![]() |
|
206 Çalışmıyor immobiliser mi?? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
bilo131 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Nisan 2018 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 128 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2018 Saat 18:36 |
merhaba arkadaşlar
Bugün 40 km yol gittikten sonra aracı stop ettim işimi görüp geri geldiğimde marş bastom ama araç çalışmadı. Benzin pompası çalışıyor lpg Işık’ları yanmıyordu direk lpg de deneyemedim. Bir kaç gündür de bazen Konyalı kapatsam bile araç çalışmaya devam ediyordu. Şimdi ise hiç çalışmıyor. Gösterge ışıklarını hatırlayamıyorum ama sizce Kontağı açtığımda arıza ışığı belli süre yanıp sönmesi gerekmiyormu? Benim arıza ışığı hiç yanmıyor kontsğı açtığımda. İmmobiliser den şüpheleniyorum sizce ne olabilir?
|
|
![]() |
|
OguzhanKucuk61 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
İmmo şüphesi varsa yedek anahtarla deneyin. Yedek anahtar kayıp veya erişilemiyor ise anahtarın içini açıp immo çipinin yuvasında olup olmadığını kontrol edin. Çözülmezse başka çözümler arayalım. Kolay gelsin.
|
|
![]() |
|
bilo131 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Nisan 2018 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 128 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yedek anahtarım olmadığı için deneyemedim. anahtarı açıp baktım fakat içinde herhangi bir çipe rastlamadım. aradan 1 gün geçtikten sonra aracı çalıştırmak için kontağı açtım ve arıza lambası yandı. marşa bastım ve araba çalıştı. daha sonra kontağın altındaki kapağı çıkartıp kontağın etrafını saran immo alıcısının fişini çekip tekrar marş yaptım ve araba çalıştı. galiba immo iptal edilmiş benim araçta :S
peki sorun başka nerede olabilir tahminleriniz var mı. şu anda sorunsuz biniyorum. edit: hala immodan şüpheleniyorum ama, benim ilk aracım opel marka idi. onda immo okumadığı zaman marş basarken arıza lambası yanıp sönüyordu sürekli. 206 larda acaba bu uyarıyı arıza lambasını hiç yakmayarak mı gösteriyor? bilgisi olan?
Düzenleyen bilo131 - 29 Aralık 2018 Saat 16:34 |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3070 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
immonun iptal edildiğini düşünüyorsanız bir anahtarcıya gidip anahtarın ucunu kopya yaptırın. Kumanda immo çipi falan olmdığı için 10 liraya falan yaparlar. Aracın kendi anahtarı uzaktayken cektirdiginiz anahtar ucuyla kontağı çevirin çalışırsa immo iptaldir zaten.
Bildiğim kadarıyla immo okumayınca bir uyarı vermiyor. Sizin sorun kontakla alakalı gibi geldi bana. Yoksa kontağı kapatınca arabanın çalışmaya devam etmesinin başka bir açıklaması olamaz.
|
|
![]() |
|
OguzhanKucuk61 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
İmmo sistemi varsa ve okumuyorsa marş basar ama çalışmaz. göstergede herhangi bir uyarı olmuyor.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |