![]() |
|
Fan açmıyor Su kaynatıyor. 1.4 VTİ benzin |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ersyildirim ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 05 Şubat 2020 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersyildirim
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2020 Saat 23:27 |
Arkadaşlar merhaba,
Aracımın cuma günü harareti 93 lerde iken radyatörü patladı ve hemen stop edip çekici çağırıp aracı tamirciye çektirdim. Ertesi gün aracın radyatörü ve hararet müşürü değişti. Usta bu aracın 1. Evre fanı arızalı açmadığı için basınçtan radyatör yediiğini ve gidip ısı rezistans rolesini değiştirmemi söyledi. Aracı klima açık bir şekilde ( fan çalışıyor klima açınca ve hararet cıkmıyor ) 2 gün gezdik ve herhangi bir çekişten düşme , çalışmama, yağ su karıştırma su eksiltme yağ eksiltme duman atma olayı olmadan çalıştırdık. 2. Günün sonunda aracı ustaya götürdüğümde bilgisayardan baktı ve 1. Evre fanı açmadığı için rezistans rolesini değişti. Daha sonra komut ile fanı açmaya başladı. Ancak aracı otomatik fan açması için beklettiğimizde hararet 93 kere geldiğinde su kaynatmaya başladı ve su deposundan atmaya başladı. Yaptığı kontrolde devirdaim yapmadığını arızalı olduğunu söyledi. Devirdaimi söktüklerinde ise devirdaimin sağlam olduğu görüldü. Daha sonra conta yanık dediler ve üst kapak açıldı ancak contanın da yanık olmadığı görüldü. Aracın bu probleminin gömleklerin düşmesiyle olduğunu ve rektefiye gerektiiin söylediler. Aracın contasını değiştirip motoru toplattık tekrardan. Ancak suan hala araç rölantide klima açık değilken hararet 93 lere geldiiinde su kaynatmaya başlıyor ve atıyor suyu. Klimayı açtığımızda ise herhangi bir hararet yapmıyor fan açıyor ve 70-80 şerde seyrediyor. Sorun şu ; araç otomatik fanı 97 de açması gerekiyor ancak 93 lerde su kaynatmaya başlıyor ve atıyor. Araçta herhangi bir su eksiltme yok , duman atma yok , yağ eksiltme yakma yok , tekleme yok , piston vurması vs hiç bit ses yok tekde çalışıyor. Klima açık bir şekilde araç hararet yükselmeden fan açıyor ve çekişte problem yok. Aracımın radyatörü yeni , termostad açıyor , hararet müşürü yeni , conta yeni , devirdaim sağlam fakat otomatik 1. Evre fanı açmadan 93 lerde su kaynatıyor. Aracın problemi ne olabilir arkadaşlar 2.500 lira para harcadım ustalar aracın motor rektefiye olması gerekiyor diyor ancak herhangi bir ses , eksiltme , vuruntu , çekiş düşme vs yok. Klima açık aktif olarak yol alıyor sıkıntı yok. Yardımcı olursanız sevinirim
|
|
![]() |
|
FatihBall ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 86 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı FatihBall
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ustanız herşeyi kontrol ettiğini söylemişsiniz tek bir ustaya bağlı kalmayın benim her aldığım araçta başıma bu tarz olaylar geldiği için sanayiden çıkamaz oldum aracınızın termosttan radyatöre giden hortumları kontrol ettirmenizde fayda var ayrıca bu tarz arızaların genellikle termostat ve bileşenlerinin sebep olduğunu biliyorum müşürünüze Tekrardan kontrol ettirin elektirik gelip gelmediğine gerekirse tekrardan değiştirin kablolarına dikkatlı baktırın . Her olayda motor açan ustalardan da uzak durmanızı tavsiye ederim . Kolay gelsin
|
|
![]() |
|
ersyildirim ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 05 Şubat 2020 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersyildirim
cevabınız için teşekkür ederim. Anlamadığım şey her şeyi değiştirdim aracın kliması açık gezdiğimde bir problem yok fakat klimayı kapattığımda otomatik 97 de açması gereken fanı açmıyor ve hararet 93 lerdeyken su kaynatıp depo kapağından atıyor suyu. Fan açsa zaten tüm sorun çözülecek. Yapılan kontrollerde fan çalışıyor elektrik de var ki calısmasa klima açınca da çalışmaz. 3 usta gezdim sorunu çözemedik hala. Bakalım başka ustalara da gitmeye devam edeceğim
|
|
![]() |
|
FatihBall ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 86 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı FatihBall
Rica ederim , beyinciye gittinizmi peki mekanik olarqk demekki bir problem yok bsi dan yapıyorda olabilir
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aramıza hoşgeldiniz. sadece bu parçamı değişti. birde elektrik tesisatının kontrol edilmesi gerekiyor. bence araç pc bağlandığı zaman hata kodu vs. veriyormu şu anda. sistemin havası düzğün alındımı. yedek su deposundan kapağı açıncamı su kaynatıyor taşıyor. araç daha önceden antifirizsiz kullanıldı ise motor bloğu içindeki su kanallarında tıkanıklık olabilir. aracın voltaj değerlerini yükte ve rolantide kontrol edildimi.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
bilo131 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Nisan 2018 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 128 |
Edit: Bende de ilk sorun hararet müşürü arızalandığı için fan açmadığından hararet fırladı ve uyarı lambası yandı. Bir hata yapıp yedek su depo kapağını açtım o açmayla kapak fırladı contayı yerinden oynattı haliyle. Müşür ve kapak ile sorunu hallettim. ![]() Düzenleyen bilo131 - 06 Şubat 2020 Saat 10:47 |
|
![]() |
|
Alphantom ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Haziran 2019 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Alphantom
benzer sorunu 206 da yaşadım bende ki sorun hararet muşilinin araca uyumsuz olmasından dolayı kaynaklandığını öğrenmiştim. Orjinal muşili bulup takarsanız bir deneyim derim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersyildirim
arkadaşlar bugün 2 tane usta gezdim conta yanıktır vs dediler contayı yeni değiştiğimi söylediiimde ters takmışlardır dediler 😅 aracı tanıdık olmayan yabancı bir ustaya gösterdim termostad komut alıyor ancak çalışmıyor dedi termostad söktü 90 derece suya attı parçanın arızalı olduğunu gördü. TERMOSTADI DEĞİŞTİ SORUN ÇÖZÜLDÜ. Rektefiye diyenlerden de Bağıra çağıra verdiğim paraları gidip geri aldım :)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı FatihBall
Termostat ve bileşenlerinden olabilceğini tahmininde bulunmuştum tekrardan geçmiş olsun 😊
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersyildirim
evet teşekkürler 🙏 benimde tüm ustalara anlatmak istediğim buydu ancak inatla termostad çalışıyor diyip durdular. PC bağlayınca çalışıyor gösteriyor ancak parça komut alıp çalışma yapmıyor. Aynı sıkıntıları yaşayan olursa bu konudan destek alabilir
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
bununla geçmiş olsun hocam. sıfır parçanın arızalısıda size denk gelmiş şansınıza iyi bir usta bulabilmişsiniz.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Alphantom ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Haziran 2019 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Alphantom
hararet muşili araca uyumlu olmayabilir bende aynı sorunu yaşadım ustam muşili kontrol etti yerde faal ancak araca takılınca fanı açmıyordu bir kontrol edin derim
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |