ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Agresivee
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2020 Saat 23:21 |
Arkadaşlar merhaba 2006 model peugeot 207 1.6hdi sahibiyim aracım da aşırı derecede siyah duman problemi var 8 ay içinde 10 tane ustaya gösterdim düzelmedi aracıma yapılanları sizinle paylaşıyorum
Katalizör boşaltıldı Enjektörlere 2 ayrı yerde 2 kere bakıldı sorun yok denildi Yazılım bakıldı standart oem yazılım var Turbo bakıldı sağlam Emme monifoldu temizlendi kurum temizliği yapıldı Egr bakıldı sorun yok Egr körlendi iptal edildi Katkı maddesi atıldı uzun yol yapıldı devirli şekilde Triger devirdaim yağ bakımı yapıldı İntercooler kontrol edildi Aklıma gelenler bunlar ve hala aracım duman atıyor çekişte ve yakıtda bir sorun yok özellikle çekiş çok iyi Arkadaşlar bana istanbulda bu arabayı normale döndürecek gerçek bir peugeot ustası lazım bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhabalar hocam. kara dumanın sebebi genelde enjektörlerden kaynaklıdır. birde turbo ve hava hortumlarını yırtık vs. olabilir. burayı tavsiye eden çok oluyor hocam peugeot grublarında
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Agresivee ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Agresivee
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam ustam hepsine baktıgına söyledi ama ne kadar baktı veya gözden kaçırdımı bilemiyorum arabamı çok seviyorum fakat bu sorunu canımı sıkıyor ne yapacağımı bilemiyorum
|
|
![]() |
|
MustafaU ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ekim 2020 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
Yakıt alımını hangi yerden yapıyorsanız değiştirmeniz fark edebilir. Ben dizel araçlarımın hepsine shell yakıtı kullanıyorum ve istasyondan istasyona da fark ediyor. Örnek "a" yerdeki shell'in yakıtı kara duman atıyor hafif "b" yerindeki shell ise sorunsuz. Benim gittiğim tek istasyon var oradan alırım konu yakıt kaynaklı da olabilir diye düşünüyorum denemenizde fayda var.
|
|
1989-Tofaş Şahin
1993-Opel Vectra 1991-Fiat Tempra 2004-Fiat Doblo 2004-Peugeot Partner 2009-Geely Familia 1997-Volvo S40 1998-Volkswagen Passat 1997-Ford Mondeo 1997-Opel Vectra 2009-P. Partner Tepee |
|
![]() |
|
omerb ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 579 |
Siyah duman sıkıntılı bir sorun. Eğer olmadaydı yolda bir sürü arabayı o halde görmezdik diye düşünüyorum.
Ankara sanayide tamircilerin bile arabaları deli gibi siyah duman atıyor. Adamlar pek umursamıyor. Hatta siyah dumanın isinden kaplanan tampona yazılar yazıyorlar :) İstanbul da ömer beyi öneriyorlar. Bir uğra derim. Linkini ekliyorum |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |