Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >207
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Fan açmıyor Su kaynatıyor. 1.4 VTİ benzin
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Fan açmıyor Su kaynatıyor. 1.4 VTİ benzin

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ersyildirim Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ersyildirim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Fan açmıyor Su kaynatıyor. 1.4 VTİ benzin
    Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2020 Saat 23:27
Arkadaşlar merhaba, 

Aracımın cuma günü harareti 93 lerde iken radyatörü patladı ve hemen stop edip çekici çağırıp aracı tamirciye çektirdim. Ertesi gün aracın radyatörü ve hararet müşürü değişti. Usta bu aracın 1. Evre fanı arızalı açmadığı için basınçtan radyatör yediiğini ve gidip ısı rezistans rolesini değiştirmemi söyledi. 

Aracı klima açık bir şekilde ( fan çalışıyor klima açınca ve hararet cıkmıyor ) 2 gün gezdik ve herhangi bir çekişten düşme , çalışmama, yağ su karıştırma su eksiltme yağ eksiltme duman atma olayı olmadan çalıştırdık. 2. Günün sonunda aracı ustaya götürdüğümde bilgisayardan baktı ve 1. Evre fanı açmadığı için rezistans rolesini değişti. Daha sonra komut ile fanı açmaya başladı. Ancak aracı otomatik fan açması için beklettiğimizde hararet 93 kere geldiğinde su kaynatmaya başladı ve su deposundan atmaya başladı. Yaptığı kontrolde devirdaim yapmadığını arızalı olduğunu söyledi. Devirdaimi söktüklerinde ise devirdaimin sağlam olduğu görüldü. Daha sonra conta yanık dediler ve üst kapak açıldı ancak contanın da yanık olmadığı görüldü. Aracın bu probleminin gömleklerin düşmesiyle olduğunu ve rektefiye gerektiiin söylediler. 

Aracın contasını değiştirip motoru toplattık tekrardan. Ancak suan hala araç rölantide klima açık değilken hararet 93 lere geldiiinde su kaynatmaya başlıyor ve atıyor suyu. Klimayı açtığımızda ise herhangi bir hararet yapmıyor fan açıyor ve 70-80 şerde seyrediyor. 

Sorun şu ; araç otomatik fanı 97 de açması gerekiyor ancak 93 lerde su kaynatmaya başlıyor ve atıyor. Araçta herhangi bir su eksiltme yok , duman atma yok , yağ eksiltme yakma yok , tekleme yok , piston vurması vs hiç bit ses yok tekde çalışıyor. Klima açık bir şekilde araç hararet yükselmeden fan açıyor ve çekişte problem yok. 

Aracımın radyatörü yeni , termostad açıyor , hararet müşürü yeni , conta yeni , devirdaim sağlam fakat otomatik 1. Evre fanı açmadan 93 lerde su kaynatıyor. 

Aracın problemi ne olabilir arkadaşlar 2.500 lira para harcadım ustalar aracın motor rektefiye olması gerekiyor diyor ancak herhangi bir ses , eksiltme , vuruntu , çekiş düşme vs yok. Klima açık aktif olarak yol alıyor sıkıntı yok. 

Yardımcı olursanız sevinirim 
Yukarı Dön
FatihBall Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı FatihBall Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2020 Saat 23:34
Ustanız herşeyi kontrol ettiğini söylemişsiniz tek bir ustaya bağlı kalmayın benim her aldığım araçta başıma bu tarz olaylar geldiği için sanayiden çıkamaz oldum aracınızın termosttan radyatöre giden hortumları kontrol ettirmenizde fayda var ayrıca bu tarz arızaların genellikle termostat ve bileşenlerinin sebep olduğunu biliyorum müşürünüze Tekrardan kontrol ettirin elektirik gelip gelmediğine gerekirse tekrardan değiştirin kablolarına dikkatlı baktırın . Her olayda motor açan ustalardan da uzak durmanızı tavsiye ederim . Kolay gelsin
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ersyildirim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2020 Saat 00:12
cevabınız için teşekkür ederim.  Anlamadığım şey her şeyi değiştirdim aracın kliması açık gezdiğimde bir problem yok fakat klimayı kapattığımda otomatik 97 de açması gereken fanı açmıyor ve hararet 93 lerdeyken su kaynatıp depo kapağından atıyor suyu. Fan açsa zaten tüm sorun çözülecek. Yapılan kontrollerde fan çalışıyor elektrik de var ki calısmasa klima açınca da çalışmaz. 3 usta gezdim sorunu çözemedik hala. Bakalım başka ustalara da gitmeye devam edeceğim 
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı FatihBall Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2020 Saat 10:20
Rica ederim , beyinciye gittinizmi peki mekanik olarqk demekki bir problem yok bsi dan yapıyorda olabilir 
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2020 Saat 10:26
aramıza hoşgeldiniz. sadece bu parçamı değişti. birde elektrik tesisatının kontrol edilmesi gerekiyor. bence araç pc bağlandığı zaman hata kodu vs. veriyormu şu anda. sistemin havası düzğün alındımı. yedek su deposundan kapağı açıncamı su kaynatıyor taşıyor. araç daha önceden antifirizsiz kullanıldı ise motor bloğu içindeki su kanallarında tıkanıklık olabilir. aracın voltaj değerlerini yükte ve rolantide kontrol edildimi. 

Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
Yukarı Dön
bilo131 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bilo131 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2020 Saat 10:42
Edit: Bende de ilk sorun hararet müşürü arızalandığı için fan açmadığından hararet fırladı ve uyarı lambası yandı. Bir hata yapıp yedek su depo kapağını açtım o açmayla kapak fırladı contayı yerinden oynattı haliyle. Müşür ve kapak ile sorunu hallettim.

2000 model 206 XS aracımda tıpa tıp aynı sorunu yaşadığım için yazıyorum. Aracın fan müşürünün soketini söküp fanı çalıştıktan sonra istediğim yere gidiyordum sorun olmuyordu. Ama fiş takılı otomatik açmasını beklediğimde depo kapağından 90 dereceye geldiğinde suyu boşaltıyordu. 5 Usta gezdim hepsi de size söylenenleri sırasıyla söyledi bana da. Termostat bozuk söktük baktık sağlam, devirdaim kanatları kırık araba devirdaim yapmıyor değişek söktük baktık sağlam. En son conta yanık dediler aracı gece bıraktım ertesi gün sökmeye başlayacaklardı gece farklı bir usta daha buldum adamı arayım araca dokunma gelip alacam dedim. Ertesi gün aracı halen daha ustam olan Erhan ustaya götürdüm yedek su depo kapağını açıp sadece motora gaz verdik ve bana dediği tek şey bu araba mı conta yakmış dedi LOL Resimde belirttiğim yerde kapak contası var o yerinden oynamış. Usta yerine oturttu kapağı taktı ve sorun çözüldü. Bence sizde bir kapak contasını kontrol edin hatta orjinal kapakla değiştirin. 

Düzenleyen bilo131 - 06 Şubat 2020 Saat 10:47
Yukarı Dön
Alphantom Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alphantom Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2020 Saat 11:16
benzer sorunu 206 da yaşadım bende ki sorun hararet muşilinin araca uyumsuz olmasından dolayı kaynaklandığını öğrenmiştim. Orjinal muşili bulup takarsanız bir deneyim derim. 
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ersyildirim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2020 Saat 19:43
arkadaşlar bugün 2 tane usta gezdim conta yanıktır vs dediler contayı yeni değiştiğimi söylediiimde ters takmışlardır dediler 😅 aracı tanıdık olmayan yabancı bir ustaya gösterdim termostad komut alıyor ancak çalışmıyor dedi termostad söktü 90 derece suya attı parçanın arızalı olduğunu gördü. TERMOSTADI DEĞİŞTİ SORUN ÇÖZÜLDÜ. Rektefiye diyenlerden de Bağıra çağıra verdiğim paraları gidip geri aldım :) 
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı FatihBall Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2020 Saat 20:48
Termostat ve bileşenlerinden olabilceğini tahmininde bulunmuştum tekrardan geçmiş olsun 😊
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ersyildirim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2020 Saat 23:42
evet teşekkürler 🙏 benimde tüm ustalara anlatmak istediğim buydu ancak inatla termostad çalışıyor diyip durdular. PC bağlayınca çalışıyor gösteriyor ancak parça komut alıp çalışma yapmıyor. Aynı sıkıntıları yaşayan olursa bu konudan destek alabilir 
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2020 Saat 08:22
bununla geçmiş olsun hocam. sıfır parçanın arızalısıda size denk gelmiş şansınıza iyi bir usta bulabilmişsiniz. 
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
Yukarı Dön
Alphantom Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alphantom Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2020 Saat 15:16
hararet muşili araca uyumlu olmayabilir bende aynı sorunu yaşadım ustam muşili kontrol etti yerde faal ancak araca takılınca fanı açmıyordu bir kontrol edin derim
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Teyp çalışmıyor ölü Peugeot 207 benzinli 2008 mode son mesaja git 342 0 Selimhan
konu icon 3008 vites kutusu arızalı son mesaja git 15653 16 Yunus1313
konu icon 307 Economy mode active hatası son mesaja git 967 1 pckobat
konu icon 306 Otomatik Vites - Yardımcı olabilirmisiniz. son mesaja git 8726 1 muhsintekin
konu icon Tanışma son mesaja git 2 0 Nazif Kılıç
konu icon 2. Sahibinden Temiz ve Bakımlı 2003 Model 206 son mesaja git 459 0 muzo
konu icon Peugeot 208 (1. seri) 1.5 BlueHdi Yağ Önerisi son mesaja git 8746 3 mustgok
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 25436 14 Bilal ALTINER
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 97699 590 Kasım4284
konu icon 2012 model 508 far ampül değişim son mesaja git 14921 3 zaferçinar
konu icon eski kasa 508 son mesaja git 294 1 zaferçinar
konu icon 308 1.6 HDi Yağ Önerisi son mesaja git 1755 0 alperyacan
konu icon Otomatik şanzıman vites atma arızası son mesaja git 1589 0 Zeynepk
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 6207 6 Optimus Prime
konu icon Tanışma: Merhabalar son mesaja git 3 0 DieAnotherDay
konu icon yakıt tüketimi 30L son mesaja git 3654 1 407muhendisi
konu icon P2074 hatası 308 2012 model 1.6 vti son mesaja git 2565 0 Courage
konu icon Stop halinde iken silecekler ve farların çalışması son mesaja git 10272 4 C4for
konu icon 2011 5008 vites kutusu arızası(çözüldü) son mesaja git 63729 25 Ahmet Altaş
konu icon Yağ Kaçağı son mesaja git 4424 0 Mental
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 FEBRUARY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Ahmet Altaş 3
407muhendisi 2
zaferçinar 2
muhsintekin 1
pckobat 1
Yunus1313 1
C4for 1
Selimhan 1
Courage 1
DieAnotherDay 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English