|
308 antipoliton fault |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
gkt35
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Ağustos 2019 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2019 Saat 11:57 |
arkadaşlar merhaba öncelikle hetkesin kurban bayramını kutlarım
1 haftalık 2008 pejo 308 kullanıcısıyım dizel otomatik araçta birşey yokken 3 gün önce antipolition fault ikazı geldi sanayide izmir arkadaşlara gösterdim cihaza soktular hata kodunu sildiler ama dün tekrar çıktı tekrar götürdüm tekrar baktılar ama bişey bulamadılar forymlarda bu şikayetten çok fazla var ama kesin bir çmzüm bulabilen yok sanırım yakın zamanda bu ikaza uyarıya denk gelen arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilirler mi acaba saygular şimdiden |
|
umydn
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Mart 2019 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 191 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arıza kodunda ne yazıyor ?
|
|
PEUGEOT 206 QUİKSİLVER 2004 1.6 16V ALÜMİNYUM GRİ
|
|
Kasim22
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2019 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
merhabalar. Aracim 2008 model 1.6 vti. Son 1 yilda 3 kez antipolition hatasi verdi. Yolda hata verdikten sonra aniden gucu kesiliyor gazi almiyor. Once bujiler degisti sonra bobinler degisti ama gene ayni hatayi verdi benzinli lpg felan yok. Ama surekli bu sorun olmaya basladi. Cozumu var mi acaba bildiginiz?
|
|
omerb
2. Vites Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 579 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
merhabalar, bu sorun bir kirletme hatasıdır. Birçok sebebi var. Aldığın benzinin kalitesinden, ateşleme sistemine ve egzost sistemine kadar bir sürü sebebi var.
Öncelikle aracını orjinal OBD cihazı ile arıza koduna baktırman lazım. Hatayı nerenin verdiği belli olur. Bazı OBD cihazları tam marka model ve yıl algılamadığı için tam arıza kodu vermiyor diye duymuştum. Bulunduğun ilde peugeot, citroen servisinden ayrılan birilerini bulursan (şimdi kendine iş yeri açmış) Sana nokta atışı sorunu bulur.
|
|
Kasim22
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2019 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hata kodu 1336 1340 sanirim ama bobin buji vs. Degisti hala ayda bir bozuluyor
|
|
omerb
2. Vites Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 579 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
verdiğin hata kodları;
P1336: aralıklı arıza, belirsiz silindirlerde aşırı yanma bozukluğu P1340: sürekli arıza, 4 nolu silindirde aşırı yanma bozukluğu Buna göre bobinleri ve bujileri değiştirmişsin. Bobinlerin ıslanması gibi bir durum yok ise, kısa devre oluşturabilir. Bu nedenle bu arızayı görebilirsin. Veya bu arıza olarak Krankşaft pozisyon sensörü arızası yazılmış. Bu sensörün verdiği değerlere göre ECU yakıtta ateşlemeye izin veriyor. Belki bu sensörde problem vardır. Buna da bir baktır derim. Ucuzsa değiştirebilirsin. Ek olarak, bir yazıda da, bu sensör arızasında araç belirli bir devrin üzerine çıkmaz. Ecu sadece buna izin verir diyor. |
|
Kasim22
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Çok tesekkurler hocam ilginiz için
|
|
Gökhan Güney
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2021 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Gökhan Güney
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Merhaba, bende yeni katıldım aranıza. 2008 model 1.6 VTI aracım var. Dün uzun yolda seyir ederken birden
P1336: aralıklı arıza, belirsiz silindirlerde aşırı yanma bozukluğu P1340: sürekli arıza, 4 nolu silindirde aşırı yanma bozukluğu ve bunların yanında 1,2,3 numaralı silindirlerin de arızalarını verdi. Ateşlemede sıkıntı var diye buji ve bobinleri değiştirdim. Ama hatayı tekrarladı. Çok can sıkıcı bir durum ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olabilir misiniz? Ankara' da tavsiye edecğiniz bir Peugeot ustası da var mı?
|
|
Gökhan Güney
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2021 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Gökhan Güney
|
Merhaba, bende yeni katıldım aranıza. 2008 model 1.6 VTI aracım var. Dün uzun yolda seyir ederken birden
P1336: aralıklı arıza, belirsiz silindirlerde aşırı yanma bozukluğu P1340: sürekli arıza, 4 nolu silindirde aşırı yanma bozukluğu ve bunların yanında 1,2,3 numaralı silindirlerin de arızalarını verdi. Ateşlemede sıkıntı var diye buji ve bobinleri değiştirdim. Ama hatayı tekrarladı. Çok can sıkıcı bir durum ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olabilir misiniz? Ankara' da tavsiye edecğiniz bir Peugeot ustası da var mı?
|
|
Mrturn
1. Vites Kayıt Tarihi: 24 Haziran 2021 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba aranıza yeni katıldım aynı sıkıntılardan dolayı.
Aracım 1.6 vti 308 2008 model bir iki ay önce sürekli kirli yakıt Uyarsı verdi daha sonra sol teker tarafından ses ve daha sonra gaz yememeye çalışınca titremeya başladı. En sonunda çalışmadı çekici eşliğinde sanayiye orda motorun bittiğini değişmesi gerektiğini söylediler 22 bin lira masraf... acaba doğru mu bilemedik tabi
|
|
teknikeredirne
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Temmuz 2020 Konum: Edirne Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teknikeredirne
|
bendede 2008 model 308 var 1.6 hdi 2 yıldır bendede bu sorun vardı bir süre sönüyor sonra yanıyor mazotu shell den almaya başladım kendi kendine söndü birazda devir li kullanmanı tavsiye ederim hemen sanayiye gitme derim ustalar 4 gözle bekliyor egzoz sisteminin anasını belelr dağıtırlar temzilenemsi alzım falan alırlar bir sürü paranı
|
|
teknikeredirne
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Temmuz 2020 Konum: Edirne Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teknikeredirne
|
kaliteli yakıt,dev,rli kullnaım silinir
|
|
oktan24
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhabalar , 2008 model 1.6 vti benzinli aracım var (LPG yok)
Motor arıza lambası her zaman yanmıyor yandığında antipollution faulty uyarısı veriyor. 2. Vites düşük devirde ufak ufak tekleme hissediyorum
Tekrar konu açmak istemedim mükerrerlik olmasın diye Hatayı verdiğinde obdden arıza kodlarını öğrendim. P0011 P1017 P2178 P1031 P1062 Değerli görüş ve yardımlarınızı talep ediyorum. |
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhabalar, hocam öncelikle, yapmanız gerekenler aracınızada kesinlike 5w/30 haricinde yağ kullanmayın. motorun ön kısmında iki tane selenoid valf var eksantirik yağlayıcı diyede geçer söküp güzelce temizleyin. batala spreyi ile. hata kodlarının geneli hava emme kısmı ile ilgili bir sorun gibi gözüküyor. bunların biri diğerlerininde arıza vermesine sebep olabilir. aracınızda buji ve bobin değişimi yapıldımı hiç aracın üstündeki bobinleri tarihine bir bakabilirmisiniz ve en son yakıt filtresini en son ne zaman değişti.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
oktan24
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba Soner Bey , Aracı yeni aldım yağ bakımına 3.000 km var
Bobin ve bujilere baktırmadım hiç yetkili servis dışında önerebileceğiniz bir yer var mıdır Ankara da ?
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |