![]() |
|
2006 206 1.4 otomatik garip sorun |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
drivetome ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 06 Temmuz 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı drivetome
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2020 Saat 12:20 |
Herkese merhabalar. 2006 model 206 Feline 1.4 otomatik aracım var. 158 bin km de. Yaklaşık 154 bin km iken şanzıman sorun yarattı. 3. Viteste gitmeye başladı. Kontağı açtım kapadım düzeldi. Ondan öncede ısınınca arada kaçırıyordu. Hemen gittim yağ değişimi yaptırdım mobil lt71141 yağ konuldu.
Ayrıyeten gösterge panelinde pazen vites gecişlerinde bazen N bazen R yanıp sönüyordu. Mesela boşa alınca araç boşa geliyordu ama D yanıp sönüyordu birkaç kere demeyince oluyordu. Şanzıman şalteri de yağ değişirken değişti. Ama işe yaramadı aynı sorun var. Yağ değişimine gelecek olursam sanayiden çıktım. Şanzıman çok iyi olmuştu vites geçişleri falan süperdi. Ancak arabayı park edip sabah çalıştırıp yola çıktığımda yani araç soğukken. Sadece 1 den 2 ye geçtiği anda ayağım gazdayken boşa devir çevirip bağırıp bir anda ikiye giriyor. Hem araçtakileri hem yayaları korkutan bir durum oluşuyor. Ama 5 dk sonra normale girmeye başlıyor araç ısınınca da hiç bir sorun kalmıyor nadiren sert geçiş yapıyor. Yağ değişimi incesi bu yoktu bu sorundan kurtulmak için önce başka bir ustaya anlattım yağ fazladır dedi yağ aldı biraz düzelmedi daha garip oldu araba. Sonra başka bir ustaya komple yağı değiştirdim mobil lt71141 ile alttan taşırma tıpasıyla ayar da yaptı ama sonuç gene aynı. Sonrasında fren müşürü nü değiştirdim.Termostatı değiştirdim. Boğaz kelebeğini temizlettim sonuç aynı. Çözüm bulamadım. Sabahları yarı otomatikler gibi değişim öncesi gazdan ayağımı çekiyorum ikiye geçince basıyorum gaza ancak öyle çözüyorum bu işi. Yokuşta mecburen basıyorum gaza. Sizce sorun nerede olabilir. Elektriksel bir sorun olabilir mi?
Düzenleyen drivetome - 06 Temmuz 2020 Saat 12:33 |
|
![]() |
|
kaan206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2019 Konum: EDİRNE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 465 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Geçmiş olsun
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yağ değişimi yapılırken keşke selenoid valf değişimide yapsaydınız hocam. Muhtemelen selenoid valflerinizde sorun var.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
drivetome ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 06 Temmuz 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı drivetome
![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim hocam
Düzenleyen drivetome - 06 Temmuz 2020 Saat 21:48 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı drivetome
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam öncesinde bu problemi yaşamamıştım o yüzden yağ değişimi çözer diye düşündüm önceki sorunu. Nitekim de öyle oldu önceki sorunlar gitti vites geçişleri araba ısınca gayet iyi oluyor. İlk çalıştırma ve sonraki 5 dk durum böyle
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |