![]() |
|
Peugeot 206 Karşılaştığım sorun. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mchtaknc ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Temmuz 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 53 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2018 Saat 21:34 |
Arkadaşlar selamın aleyküm.
Peugeot 206 1.6 16v Geçen gün başıma gelen bir olaydan bahsetmek istiyorum aracım 206 benzin lpg Lpg bitmiş depoda çok az kalmış vaziyetteydi. Akşam eve yürüyerek geldimve aracın park yerini değiştirmek için bindim ve çalıştırdım. Resimde gösterdiğim kısımdaki gibi bir benzin bulunmakta içinde Çalışırken araç bir süre rolanti çok sert düştü kalktı çok sert motordan hissediliyordu. En son park ederken bir kaç sefer stop etti tekrar çalıştırırkende bayağı zorlandı. Rolanti çıldırmış gibiydi. Yol hafif eğimliydi öyle abartılacak bir eğim yoktu. benzinin yeterli gelmemesinden mi yapar bilmiyorum ancak kısaca sorun bu nedendir ? Pompa mı yetmedi ? ![]() Bugün video çekme fırsatım oldu. 2 dk çalıştırdım hava soğuktu ilk bir dakika 1000 devirin üstünde hareket etmiyordu. Son 1 dk kala çıldırdı. Rolanti valfi varmı bunlarda nerde bilmiyorum denk geldiniz mi onuda bilmiyorum.
Düzenleyen mchtaknc - 28 Aralık 2018 Saat 21:37 |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3070 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Rolanti motoru ve Rolanti sensörünü söküp balata spreyi veya wd40 ile temizleyin. Boğaz kelebeğinin girişinde arka tarafta yer alır ikiside.
Düzenleyen talip206 - 30 Aralık 2018 Saat 00:04 |
|
![]() |
|
mchtaknc ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Temmuz 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 53 |
Teşekkürler deneyeceğim bugün karşılaştığım şey şu araç ilk çalıştırmadan sıcaklık düşük seviyedeyken lpg ve benzinde böyle yapmaya devam ediyor durmadığım sürece sorun yok boşa alıp durduğumda stop etmelerle karşılaşıyorum. Anca hararet seviyesi normal sıcaklığa yani 90 seviyesine gelince hiçbir sıkıntı olmuyor saat gibi çalışıyor.
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3070 |
Bende benzer sorunlar oluyordu ama sizinki kadar uzun sürmüyordu. Önceleri hava çok soğukken yaparken sonraları hava sıcak olsa bile ilk çalıştırmada yapmaya başladı. Boğaz kelebeğini temizlerken rolanti motorunu da temizlemek için söktüğüm zaman rolanti motorunun iç kısmındaki ince demirin paslı olduğunu gördüm. Wd40 sıktım düzeldi.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |