![]() |
|
1.6 hdi cekis dusuklugu yardimlarinizi bekliyorum |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Agokoren ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2020 Konum: Eskisehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2020 Saat 13:17 |
Arkadaslar oncelikle selamun aleykum daha oncede bi konu acmistim sorunum cozulmustu fakat basim yine dertte
Aracim 2006 model makkajli kasa 1.6 hdi 110 luk Aracimda alt devirlerde hic cekis yok araba 3000 devirden sonra yuruyor Yapmadigim masraf kalmadi yok cekmiyor Enjektorler sokuldu pullari degisti pompaciya yollandi bi sorun yok Komple filtreler yeni Elektrovana orjinal sifir aldim Turbo dediler ankarada turbo komple tamir takimi degisti Katalizor sokuldu teste yollandi temiz cikti Egr sokuldu temiz cikti Hortumlarda vs hic birsey yok Yakit fazla kara duman var ve alt devirlerde resmen kalkmiyor araba Satalim dedik motor % 60 cikti experde motorda ufleme vs hic birsey yok Kompresyonu gayet guzel Anlamadim gitti biktim usandim artik sanayiye gitmekten basina gelen varsa yardimlarinizi bekliyorum |
|
![]() |
|
bsc58 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Haziran 2020 Konum: Erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam nerde ikamet ediyorsunuz? Bu kadar işlem yapılıp hala düzelmemesi ve üstüne üstlük dyno da yüzde 60 güç çıkması çok garip. Turbonun wastegatesini kontrol eden hortumlar sağlam mı acaba sorun turbo gibi duruyor hocam. Bence bağlantılarda bir sıkıntı vardır veya vakum hortumu gibi hortumlarda sıkıntı vardır.
|
|
![]() |
|
Agokoren ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2020 Konum: Eskisehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
Eskisehirde oturuyorum valla anlamadim ben bu araci 3 4 usta gezdim her kafadan bi ses cikiyor biri diyo akismetre biri diyo turbo hemen alismislar birak git arabayi ee birakip gifiyoruz ariza giderilmiyo ver 200 lira ver 300 lira para kolay kazaniliyo sanki ben arac basindayken daha bi kere soyle o vakum hortumlarina falan guzelce bakildigini gormedim adam akilli bi usta yok
|
|
![]() |
|
bsc58 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Haziran 2020 Konum: Erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
Bu arada hemşehri sayılırız hocam :) ben de Eskişehirde okuyorum gerçi şu an mecbur memleketteyiz de. Size şöyle diyim bende de Citroën c4 1.6 hdi var 110luk. Bende de aynı bahsettiğiniz gibi çekiş düşüklüğü vardı. Deyim yerindeyse 3000 devre kadar turbosuz gidiyordu. Ben Erzurumda sadece pejo Citroën bakan bir ustaya götürdüm baktı hemen wastegateyi açıp kapatan hortumda yırtık vardı onu değişti 50 tl ye ve düzeldi. Ben aynı zamanda Facebookta c4 clup turkey sayfasına üyeyim. Orada Eskişehirde tavsiye edilen ustamız var kesinlikle ona götür gruptan gördüm ve de dersen baya bir yardımcı olacaktır. Ersu oto Ahmet Alkan usta telefon no: 0543 249 52 23. İnşallah Ahmet ustamız sorunu çözecektir. Maalesef iyi bir ustaya denk gelmedikçe çok para harcatıyor. Tekrardan geçmiş olsun hocam sorunun çözülünce de paylaşırsan arkadaşlarımız da faydalanmış olur.
|
|
![]() |
|
Evet telefonla gorustuk dun birinin tavsiyesi uzerine sanirim ben ferdiyle gorustum ortagi sanirim. Musait vakitte gidicem getir bakalim dedi. O wesgateye giren hortumun ucu yirtilmisti degistirdik daha dagrusu ek yaptik sadece wesgateye giren yeri ersu otoya gittigimde komple degistirneyi dusunuyorum insallah sorun cozulur cok masraf ettim cunku
Satamayada kiyamiyorum sorun cozuldugunde burdan paylasirim tesekkurler
|
|
![]() |
|
Aynen öyle hocam ortaklar onlar. O kadar uğraşmışken satmayın kesinlikle. İnşallah hallolur içiniz rahat olsun.
|
|
![]() |
|
Bugun ersu otoya gittim ahmet usta araca bakti orjinal debimetre takti dolandik geldik sorun ayni wesgateye gelen hortumlara bakti sorun ayni elektrovanaya bakti sorun ayni en son obd cihaziyla yola ciktik turbo basinciyla debimetreninki birbirine es yukselmesi gerekiyormus ama bizimkisi farklı ani gazlamalarda biri 300 lerdeyken biri 800 lere cikiyor. Haftaya bi ara birak hortumlarin hepsini degistirelim kilcal bi kacak vs olabilir dusuk ihtimalle dedi. %80 turbo diyor turbo yeni yapildi geldi ama ayarini yapamamislardir diyor anlamadim pejodan sogudum resmen hayirlisi bakalim. Sifir turbo alsak garanti vermiyorlar turboyu almakda skinti dgil aliriz 3000 tl orjinali ama sorun orda dgilse bosu bosuna 3000 tl :/ gelismeleri yazarim baskalarininda basina gelirse yardimci olalim
|
|
![]() |
|
Geçmiş olsun hocam benim anlamadığım şey sonuçta turbo yapılmış buna rağmen sıkıntının turbodan olma ihtimali garip. Hortumlarda da kılcal bir çatlak olabilir gözle göremiyoruz sonuçta onları. Hocam bir de acaba emme manifoldunu mu sorsanız ustalar elbette çok daha iyi biliyorlar ancak bizim grupta bir arkadaş epey bir masraf yaptıktan sonra sorunun emme manifoldunda bir çatlak (plastik bizde)olduğunu anlamış bu yüzden de motor istediği hava yakıt karışımını alamıyormuş. Şimdiden geçmiş olsun inşallah çok daha fazla para harcamadan hallolur
|
|
![]() |
|
Bende anlamadimki baska bi yerden olma ihtimali yok diyo catlak vs olsa ust devirlerde daha fazla hissetirir sanki benim skinti alt devirlerde araba o kadar bayikki anlatamam arac 110 luk sozde
|
|
![]() |
|
https://youtu.be/y9vXsz3HCNc hocam kontrol etme şansınız varsa bir baksanız sizin wastegate de bu şekilde hareket ediyor mu etmiyor mu? Videodaki olması gereken wastegate çalışma şekli. Eğer videodaki gibi değilse gaza bastıkça hareket etmiyorsa veya çok çok az hareket ediyorsa o zaman wastegate mekanizması arızalıdır ve turbo revizesi doğru düzgün yapılmamıştır
|
|
![]() |
|
Butun ustalar ona bakti wesgate gayet duzgun calisiyor cekmesi birakmasi falan guzel
Bu arada ilgilendigin icin tesekkur ederim
|
|
![]() |
|
Rica ederim ne demek hocam sorunun çözümünü merak ediyorum ben de umarım en kısa sürede hallolur.
|
|
![]() |
|
serdarcan34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2020 Konum: İstanbul-Ataşeh Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serdarcan34
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Apuk sapık hareket yapıyorsa aracın ilk önce aküyü bir varta servisine ELEKTRONİK ölçüm yaptırınız benim 2016 bluehdi aracımda değiştirmedik sensör kalmadı yok turbo westegat derken arıza aküden çıktı
|
|
![]() |
|
serdarcan34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2020 Konum: İstanbul-Ataşeh Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serdarcan34
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yağ soğutucu bozulmuş olmasın ıntercalor radyotörüne yağ karışmışsada bir kontrol ediniz hortum çıkışları gaz kelebeğine gelen sensörleri yağlamıştır bu arada tabi iyi bir usta bulmakta çok zor ben yabancı Rus sitesinde akü problemini okumuştum öyle ölçtürdüm yoksa araç tek marşda ve star stop çalışıyordu aküde sorun olacağını hiç tahmin etmiyordum
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |